Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Renta po mężu

Polecane posty

Gość gość
Tylko zeby teraz o rozwod nie wniosł, jak wniesie to mu nie dawaj powiedz ze bardzo meza kochasz i zawsze czekalas az wróci do ciebie

Gość gość
A niby dlaczego nie ma wspolnoty? Przy zawarciu małżeństwa się ustanawia wspolnota chyba że nie wyrazisz zgody. Rozwodu nie ma

Gość gość
Powstaje automatycznie w chwili zawarcia małżeństwa chyba, że małżonkowie przed wstąpieniem w związek małżeński wyłączyli ją zawierając małżeńską umowę majątkową albo jej istnienie jest niedopuszczalne z mocy prawa. Wspólność ta jest szczególnym rodzajem współwłasności łącznej. Jest to wspólność bezudziałowa, a w czasie jej trwania małżonkowie nie mogą rozporządzać swoimi prawami do majątku wspólnego, jako całości. Ponadto żadne z małżonków nie może rozporządzić ani zobowiązać się do rozporządzenia udziałem, który mu przypadnie w majątku wspólnym w chwili ustania wspólności. Małżonek w czasie trwania wspólności ustawowej nie może również żądać podziału majątku wspólnego. Wspólność ta jest wspólnością masy majątkowej to znaczy obejmuje cały zbiór praw majątkowych takich jak własność i inne prawa rzeczowe czy wierzytelności. W małżeństwie, w którym obowiązuje ustrój wspólności majątkowej ustawowej występują trzy masy majątkowe: majątek wspólny małżonków oraz dwa majątki osobiste każdego z małżonków. Majątki te zwykle w trakcie trwania wspólności ustawowej nie są wyodrębnione i stanowią jedną całość gospodarczą. Ich podział następuje dopiero po ustaniu wspólności. Rozdzielenie takie może być dokonane w drodze umowy pomiędzy małżonkami lub może być wynikiem postępowania sądowego o podział majątku wspólnego.

Gość gość
musisz miec 45 lat to po 50 moze dostaniesz

Gość gość
jezeli w chwili smierci meza masz mniej niz 45 to nie dostaniesz tylko dzieci do 25 a kobieta musi zarabiac sama na siebie

Gość gość
Co za pijawka...brak słów.

Gość gość
Pisalam wczesniej o druku, myślę że jak nikt Ci bardzo nie będzie szkodzil to dostaniesz z biegu, znam podobny przypadek, nikt tam nie bedzie sprawdzal i dochodzi bo niby jak? Mąż umiera, żona ma rentę. Trochę mi tak nieswojo Ci doradzać, bo człowiek żyje, ale pytalas hipotetycznie, więc doradzam Ci dochodzić bez zbednych wyjasnien.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedzi ale slyszalam ze nie nalezy mi sie skoro tyle lat nie zyjemy razem a on ma nowa rodzine

Gość gość
Mezczyzna umiera , ona nie jest z nim, opiekuje sie nim inna kobieta a ta czeka na jego smierc by chwpnąć rente .... podlosc. Widac ze byla zawsze podla dla tego czlowieka skoro tak sie zachowuje , rece opadaja

Gość gość
Żal mi ciebie, zero godności zasadności makabra skąd tacy ludzie się rodzą i jeszcze zebrze po mężu z.którym się inna uzera 10 lat rentę. Obyś jej nie dostała

Gość gość
Nie dostaniesz renty suko , widac ze bedac z nim to tylko kasa kasa kasa napewno

Gość gość
Jestes wstrętną krową.

Gość gość
Gosc 21:30 popieram , co za tupet , jak ona tak moze , facet umiera a ona nawet sie nie martwi i jeszcze mysli o jego pieniądzach szok

Gość gość
Znam malzenstwo - on odszedl do innej , nie bylo rozwodu , zona po smierci złożyła o jego emeryturę i nie dostala , miala wtedy ponad 60 lat

Gość gość
Możecie pisać co chcecie a i tak zrobie wszystko by dostać.

Gość gość
Jesteś bezczelną kobietą, żal mi cie, widze ze mial powod zeby cie zostawic

Gość gość
To znaczy że mogła dochodzić swoich praw w sądzie. Skoro żyje z inną kobietą nielegalnie a się nie rozwiodł to żona ma prawo do wszystkiego po nim i ich dzieci.

Gość gość
Pazerne kôrwiszcze bez honoru... twoj maz umiera prymitywna k****o a ty chcesz tylko pieniadze, smieciu bez wartosci... zdychaj sama k****o bez zasad i serca

Gość gość
No ale należą mi sie prawnie te pieniadze wiec moge sie starac o nie.

Gość gość
powinnas sie wstydzić i dac sobie spokoj , znajdz sobie jakiegos faceta bo ci seksu brak widze małpo

Gość gość
Nic nie dostaniesz pazerny smieciu.. renta jest dla uczacych sie dzieci i osob niezdolnych do pracy leniwa körwo.. wstyd.. zycze ci zebys umierala na raka smieciu

Gość gość
Nie dostaniesz bo nie jestes z nim dlugo a we wniosku trzeba prawde pisac. Jesli napiszesz nieprawdę to oni jesli sie dopatrzą to bedziesz miec problemy i bedziesz musiala wszystko oddac Pamstwu

Gość gość
Ale dobrze jej ktos dop******il hahaha bardzo dobrze, ta suka czeka az maz umrze by kase brac co miesiac a inna sie nim opiekuje , ale podlosc , przebiegła malpa

Gość gość
Zgnij suko a maz niech wyzdrowieje , ty patologio

Gość gość
Ktos wyżej pisal ze napewno dostanę kasę wiec już sie cieszę, widocznie ta osoba sie zna, zasluzylam na te pieniadze bo mam papierek ze jestem nadal żoną jego. Mozecie mnie cmoknąć, napewno dostane pieniadze i nie bede musiala pracować.

Gość gość
Zdychaj i gnij na raka szmato. Teraz wiem dlaczego odszedl od ciebie wiele lat temu , bo jesteś parszywa gnida szok :(

Gość gość
Masz duże szanse wygrać, po pierwsze to nie ty spowodowałaś rozpad małżeństwa, nadal jestescie małżeństwem, Zus się bedzie czepiał i wszystko zależy jak sąd to rozpatrzy. Nie ma między wami więzi uczuciowej ale to twój mąż jest za to odpowiedzialny, ty chciałaś postrzymywać więź.

Gość gość
Nie broń jej , ona jest zlym człowiekiem

Gość gość
Formalnie jestescie małżenstwem, we wspolnocie majatkowej, dopóki nie bylo rozwodu teoretycznie małżenstwo trwa. Musisz udowodnić że zabiegałas o podtrzymywanie małżenstwa, że nie zgadzałaś się na rozpad związku i że z twojej strony uczucie nie wygasło.

Gość gość
Zalozylam tutaj temat bo nie jestem pewna czy dostane ; znam pewna pare w podobnej sytuacji i kobieta nie dostala renty po mężu a miala ponad 50 lat ; dlugo nie żyli razem i wlasnie nie wiem dlaczego nie dostala dlatego ja tez sie obawiam ze nie dostane , rozwodu nie mieli