Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak myślicie, co kupić młodej mamie?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie kieruję na ten dział, ponieważ wiem, że przesiaduje tutaj dużo rodziców, a ja jeszcze dzieci nie mam i też nie mam za bardzo styczności z nimi.. więc nie wiem. Moja koleżanka jest młoda, ma 21 lat i roczne dziecko, dziewczynkę. Jest w złej sytuacji finansowej i chciałabym jej pomóc robiąc paczkę. Normalnie mieszkam za granicą, teraz przyjechałam i odnowilysmy kontakt. Po powrocie chcę jej zrobić niespodziankę i przysłac lub przywieźć coś przy okazji w najbliższych tygodniach. Jak myślicie , co może się przydać i co wypada dać w prezencie jej i dzieciątku? Dziękuje.

Gość gość
poradnik jak swiadomie planowac rodzine

Gość gość
Coś zgodnego z jej zainteresowaniami: książki, rzeczy do rękodzieła etc. Ewentualnie (ale to już ryzykowne, chyba, że dobrze znasz osobę i wiesz, że jej się przyda) bony np do perfumerii, na brafitting czy do spa. Ogólnie coś, co jej sprawi przyjemność, a na co sobie normalnie nie pozwoli, i przy okazji nie będzie wyglądało jak jałmużna.

Gość gość
Hey. Na pampersy zawsze wydaje się grubą kasę a to niezbędna rzecz.:-)

Gość gość
Dla mamy coś "luksusowego" - bon do drogerii, książki, bon do sklepu z ciuchami. Dorzuć zestaw ciuchów dla dziecka, pampersy i dobrą jakościowo zabawkę.

Gość gość
Zależy jak bardzo jesteś z nią zżyta. Jeśli bardzo dobrze się znacie i możesz sobie pozwolić na większy wydatek, to kup jej coś co ją odciąży finansowo np. duży zapas pieluch 4 lub 5 (niekoniecznie markowych), mleka 3, chustek, jakąś bieliznę i ciepłą odzież jesienno zimową 80 lub 86 czyli 9-12 lub 12-18 mies., jakieś pouche/saszetki owocowo warzywno zbożowo jogurtowe do 12+ mies., jakieś kaszki do 12+ mies., jakieś wafle ryżowe dla dzieci, chrupki jaglane i kukurydziane, grissini, jakąś dużą butlę płynu 2w1 do kąpieli.

Gość gość
mleka, jakieś pouche/saszetki owocowo warzywno zbożowo jogurtowe do 12+ mies., jakieś kaszki do 12+ mies., jakieś wafle ryżowe dla dzieci, chrupki jaglane i kukurydziane? chcesz tego dzieciak zapasc jak tucznik czy zabic cukrem? :o