Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wycieranie buzi po jedzeniu maluchom w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

Mojej córce zawsze wycieram w domu mokrymi chusteczkami, ona sama też potrafi sie obsłużyć, ale nie wiem, jak to wygląda w przedszkolu... czy panie wycierają czy dzieci same i czy każdy ma swoje chusteczki... ja jak chodziłam w 90 i 91 roku to była jedna mokra ścierka i woźna każdemu tym twarz przecierała i ręce.

Po posiłku dzieci idą umyć buzię do łazienki. Każde ma swój ręcznik, którym potem się wyciera.

Gość gość
12.34 u nas tak samo

Gość gość
I u nas to samo, dzieci przy śniadaniu nie mają się za bardzo czym brudzić, po obiedzie obowiązkowe mycie zębów więc buzia się myje sama przy okazji jeśli któreś już je z rozmachem.

Gość gość
Nie spotkałam się żeby ktoś wycierał maluchom buzie, a pracowałam w dwóch przedszkolach. Same myją.

Gość gość
2,5 letnim maluchom w przedszkolu nie wycierają ani buzi ani pupy, a prawie 4-latkom w najstarszej grupie żłobkowej tak. Czy to nie dziwne???

Gość gość
A tak z ciekawości, autorko- z jakiego powodu wycierasz buzię trzyletniemu dziecku? Przecież spokojnie zrobi to samo...

Gość gość
umiesz czytać,?jestem autorką i napisałam, ze cór ka "umie się obsłużyć" i nie ma 3 lat tylko 2 lata i 4 mce, idzie do prywatnego przedszkola za 2 tyg. dlatego pytam, a w domu najczęściej ona sama sobie wyciera jedną chusteczką a ja poprawiam drugą