Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak można słuchać jazzu?

Polecane posty

Gość gość

nie rozumiem jak można słuchać jazzu. Podobno niektórzy tym się zachwycają, toż to jakaś kakofonia, irytujące tak, że można się porzygać.

Gość gość
zgadzam się. Jazz to g****o. Jak leci w radiu coś co chociażby lekko tym trąci od razu bez wahania przełączam i nie obchodzi mnie czy jestem sam czy z kimś. Głowa mnie od tego boli i żyć się odechciewa.

Gość gość
Wolę smooth jazz.

Gość gość
nie chcę być źle zrozumiany. Nie chcę-mówiąc kolokwialnie-przywalić tym, którzy słuchają jazzu, ale po prostu tego nie trawię, nie rozumiem. Może nawet lepiej czułbym się z tym, gdybym rozumiał, ale jakoś nie potrafię. Mógłby ktoś mi wytłumaczyć, co w tym jest fajnego?

Gość gość
Nie prościej zapytać kogoś na forum dla fanów jazzu?

Gość gość
chciałem sprawdzić, czy wśród tzw normalnych ludzi, znajdą się tacy, którzy lubią jazz. Bo na forum jazzowym to z moim brakiem obeznania by mnie zjedli. Ja wiem, jak są traktowani laicy wszystkiego przez znawców ( od samochodów począwszy na jazzie skończywszy).

Gość gość
Jak grzecznie zapytasz to grzecznie odpowiedzą.

Gość gość
przepraszam za ten ton. Po prostu chciałbym bardzo zrozumieć i nie potrafię. Nie jestem jakimś dresem, na codzień słucham raczej muzyki rockowej.

Gość Wrozbella
Uwielbiam jazz

Gość gość
Ja też, choć okazyjnie. Wprawia mnie w specyficzny nastrój, wprowadza w świat romansu i luksusu.. z lekką nutką dekadencji ;) :) https://youtu.be/S4hPii_RVHE