Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

36 lat i zupełny brak instynktu macierzyńskiego

Polecane posty

Gość gość

Czekałam z tym tak długo, jestem mężatką od 10 lat, czekałam na zostanie matką az do chwili, gdy będę to czuła, gdy zapragnę być matką, a dzieci zaczną we mnie wywoływać miłe emocje, a nie obojętność. I co- i instynkt się nie pojawił! Mam już 36 lat, boję się, ze nigdy nie zapragnę mieć dziecka. Czy w tym wieku jeszcze może się pojawić instynkt?

Gość gość
wątpię ,ja mam 38 i sie nie pojawił. Nie tyle dzieci były mi obojętne co mnie po prostu irytowały i nadal tak jest.

Gość gość
I nie zdecydujesz się na dziecko?

mam 46 lat i zero instynktu macierzyńskiego kocierzyński, psiński i inne zwierzęce mam, a macierzyńskiego nawet na jotę

Gość gość
17.34 do kogo pytanie? ja 38 latka absolutnie sie nie zdecyduje

Gość gość
33 lata i nie cierpie dzieci. Za to jak widzę małego kotka to od razu bym wypiescila. Ludzkich dzieciarow nie trawie....

Gość gość
"mam 46 lat i zero instynktu macierzyńskiego kocierzyński, psiński i inne zwierzęce mam, a macierzyńskiego nawet na jotę" x za miłość do sierściuchów odpowiada również instynkt macierzyński, łomie tylko kobiety podniecają się tak szczeniaczkami i kotami, faceci tak nie mają

Gość gość
Chęć posiadania dziecka nie jest kwestią rzekomego instynktu macierzyńskiego, tylko wyboru.

Gość gość
No własnie, a ja zupełnie nie czuję, ze chcę mieć dziecko! A gdy poczuję np w wieku 50 lat? Przecież wtedy będzie już dla mnie za późno! Tym się martwię, bo nie wiem, czy zajście w ciążę z rozsadku teraz bedzie dobrym wyborem, czy poczekać jeszcze do tej 40 i może chęć posiadania dziecka się pojawi

Gość gość
Do autorki : Nie ładuj sie w coś, czego de facto, naturalnie, NIE CHCESZ. SŁUCHAJ SIEBIE, A NIE INNYCH.

Gość gość
Ogromnie wam zazdroszczę... bo mnie ten kretyński instynkt macierzyński męczy już od roku, a nie mam niestety możliwości na maleństwo :( dobijają mnie nawet reklamy, mamy z wózkami na ulicach, w sklepach.... za jakie grzechy muszę tak cierpieć? :(

Gość gość
Ja ogólnie uważam że ludzie w pewnym wieku już nie powinni się decydować na dzieci bo są za starzy. Człowiek młody ma siłę, energię i ta świeżość umysłu. Po 35 roku życia powinno zakazać się rodzenia dzieci.

Gość gość
17.57 powtarzasz się ,nawet jeśli to co??? za mój popęd też odpowiada jakaś część mózgu a jednak czuję popęd tylko do jednego ,czyli się coś też zepsuło haha ja rozmiękam tylko przy jednej kociej rasie :-) a zwierzęta i dzieci lubię ale nie będę słodzić wewnętrznie nad nimi

Gość gość
poza tym coś tu się nie zgadza znam facetów którzy mają fioła na punkcie dzieci a i kociarzy męskich tez znam,płeć ciała wcale nie musi być związana z płcią umysłu ,czasem bywa całkiem na odwrót ,albo połączenie wszystkiego

Gość gość
Mam 33 lata i żadnego instynktu ale to żadne,z dzieci lubię tylko moja bratanicę.Nie będę się zmiszać i robić nic na siłę.Daję sobie czas do 40 na decyzję,po 40-tce nie będę rodzić-nie ma takie ej opcji,to już za późno.Mam znajoma która całe życie imprezowała,podróżowała a w wieku 50 lat(!!!!!) zachciało jej się zostać biologiczna matka.Próbowała naturalnie zajść bo jeszcze miesiaczkowała ale nic z tego,w wieku 53 lat zdecydowała się na in vitro(nie pytajcie mnie czyje było jajeczko bo tego to nie wiem) i poroniła w połowie ciaży.Dla mnie to już jest chore,to już jest wiek na bycie babcia i organizmu nie da się oszukać.Ta koleżanka robiła zabieg nie w Polsce,uprzedzajac pytania.Zadtanówcie się dobrze dziewczyny bo niewarto się zmuszać ale jak choć odrobinkę czujecie,że może,może to działajcie.Ja tam nic nie czuję.