Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ArtistePasVraie

Zmiana zawodu

Polecane posty

Gość ArtistePasVraie

Hej, Skończyłam filologię, pracuję, ale...no właśnie czuję, że to tylko po części coś co chcę robić. Od dziecka rysowałam, wymyślałam, projektowałam, aspekt estetyczny ubioru, wnętrza, plakatu był dla mnie niezwykle istotny. Ostatnia praca otworzyła przede mną możliwość sprawdzenia się na tym polu w niewielkim stopniu - zaprojektowałam okładki do książek i różne projekty graficzne banerów. Bardzo mi się to spodobało i przypomniało o marzeniach z dzieciństwa. Od tamtej pory myślę o tym. Łapę się na tym, że ganię samą siebie za to myślenie, ale nie mogę się powstrzymać by nie marzyć, że np. uczę plastyki w szkole, czy rysuję portrety na zamówienie itd. Mam teraz 27 lat i chciałabym spróbować tylko nie wiem jak, od czego zacząć. Nie rysuję świetnie, więc przydałby mi się jakiś kurs. Zastawiałam się nad studiami - kusi mnie żeby oo nich spróbować uczyć w szkole. Moja babcia była nauczycielką i chyba po niej właśnie mam umiejętność uczenia innych. Myślę, że robiłabym to wszystko z pasją. Co o tym sądzicie? Co byście zrobili na moim miejscu?

Gość gość
Jesteś bardzo młoda, wszystko przed Tobą. Realizuj swoje marzenia , nie zastanawiaj się! Będziesz spełniona, szczęśliwa osoba!

Gość ArtistePasVraie
Od czego jednak zacząć? Tak myślę, że na kurs idą już pewnie osoby, które coś potrafią. Ja jestem amatorką. Podpowiedzcie jak mogę ćwiczyć w domu, żeby nie pójść na kurs zupełnie zielona.