Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

L4 A KONTROLA ZUS

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam sprawę, proszę o pomoc, bez hejtu. 29 lipca złożyłam 1 miesięczne wypowiedzenie. prosiłam parę dni później też o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, ale oczywiście usłyszałam że nie. pracuję w handlu, praca siedząca, bez zmiany pozycji, 7-8 h. kręgosłup pomimo młodego wieku już to odczuwa. wiec z nasilającymi się bólami i moją sytuacją zgłosiłam się do lekarza, otrzymałam zwolnienie do końca miesiąca, czyli też do końca wypowiedzenia. otrzymałam receptę, skierowanie na rtg. 28.08 mam kontrole zus, wczoraj dostałam wezwanie. mogę ją przejść pozytywnie? jak to zrobić? pomocy.

Gość gość
Weź dokumenty z leczenia i tyle. Skoro zwolnienie jest zasadne to.nie masz się co obawiać.

Gość gość
ale jak sprawdzą że mnie kręgosłup boli ? :(

Gość gość
jak przejść tą kontrolę ? jak się zachowywać?

Gość gość
Normalnie, zgodnie z prawdą. Bierzesz wszystko to co dał ci lekarz,pokazujesz, podpisujesz papierek i po kontroli. To rutynowa kontrol jak zwykle w wakacje. Mój mąż choruje od czerwca, o dziwo jeszcze nie miał kontroli ale myślę że to dlatego iż nie jest już mlodzieniaszkiem i l-4 od ortopety. Wcześniej miał takie kontrole chyba że 3-4razy,to tylko formalnośc.

Gość gość
podejrzewam ze u mnie może nie być tak pięknie, ponieważ niestety będąc na tym l4 (mam zaznaczone ze mogę chodzić) pojechałam do pracy po książeczkę sanepidowską... a z tego co wiem pracodawca nie może jej trzymać. nie wiem czy się z tego wybronię...

Gość gość
No i w czym problem? Gdybyś miała przypisane zastrzyki to też byś musiała na nie chodzić lub jeździć. Nie panikuj, to czysta formalnosc,poprostu weryfikuja l-4 czy nie jest jakieś,,lewe " U mojego męża za każdym razem pytali co mu jest u jakiego lekarza się leczy i tyle, podpisał papierki i dziękujemy.

Gość gość
problem tkwi w tym ze nie chciałabym nie mieć zapłacone za to l4 i na 3 dni wrócić do tego motłochu... to moja pierwsza taka kontrola i po prostu się denerwuję.

Gość gość
Aha,możesz dodać od siebie że, prosiłaś pracodawcę o zwolnienie za porozumieniem bo ból kręgosłupa nie pozwalał ci już na wykonywanie pracy, pracodawca się nie zgodził a żadne leki dostępne bez recepty nie pomagały i ból zmusił cię do wizyty u lekarza, proste, naprawdę nie masz się czym zamartwiac, czysta formalnosc.

Gość gość
aż to sobie zapiszę ... dziękuję, oby wszystko skończyło się dla mnie ok...