Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwszy stanik

Jaki mam rozmiar stanika? Czy któraś z was się zna na tym?

Polecane posty

Gość Pierwszy stanik

Mam 21 lat, staników nie nosiłam i do tej pory żadnego nie miałam, jednak znów zaczęły mi rosnąć piersi (nie jestem w ciąży) i już jednak powinnam zacząć jakiś nosić, tyle że nie mam o tym zielonego pojęcia... Patrzę na te różne tabele, marki i w głowie mi się przewraca, najlepiej by było gdybym sama poszła i jakiś przymierzała tyle że u mnie w mieście nie ma dużego wyboru, praktycznie żadnego nie ma... Dlatego proszę o pomoc Pod biustem mam 66cm mierząc ciasno, 69cm mierząc luźno. W biuście 90cm na stojąco, 92cm w pozycji pochylonej.

Gość gość
To fake post. Z biustem D,E,F nie biega się bez biustonosza w wieku 21 lat, no chyba, że w szkole na WF nie przeszkadza machające wymiono. Bo nie masz rozmiaru ,B. "Patrzę na te różne tabele, marki i w głowie mi się przewraca" i pod KAŻDĄ tabelką (bo firma firmie nierówna) masz podane, na jaki obwód pod biustem i na jaki obwód w biuście jest dedykowany dany rozmiar. Z pamięci mogę napisać, że pasuje albo 65 jakieś G... (na najluźniejszą), albo 70 E(na najciasniejsza haftkę). Łatwo spojrzeć do tabelki, można sobie linijką przyłożyć, jak jest problem z przejechaniem do danej komórki tabeli wzrokiem.

Gość gość
21 lat i nie wiesz ze są tabelki rozmiarówki ? Nawet w necie masz tego od groma. ps. Przy takim biuście już dawno MUSIAŁABYŚ nosić biustonosz, więc nie pikol kitów, bo są biustonosze 70E

Gość gość
Raczej 70 to ona nie ma pod biustem. 65 to jest max. Jak dla mnie 65G to jest twój rozmiar. I teraz w zależności od modelu i firmy mogą się trochę różnić. Warto sobie iść i przymierzyć i zobaczyć.

Gość Pierwszy stanik
Tylko że jak do tej pory znajdywalam tabele gdzie pokazywali dopiero staniki od 70, albo tabela się urywała, albo ogólnie napisane było polska czy inna rozmiarowka gdzie nie podają żadnej marki. Na wf chodzę w topiku, biustonoszu sportowym a w nim nie liczy sie ile jest cm w biuście tylko ogólny rozmiar ubrania. Zawsze słyszałam że mam małe piersi niektórzy mówili że jestem decha, więc nie nosiłam, tak było wygodniej, nie myślałam o stanikach, do tej pory słyszę że mam małe piersi, ale skoro przestały już mi się mieścić w dłoniach (mam małe ręce) to uznałam że czas pierwszy kupić.

Gość Pierwszy stanik
I teraz w zależności od modelu i firmy mogą się trochę różnić. X O to mi najbardziej chodzi, chciałabym od Was się dowiedzieć z Waszego doświadczenia, z jakiej marki były by dobre, czy przy waszych wymiarach stanik o wybranym wcześniej rozmiarze dobrze leży czy też jednak brać rozmiar mniejszy, większy, z ciaśniejszym obwodem lub luźniejszym. Bo jak pisałam wcześniej to u mnie w mieście nie ma wyboru, staniki zaczynają się na 75a a kończą na 95d (i jest jeszcze tylko 70a-c) wszystkie albo push-up albo usztywniane

Gość gość
Przeważnie będziesz się mieścić w 65G ale jeśli nie masz bardzo jedynych piersi to mogą w biustonoszach typu balkonetka odstawać od góry miseczki,albo mogą być trochę za ciasne bądź luźne w obwodzie więc bierzesz rozmiar mniejszy/wiekszy. 65G i 70F to ten sam rozmiar miseczki z tym,że obwód trochę się różni. Powinnaś najpierw przymierzyć 65G i sprawdzić jak się czujesz w nim. Mogą pasować miseczki z E,F,G tylko już obwód będzie albo 65 albo 70 bo materiał z jaki jest wykonany stanik może być bardziej bądź mniej rozciagliwy. Ja noszę 70D i zawsze taki zamawiam przeważnie na zalando ale np. W sklepie bielizniarskim muszę wziąć 70F bo miseczki sa bardzo małe. Szczególnie przy puszapach.

Gość gość
Dajcie spokój jakby miała takie cycki w wieku 21 lat i nigdy!!! nie nosiła stanika, to już by miała zwisy do pępka.

Gość gość
A na bardzo dobre stanik to mnie nie stać. To koszt kilkuset złotych. Ja zamawiam zwykle na zalando i tam trzymają rozmiarów. Ja jesZcze nie spotkalam się z tym,żeby był za mały,za duży. Zawsze zamawiam swój rozmiar i zawsze pasuje.Sama musisz dobrać sobie stanik bo każda z nas ma inne piersi. Jedna bardziej jędrne,jedna mniej jak i ma inne oczekiwania co do biustonoszy. Ja mam już mniej jędrne więc dla mnie osobiście ważne jest wymodelowanie piersi,koniecznie bez puszapow.

Gość Pierwszy stanik
Mam jędrne sterczące piersi, większość ludzi nawet nie zauważa tego że nie noszę biustonosza. Nie chcę nosić staników z sama gąbka czy też tych mocno usztywnianych (gdzie gąbka ma 1-2cm), jak już to najlepiej albo był z samymi fiszbinami albo lekko usztywniany, najlepszy byłby miękki ale nie wiem czy on spełniałby swoją funkcję. Balkonetki są mocno usztywniane? X Poza tym wspominałam wcześniej że znów zaczęły mi rosnąć, jeszcze niedawno były mniejsze. A i tak mi późno zaczęły rosnąć bo w wieku 18 lat dopiero.

Gość gość
Dajcie spokój jakby miała takie cycki w wieku 21 lat i nigdy!!! nie nosiła stanika, to już by miała zwisy do pępka. X Kto ci takich głupot na opowiadał? 1. Autorka nie ma gigantycznych piersi żeby jej zwisały do pępka. Ma średnie 2. Nie każdemu w ciągu kilku lat nie noszenia biust zwisa do pępka 3. 65G to nie jest ogromny biust, takie piersi mieści się idealnej w męskiej dłoni 4. Niektóre kobiety późno zaczęły nosić staniki a biust mają jedrniejszy niż te które nosza je od samego początku

To jakiś żart. Według rozmiarów które podałaś masz biust w rozmiarze minimum ok 70D/E może nawet i w niektórych rozmiarówkach F. Rozumiem gdybyś do tych 21 lat nie nosiła stanika przy miseczce A ale przy większej... Wydaje mi się że to jakiś troll :)

Gość Pierwszy stanik
Nie to nie żart. Nie mam żadnego stanika, noszę tylko staniki sportowe i to też tylko na wf, a tak ciągle chodzę bez. Biust jeszcze mi do niedawna mieścił się w dłoni (a mam małe ręce) teraz sa ciut nie mieszczą, ale w dłoniach mojego chłopaka dalej się mieszczą. I jakby nie było to do tej pory słysze że mam małe.

Gość gość
Z biustem D,E,F nie biega się bez biustonosza w wieku 21 lat, no chyba, że w szkole na WF nie przeszkadza machające wymiono. Bo nie masz rozmiaru ,B. X Jak czytam takie komentarze to zastanawiam się jakim debilem trzeba być. Te D, E, F a nawet G, H nic samo nie.znaczy! Sama mam 65H i to jest średni biust, żadne wymiono, a i sa osoby co powiedzą i uważają że mam mały, na pewno nikt nie powie że mam duże piersi, bo nie mam. A utorka ma maksymalnie 65G więc z pewnością nie ma wymion, takie piersi mieszczą się w męskiej dłoni (moje mieszczą się w dłoni) 65G = 70E = 75B Żeby kobieta z 65 miała duży biust musiałaby mieć co najmniej miseczkę K.