Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy obfity okres:(

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Pomóżcie kobietki. 3 miesiące temu urodziłam dziecko. Pierwszy okres był obfity bardzo normalnie nie mogłam chodzić (na szczęście tylko 3 dni taki obfity był) a ogólnie trwał 2 tygodnie. 2 dni temu dostałam kolejnego okresu i znowu jest obfity,ciągle że mnie leci. To był mój pierwszy poród siłami natury z nacięcie krocza. Moje pytanie do Was, czy zmieni się ten okres na "normalny" czyli czy nie będzie już taki obfity? Nie wyobrażam sobie normalnego chodzenia do pracy i w ogóle funkcjonowania tych dniach co mnie przeraża:( bardzo proszę o informację jak to było z Waszymi okresami po porodzie. Na kontroli u ginekologa byłam i stwierdził że wszystko jest ok.

Gość gość
Jak jest tak obfity, ze nie funkcjonujesz to musisz isc do ginekologa. Ja mialam "okres" 2 tyg po porodzie i okazalo sie, ze to... Krwotok. Bralam 2 miesiace leki ba unormowanie i mam taki jak przed porodem - srednio obfity, trwajavy 5 dni. Idz do gina bo tracisz z krwia duzo skladnikow, oslabiasz sie. To niebezpieczne.

Gość gość
Ja mam obfity zawsze! Znaczy po porodzie , pierwsze dwa dni to tampon i podpaska a i tak co 2 h zmieniam

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Czytałam trochę w necie i niby nawet 3 pierwsze okresy po porodzie moga być takie silne i że niby okres reguluje się nawet do roku czasu. Ale chciałam się jeszcze popytać tutaj doświadczonych kobiet. Teraz w czasie tych obfitych okresów to czuję się najpewniej w pokładzie poporodowym:( aż wstyd.