Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oplaca sie miec pieniadze w kilku bankach?

Polecane posty

Gość gość

Mam na mysli zabezpieczenie na przyszlosc np. w jedym banku splywaja wynagrodzenia i wyplaty, w drugim oszczednosci a w 3cim kasa nie do ruszenia. Ma to sens?

Gość gość
dla mnie ma, albo 3 różne konta w jednym. Opiekun klienta wyjaśni i wybrać taką opcję, że się opłaci właścicielowi konta. Bankom najlepiej się opłaca jak bierzesz kredyt ☺

Gość gość
W każdym musisz płacić za obsługę konta, więc dla mnie to bez sensu.

Gość gość
ja w ogóle nie trzymam kasy na kontach,mam bo jest potrzebne ,wpływa tam wyplata,która od razu wybieram.Jak potrzebuje cos zapłacic to podjezdzam do wpłatomatu i wpłacam sobie odliczona kwote i od razu robie przelew.Tak zeby na koncie zostało najlwpiej zero . Ktos napisze ze bez sesu,a ja sie po prostu boje patrzac na ten kraj ze bedziemy mieli druga frecje i zostane bez kasy. Z tego amego powodu nie trzymam oszczędnosci w rodzimej walucie.

Gość gość
drugą grecje* A równie dobrze mozna mieć trzy osobne koperty oznaczone 1) biezące.2) oszczędności, 3) nie dotykać ! Ja tak mam :)

Gość gość
mam w jednym banku choć w ogóle się nie opłaca w banku trzymać. my staramy się nie mieć więcej jak 90-100tys w gotówce, resztę inwestujemy bo trzymanie gotówki mija się z celem.

Gość gość
13.17 i popieram,ja jak pisałam w banku nie trzymam,mam duzo mniej oszczędności niż wy,ale tez powyżej 5 tys nie trzymam,tylko tu coś kupiętaniej,drożej sprzeda,różne drobne inwestycje z których mam dodatkowo po 300-800 zł wiecej w mc. Stagnacja to wróg pieniądza nr 1:)

Gość gość
Pewnie, że tak. W wielu bankach za obsługę nie płacisz, jeśli nie decydujesz się na karty, linie debetowe itp.

Gość gość
Opłaca sie po to aby spokojnie robić przelewy internetowe,bo np taki Mbank ma tak spieprzony interface,totalny syf na tej stronie ,zrobienie przelewu podnosi ciśnienie,nieraz kończy się błędem,chociaz konto darmowe,to co z tego.

Gość gość
gość dziś Serio? Od kiedy mam u nich konto (jakieś 10 lat), nigdy nie miałam żadnych problemów technicznych, czy z przelewami czy z czymkolwiek. Drobne problemy miewał mąż z kontem na ING, ale też nic specjalnie poważnego (ot, raz na jakiś czas wylogowywało w trakcie trwania transakcji), a od roku co najmniej i tam nie ma problemów (tam mamy też konto wspólne, najintensywniej używane).

Gość gość
no to mi prosze wyjaśnij ,gdzie tam jest adres odbiorcy,jak go wkleić(ucina do 70 znaków) jak zmieścić jak jest dłuższy? gdzie jest tytuł przelewu,znowu jak zmieścić? Jak ogarnąć tą ksiażke adresów? Wybacz ale mam też konto w PKO i tutaj mam idealny porządek na stronie,nic nie ucina i żadnych kolorowych debilnych ramek i wyskakujących okienek i innego syfu nie ma

Gość tekla62
Moim zdaniem gdy chcemy oszczędzać na przyszłość, to warto pomyśleć o dobrze dobranych ulokowaniu pieniędzy. Na pewno fajne rozwiązanie znajdzie dla Siebie firma http://www.viennalife.pl/ . Zerknij na ich stronę, mają ciekawe propozycje

Gość gość
Ja mam pieniądze w dwóch bankach. Wszędzie mam 0 zł za konto. Na jedno z nich wpływa mi pensja i do niego mam kartę, a na drugie spływa mi czynsz z wynajmu mieszkania i nie mam do niego karty (musiałabym płacić za nią, w razie czego zawsze mogę wypłacić w kasie, ale staram się nie ruszać tych środków). Chwalę sobie to rozwiązanie. Kiedyś ukradli mi portfel z kartą, zorientowałam się bardzo późno i zanim zastrzegłam kartę, to porobili mi nią zakupy i musiałam składać reklamację. Za to na drugim koncie miałam jeszcze środki i nikt mi ich nie ruszył, bo nie było do nich karty w tym portfelu.

Gość gość
dwa maks, jedno oszczędnościowe lub IKE itd, gdy są to konta osobiste, po kilku latach warunki się zmieniają, zamykasz jedno koto, otwierasz drugie