Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to znaczy "godność" według was?

Polecane posty

Gość gość

Jaka jest według was definicja godnosci ? W jaki sposób człowiek traci ją bezpowrotnie?

Gość gość
Jak daje du/py to traci godnosc bo staje sie dzifką albo kurfiarzem

Gość gość
No to by bylo tak. Jak ktos daje du/py to traci godnosc bezpowrotnie bo staje sie dzifką albo kurfiarzem. Wtedy ktos jest brudny a nie czysty. Kumpel mawiał jak sie nie zeszmacisz to sie nie wzbogacisz albo nadstw du.pe a ja ci zbuduje za to chalupe. To nie dla mnie takie szmacenie . Jak ktos jest leniwy i nie ma pomysłu na siebie to potem sie kurfi na prawo i lewo

Gość gość
Uważam że nie da się stracić godności jednym czynem na całe życie. Nawet osoby "upadle" jakąś godność mają.

Gość gość
godność to miara przydatności samca do zaspokajania samicy przykłady użycia: "ten facet nie jest mnie godny" "dlaczego nie chcesz wyjść za tego bogatego kupca?" "Mam swoją godność" w sensie, że zasługuje na ciacho.

Gość gość
tzn np po tym jak ktoś nie chce cie widzieć to szanujesz jego decyzję :)

Gość prawie rozwodnnik
Jak ktos na kims pasozytuje bo wabi kogos na łóżko i jak raz tak robi to robi i drugi i piąty i dziesiąty i moze pół życia albo i do konca to juz nie ma godnosci. Miłosci nie ma jest interes i wyrachowanie a po urodzeniu dziecka baby tyją ścinają włosy zajmują sie dzieckiem a face idzie w odstawke potem siedzą przy w internecie i mijąją sie w zyciu potem rozwody płacz i lamenty bo on ona mieli byc inni bo kalpy z oczu spadly i pradwa wyszla na jaw bo sie pomylilem itp. itd.

Gość gość
i nie dajesz się, podnosisz... żyjesz dalej :)

Gość gość
jakakolwiek jest etymolgia tego słowa to przywodzi ono na myśl gody. a jak wiadomo dooopcenie to jedna z podstawowych motywacji zyciowych człowieka. praweiczków każdy uważa że moze ośmieszać gdyż intuicyjnie są to osbniki niegodne odrzucone w zalotach czyli w godach. samice które natomiast które są nazbyt pobłażliwe co do "godności" samców również tracą swoja godność.

Gość gość
Tchórze nie mają godnosci by namieszac komus w kazdej dziedzinie zycia a potem aby cos wyjasnic podsumowac i zamknąć dla świetego spokoju dla wszystkich dobra to nie umieją sie spotkac spojrzec w oczy i porozmawiac jak ludzie. Tchorze wolą myślec że mają kogoś w rezerwie na wypadek gdyby z kimś innym im nie wszło. Ja mam gdzies tchórzy

Gość gość
14:56 tchórze to dziecinni chłopacy niedojrzali to wiecni chłopcy tzw. piotruś pan . życie z takim zmarnowane

Gość gość
rozumiana jako zbiór warunków brzegowych stawianych samcom przed dopuszczeniem do kopulacji. xxx a w mojej nie tak narzucajacej sie oczywistej interprtacji godnośc zaczyna sie tam gdzie kończy sie instynkt samozachowawczy

Gość gość
chociaz oczywiscie nie jest to warunek jedyny

Gość gość
14:52 by isć dalej to najpierw trzeba porozmawiac wszystko wyjasnic bo np. ktos trzeci lub kilka innych osób ci sie wtracało coś mieszło knuło intrygi to trzeba sie spotkac w 4 oczy wyjasnic pokojowo porozmawiac szczerze zyczyc wszystkiego dobrego podac ręke i w zgodzie isc dalej a nie jakies k****y ci sie wtraca du/py nadstawią a naiwniak leci a ty bylas pierwsza i ty nie kur/wa a ta inna tak

Gość gość
Jak su/ka nie da to pies nie weźmie i zostanie koleżanką albo o czasie prawie nieznajomą a jak łątwa kur/wa pójdzie z nim do łózka to zostanie jego babą tak iświat że wokół du/py i pieniędzy się kręci

Gość gość
Pieniądze i du.pa rządzą światem . A prawdziwa platoniczna miłosć duchowa byłą w czasach naszych babć i dziadków

Gość gość
gość dziś To bardzo dużo o Tobie mówi, skoro używasz tak uroczych, zachwalających gwałcicieli powiedzonek.

Gość gość
waartosciowi ludzie potrzebują w życiu rozmowy a nie pustego kurestfa . świat i ludzie schodzą na psy

Gość gość
o czym ty pieprzysz ? :)

Gość gość
/ 15:12/ to pusty świat kurfy i kurfiarze narzucają takie kanony dupodajst.wa i taniej sprzedajnosci zamiast dobrej rozmowy która jest jak pyszna i zdrowa potrawa . Ludzie mają wolną wole i nie powinny sie rozmnazac bezmyslnie jak zwierzęta bo czlowiek to istota spoleczna to cos wiecej znacznie wiecej niz tania fizjologia . Trzeba myslec glową a nie inną czescią ciała

Gość gość
ponoć zdrady i bycie łatwym dziedziczy się w genach

Gość gość
Rozwody tez są przekazywane w genach. Jak rodzice sie rozwodzą to i ich dzieci tez

Gość gość
do godz. 15.25 Nie chcesz rozwodu to NIE bierz ślubu. Proste

Gość gość
u mnie było odwrotnie ;-) poleciała ona i się już z tym pogodziłem :-)

Gość gość
godność to też zachowanie spokoju w trudnej sytuacji. Na pogrzebie się nie wyje jak syrena strażacka, a niektórzy robią cyrk przez takie niegodne zachowanie

Gość gość
Godność to odpowiedzialne zachowanie w życiu i jest w głowie, a nie w d/u/p/i/e ☺

Gość gość
to trzymanie się swoich zasad moralnych, właściwe postępowanie i wyzbycie się tego, co jest przeciwko temu, co jest dla nas ważne (nawet, jeśli mielibyśmy za to jakieś korzyści).