Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błagam pomocy strasznie bolący brzuch przy okresie

Polecane posty

Gość gość

Jestem jeszcze bardzo młoda bo mam 14 lat, okres od 3 lat.. Wczoraj brałam gorącą kąpiel a dziś rano dostałam okres. Jednak jest tak strasznie bolesny i obfity jak nigdy dotąd. Brałam 2 despy , 1 apap extra i nic a ni trochę nie pomogło, mdli mnie nie jestem w stanie funkcjonować a gdy patrzę na jedzenie myślę że zwymiotuję. Stojąc zgina mnie w pól z bólu pleców i brzucha mam ochotę zacząć krzyczeć bo nie daje rady tylko lży mi lecą, w każdej pozycji boli coraz bardziej błagam pomóżcie co mogę zrobić ja już naprawdę nie dam rady przepraszam że może tak chaotycznie ale nie mogę nawet racjonalnie myśleć potrzebuję pilnie pomocy

Gość gość
Goraca kapiel rozszerza naczynia krwionosne i dlatego mialas bardziej obfity okres,to tez przyspiesza okres.nie mozna brac tez aspiryny poniewaz to rozrzedza krew.mnie bardziej np pomaga ibuprom niz paracetamol.mysle ze powinnas zglosic sie do ginekologa,czasami bardzo bolesne miesiaczki moga miec jakas ukryta przyczyne.

Gość gość
Dodam jeszcze ze tabletki deespa lub nospa sa rozkurczajace.na mnie calkowice nie dzialala.lepiej wziac cos przeciwbolowego. Jesli poczujesz pierwsze bole,to warto odrazu wziac tabletke,nie czekaj zbyt dlugo.

Gość gość
A co w nocy? boję się że mnie zaleje, tamponów nie mogę stosować, jakich podpasek użyć by spojojnie przespać noc.

Gość gość
Podloz mały ręcznik . Poważnie mowie. Czasami tak jest. Ja tez tak mam...

Gość gość
Mama właśnie poradziła mi aby ręcznik podłożyć na prześcieradło,no i oczywiście kupiła mi takie duże podpaski nie wiem jednak czy wystarczą,pomyślałam też aby dodatkowo poratować się watą.

Gość gość
Masz 14 lat i okres od 3 lat? O_O Serio?

Gość gość
A co w tym dziwnego? :D ja dostałam w wieku 12 lat

Gość gość lakszmi
Od kilkunastu lat zaobserwowano,ze dziewczeta duzo szybcciej dojrzewaja.Powodem jest to,ze spozywamy mieso naszpikowane sterydami i antybiotykami.

Gość gość
Idź do ginekologa. Moja lekarka wypisała mi nimesil. To taki lek przeciwbólowy w saszetkach. Zużywam jedną na miesiąc i... zapominam że mam okres. Zrobiłam wszystkie badania, dwie panie ginekolog zawiodły. Jedna wypisała mi tabletki antykoncepcyjne, które okazały się źle dobrane i skończyły się potworną migreną. Druga wypisała jakiś lek rozkurczowo - przeciwbólowy (nie pamiętam nazwy) po którym jedynym "efektem" była biegunka. Dobrze Ci radzę, znajdź ginekologa, wizyta to nic strasznego. Ja byłam dorosła gdy zaczęły się potworne miesiączki i nie mogłam nawet podnieść się z łóżka, nie mówiąc już o pójściu do pracy, czy na uczelnię.

Gość Rodzynka123
Na noc zakładaj pieluchomajtki - pomaga, nic nie przecieka nawet przy najbardziej obfitym okresie.

Gość gość
To ja autorka :) patrzę, że jakiś podszyw z tym ręcznikiem, watą, tamponami

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi będę musiała iść z mamą jednak do lekarza ;)

Gość gość
Okłady na brzuch z gorącego termofora. Pomagają bardzo. Silne leki przeciwbólowe ketonal i solpadeine (pierwszy na receptę, a drugi nie wiem), no i wizyta u ginekologa, w skrajnych przypadkach zapisują tabletki antykoncepcyjne, które regulują cykl i w ogóle miesiączkę oraz zmniejszają ból.

Gość gość
w sumie to tez sie zdziwilam, ze tak wczesnie okres dostala Autorka. Ale w dzisiejszych czasach chyba takie anomalie sie zdarzaja... Kiedys to w wieku 14 czy 15 lat dopiero. 11 letnie dziewczynki byly dziecmi, bawily sie barbi i skakaly w gume i nie martwily sie bolem miesiaczkowym ;)