Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc1990

Staraczki z tarczyca

Polecane posty

Gość Gosc1990

Jak dlugo sie staracie z jakim tsh ?spada wam?przy jakim tsh ciaza jest mozliwa.ja mam tsh mierzone 3 tyg temu 3.1 przez ten czas codziennie euthyrox 50.jak myslicie jaki wynik moge teraz miec?

Gość MIKULEK
Najlepszym tsh do zajścia w ciążę i utrzymania jej jest tsh około 2. Tak Ci powie każdy ginekolog, ja chodzę do Invimedu do dr Dworniaka. Ja wybrałam klinikę leczenia niepłodności bo mój Misiek ma problemy z nasieniem i woleliśmy, żeby ktoś już przebadal i zajal się nami od stóp do głów. A jak reszta hormonów u Ciebie? I czy masz niedoczynność czy Hashi bo to też jest różnica :) My się staramy już rok i miesiąc :)

Gość gość
Ja mam Hashimoto i się boję.. tej mi ciągle goni. Raz 2 raz ponad 4:( dawka letrox 75 i 100 naprzemiennie..

Gość gość
Witajcie, moje tsh wynosi 2,5 takze niby w normie i nawet nie zblizone do gornej granicy a lekarz zalecil leczenie i powiedzial ze do zajscia nalezy zbic do 1, nie wiem co o tym myslec bo nigdy nie mialm problemow z tarczyca

Gość Szczesliwa1558
Ja sie staralam od lutego .dopiero w sierpniu piątego bylam u endykrynologa na wizycie i sie okazalo ze mam niedoczynnosc 3.8 wynik .od tego dnia bralam eutyrox 25 1.5 tabletki a tydzien temu zrobilam test dwie grube krechy

Gość gość
Szczesliwa1558, ale wy się którko staraliście ja po 2 latach myśle, czy się zpisać do jakiś specjalistów. Bo u mnie problem z tym tsh tylko ;/ Właśnie myślałam o Invimedzie.

Gość Szczesliwa1558
Dla mnie to byla wiecznosc wspolczuje tobie naprawde . Ale wiem ze tez goowa ma duzo do tego aby sie udalo przestan o tym myslec przestan kontrolowac cykl . Trzymam kciuki za ciebie

Gość gość
ja w ciaze zaszlam z tsh ponad 5, i wysoka prolaktyna. teraz zbijam usilnie euthyroxem, w miesiac zeszlo mi do 2,760. boje sie ze za szybko

Gość gość
zapomnialam dodac, ze staralismy sie 5 cykli. wczesniej jak dostawalm miesiaczke, wpadalam w histerie, maz mial delikatnie mowiac przerabane, w ciaze zaszlam kiedy calkowicie odpuscilam. wyjechalam na dwa tyg do rodzicow, wyluzowalam sie, spotykalam sie z kolezankami, pilam wino, wrocilam i od razu wskoczylismy do lozka, zero myslenia o jakiejkolwiek ciazy, tylko i wylacznie dla przyjemnosci. i zaskoczylo

Gość Szczesliwa1558
No wlasnie i to wlasnie jest to . Wyjecha gdzies na weekend zapomniec wgl o tym ze sie stara i zobaczysz zoqskoczy cie :)