Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość religia to ŚCIEMA dla naiwnych

Kościół katolicki to jedna wielka ŚCIEMA

Polecane posty

Gość religia to ŚCIEMA dla naiwnych

masa zboczonych pedofili w sukienkach dojących naród i nie płacących podatków i robiących naiwnym pralnie mózgu, buahahahaha, że tyle naiwniaków się na to łapie w roku 2017

Gość gość
właśnie podpadłeś PIS-owi który wychwala kler pod niebiosa i twierdzi ze KK chroni Polaków przed islamem i dewiacjami homoseksualnymi

Gość oto cała sztuka
pralnia mózgu polega na tym że wyprany nie wie że jest robiony w hooja, tu cała sztuka manipulacji tępym bydłem od kołyski

Gość gość
gość dziś pedałow w PL masa, a chroni polaków tylko brak dobrego socjalu bo innaczej dawno by polske zalało to tępe pustynne bydło wierzące w jakiegoś jèbanego allaha który gwałci dzieci

Gość gość
Wyobraż sobie , ze biedni podatnicy, tacy co nie mają wlasnych domów, mieszkań oddają w podatkachrocznie kilka, kilkanascie stówek na kosciól? Kościół nawet na działalnośc charytatywną bierze kasę od podatników, państwo w pełni sponsoruje ich dzialalnosć, nic od siebie nie dokładają. Pewnie dlatego tak marna jest ta pomoc. Poza tym piorą mózgi ludziom swoją propagandą, hamują postęp mentalny, oduczają racjonalnego myślenia, wkutek czego bezrobotny modli się do obrazka o mannę z nieba zamiast próbować wyjść z nedzy. W dodatku zajmują się tylko seksem i pożyciem seksualnym o którym nie mają pojęcia.

Gość gość
Zgadzam sie.

Gość trzeba być analfabetą
wierzący w jakiekolwiek religie i bogów są umysłowo zacofani niczym analfabeci z 6go wieku, jedyne co daje religii przewage to że od kołyski piorą mózgi następnym generacją naiwniaków

Gość gość
No tak bo wszyscy księża są źli. Zresztą kto powiedział, że masz stawiać na piedestale duchownych? Myślisz, że w szeregach KK nie ma ateistów, którzy zwęszyli dobry biznes? Gender to szczyt oświecenia :D

Gość Czas powiedzieć DOSYĆ
po nie chodzeniu do kościoła ponad 10 lat i nie praktykowaniu natknąłem się na jakąś "msze" w otwartym polu z jakiejś uroczystości, i wiecie co to wygląda śmiesznie, ci ludzie powtarzający te wierszyki itp. jest tak widoczna ta pralnia mózgu i manipulacja ludzi że aż szok, ale oni tego nie widzą i uważają to za "normalne", po prostu jak bydło prowadzone na rzeź które jest nieświadome gdzie jest prowadzone. Ludzie, obudźcie się, jesteście jawnie manipulowani i kontrolowani bardzo sprytną i cwaną metodą, czas powiedzieć DOSYĆ!!!

Gość gość
Szerzą ciemnotę, zabobon i wstecznictwo. Każą kobietom rodzić dzieci bez mózgu i z deformacjami. W każdym cywilizowanym kraju zreformowano kościół, już w XIX wieku zamykano zakony ktore były siedliskiem ciemnoty, zacofania, hipokryzji i rozpusty. We Francji nawet pakowano klechy na łodzie i wysylano do Warykanu. Wpływ ich nauk jest destruktywny na ludzi.

Gość analfabeci 21 wieku
RELIGIA = CIEMNOTA

Gość gość
U nas zabobon wręcz rozkwita a politycy z prawa i lewa dażą do jak najlepszych stosunkķw z kosciołem, bo kosciół wmówił prostaczkom że Polak to katolik. Tylko że przed kontreformacją nikt nie traktował wiary jak symbol narodowości i patriotuzmu

Gość gość
Każdy uczciwy człowiek dostaje pensję za cieżką pracę a kler dostaje za szerzenie ciemnoty, onca jest im uczciwa praca

Gość gość
Zachód jest bardzo oświecony. Widać to po tym co się u nich dzieje.

Gość gość
Tak, bo u nich bylo prawdziwe oświecenie, u nas na poczatku wieku jeszcze cenzurowano książki z zachodu. Cała zachodnia literatura dla nich była bezwartosciowa i demoralizująca. Wedlug nich ludzie powinni czytać katechizm i biblię.

Gość gość
po nie chodzeniu do kościoła ponad 10 lat i nie praktykowaniu natknąłem się na jakąś "msze" w otwartym polu z jakiejś uroczystości, i wiecie co to wygląda śmiesznie, ci ludzie powtarzający te wierszyki itp. Dokładnie! Miałam tak samo jak po wielu latach zobaczyłam mszę.

Gość gość
Na jakimś portalu katolickim mają nawet oceny literatury i filmów. Nawet bajka pocahontas jest dla nich sprośna

Gość gość
Dlatego jesteś oziębła seksualnie

Gość religia dzieli ludzkość
gość dziś dokładnie, to wygląda jak jakiś teatrzyk, aż przykre że DOROŚLI ludzie tak się dają rąbać w bambuko

Gość gość
kraj katolicki a koorfy i burdele na każdym rogu jak apteki, buehehehehehe, komedia

Gość gość
Nie gorączkujcie sie . Wszędzie na całym świecie pierze sie umysły . W szkołach i w telewizji teź . Wszędzie . I wy też bierzecie w tej chwili mózgi czytających wasze wypociny . Ja nigdy nie byłem zza religia katolicka . W 5 klasie szkoły podstawowej przestałem chodzić na religie . W dorosłym źyciu przeczytałem kilka razy biblie . I uwierzyłem w Boga . Macie racje tylko kościół katolicki może wychować takich drani którzy obrażają Bogów w których nie wierzą . Jesli nie wierzycie to nie obrażajcie naszego i Mojżeszowego Boga ,bo to ten sam i nie obrażajcie obcego boga Islamu Allaha . Bo to nie elegancko .

Gość gość
Nie onrażamy bogów tylko krytykujemy ich działalność ktora niczego dobrego nie przynosi a obciaża podatników. To są pieniadze wyrzucane w bloto. Ludzi po 30 lat splacają kredyty i muszą finansowac koscioł. Nie sobie go finansują wierni katoliccy a nie niewierzący.

Gość raj podatkowy
Bóg może i jest ale wszelkie religie to masywna ŚCIEMA w celu zysku bez płacenia żadnych podatków.

i nie obrażajcie obcego boga Islamu Allaha . Bo to nie elegancko . x a co nieeleganckiego w mówieniu prawdy o jakimś zabłąkanym demonie-bożku pustynnym

gość dziś Nie onrażamy bogów tylko krytykujemy ich działalność ktora niczego dobrego nie przynosi a obciaża podatników. To są pieniadze wyrzucane w bloto. Ludzi po 30 lat splacają kredyty i muszą finansowac koscioł. Nie sobie go finansują wierni katoliccy a nie niewierzący. x to jest wina socjalistów, nie Kościoła.

ale po tyym temacie widać, że diabeł ma pożywkę w niedzielę... pomódlcie się o rozeznanie Prawdy:( i uspokójcie emocje

Gość gość
Zaczyna się straszenie diabłem

Gość diabeł to wy koorfy
diabeł to następny wymysł cwaniaków aby trzymać w szeregu naiwnych analfabetów mózgowo w 6tym wieku