Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak kobieta mówi mi że jest feministką

Polecane posty

Gość gość
bo nie każdy zgadza się z wątpliwą "moralnością" rodzenia upośledzonych dzieci z pełną świadomością jak straszne będzie ich życie

Gość gość
17:43 ale mój mąż długo mieszkał sam i ż głodu nie umarł, on tego nie robi bo nie chce a nie dlatego że nie umie. Ja też mam kilka rzeczy których nie chce robić a robi je on. Poza tym "uczyć męża na bieżąca" brzmi jak tresowanie niedorozwinietego psiaka, a mój mąż taki na pewno nie jest.

Gość gość
gość dziś Może dlatego, że czarny protest miał miejsce dlatego, że projekt ustawy miał całkowicie zakazać aborcji? W tych 3 ekstremalnych przypadkach? Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie pojawił się właśnie temat olewactwa dla już urodzonych i chorych dzieci.

Gość gość
gość dziś A to jak umie, to inna sprawa. Ja tam pochodzę z tradycyjnej rodziny i zapadłabym się pod ziemię, gdyby mąż sam z siebie parał się kobiecymi zajęciami, a nie nabył tę umiejętność dopiero w razie mojej niedyspozycji.

Gość gość
Żeby nie było że jestem za całkowitym zakazem aborcji czy jestem jakoś ultrakatoliczka. Uważam poprostu że pewna niechęć do feministek jest spowodowana przez nie sama. Widzą problemy nie tam gdzie one są, wydają się czasami być oderwane od.problemow zwykłych kobiet. A efektem tego są opinie wsrod mężczyzn takie jak ma autor tematu.

Gość gość
a może to ty skupiasz się tylko na tych problemach o których najwięcej mówią media? Ile było kampanii o równą płacę? Ile kampanii o pomoc dla kobiet pracujących? Tylko, że to nie były kampanie interesujące dla TVP

Gość gość
Dzisiejsze feministki walczą ze wszystkim, co tradycyjne, rodzinne, małżeńskie. Walczą z mężczyznami, innymi kobietami, z porządkiem prawnym i społecznym. Jestem zwolennikiem 500+, jako zachęty do rodzenia drugiego dziecka. Taki był zamysł rządu, by poprawić demografię i tzw. zstępowalnosc pokoleń. Nie namawiam feministek do rodzenia dzieci, niech się skrobią jak chcą, ale za swoje pieniądze, nie za pieniądze podatników. Głupota jest dziedziczna:)

Gość gość
Równa placa - podaj chociaż jeden przepis który mówi że kobietom należy płacić mniej. Poza tym w wielu przypadkach zarabiają już więcej niż mężczyzni, nie mówiąc już że to nie logiczne aby pracodawca chciał dobrowolnie płacić facetowi więcej. A o pomocy dla pracujących kobiet to nie rozumiem, w czym mamy im pomagać?

Gość gość
a jednak statystycznie kobiety zarabiają mniej na tych samych stanowiskach. Zauważ, że większośc ofert pracy podaje potencjalną płacze "od x do x" - kobiecie zazwyczaj oferuje się mniej niż mężczyźnie.

Gość gość
No ale podaj przykłady tych stanowisk do których tak legną kobiety a dostają mniej niż faceci

Gość gość
praktycznie każde korporacyjne, o technicznych niewspominając. Na rynku informatycznym kobiety praktycznie nie mają szans nawet dostać pracy, a jak już to muszą liczyć się z byciem traktownym jako gorsze przez współpracowników - nawet w takim gigancie jak Google

Gość gość
I czy to problem prawny? To sprawa pracodawcy i pracownika. On sobie może zatrudniać kogo chce a ona nie musi się godzić. Żeby nie było tak jak w przypadku wynajmowania mieszkań. Kobiety z dziećmi są tak chronione ze nikt im mieszkania nie chce wynająć.

Gość gość
Nie jest to problem prawny, problem jest społeczny i prawo prawem, ale egzekucja swoich praw jest dla pracownika duzym wyzwaniem

Gość gość
gość dziś Logicznie, logicznie, bo nie posiada macicy, a więc ani nie zajdzie w ciążę, i zwykle to nie on będzie się zwalniał, bo lekarz czy coś, a tym bardziej nie pójdzie na zwolnienie po zobaczeniu 2 kresek, jak niektóre Panie robią mimo, że z ciążą w porządku, a warunki pracy są też ok. Nawet, jeśli potencjalna pracownica byłaby bezdzietna z wyboru, to z racji tego, że pracodawca nie ma prawa o to dopytywać, to i tak patrzy przez pryzmat reszty kobiet.

Gość gość
No jest to problem społeczny i musisz wziąść pod uwagę że jakaś część społeczeństwa myśli inaczej, i ma do tego prawo. Masz prawo pracować ale ja mam prawo cię nie lubić w tej pracy.

Gość gość
czyli ma być ukarana za to, że może zajść w ciążę? Nawet kiedy pracująć wykonuje te same obowiązki tak samo dobrze jak jej kolega z penisem? I właściwie dlaczego jej kolega nie może wziąć wolnego jak dziecko zachoruje i musi prosić żonę żeby się zwolniła na dwa dni z pracy?

Gość gość
Przecież pracodawcy to nie idioci i jakieś powody mają. Nie wspomnę że część pracodawców to kobiety.

Gość gość
ludzie to więksi idioci niż chcielibyśmy przyznać - często podejmujemy decyzje na podstawie głupich przekonań i uprzedzeń i ani przez chwilę nie zastanowimy się dlaczego tak robimy. Po prostu dla wielu ludzi mężczyzna jest po prostu więcej wart - dosłownie i w przenośni.

Gość gośćfeministka
projekt ustawy NIGDY nie miał całkowicie zakaz aborcji,zmyliły was podrabiane nawiedzone Feminy i kodziarze :-)

Gość gość
To wiadomo (nt.projektu). Mnie dziwiło tylko, ze feminazistki jazgotały przeciw rządowi, a to nie byl projekt rządowy tylko obywatelski. Brak uczciwości na starcie i kupa jazgotu.

Gość gość
gośćfeministka dziś Miał, wystarczy dodać dwa do dwóch, a tak restrykcyjne prawo + klauzula sumienia to w praktyce przepis na zakaz kompletny. Zresztą nawet teraz są nadużycia.

Gość gość
18:21 no cóż, widocznie podskórnie całe społeczeństwo wie że pcha się tam gdzie nie powinna. Gdyby urodziła i wychowywała dziecko ludzie byliby mili, ustępowali miejsca, mialaby szacunek.

Gość gość
czyli szacunek należy się tylko tym którzy żyją tak samo jak ty?

Gość gość
Zresztą, uważam, ze to była celowa "wrzuta" opozycji, by pojazgotać. Jakoś nie pamiętam, by feministki wyszły na ulicę, jak PO podniosła wiek emerytalny dla kobiet, bo to podniesienie wieku najbardziej uderzyło w kobiety. Na szczęście już wróciło wszystko do starych zasad.

Gość gość
gość dziś Mnie to nie dziwi, wystarczyło obejrzeć nagranie z sejmu by wiedzieć, że obóz rządzący był nastawiony optymistycznie.

Gość gość
Ja nie lubię feministek i tyle. Jakoś nie widzę w nich kobiet, i sam nie wiem dlaczego ale wzbudzają we mnie agresję.

Gość gość
Zamiast się skrobac, może lepiej się zabezpieczać? I nie nadstawiac tyłka gdzie popadnie?

Gość gość
18:36 skoro to tak często występujący problem to znaczy że nie tylko ja tak myślę, poza tym możesz żyć jak chcesz ale nie licz że cały świat się dostosuje do Ciebie. Światem rządzi większość.

Gość gość
gość dziś Akurat biorąc pod uwagę nierówność w kwotach emerytur wynikającą między innymi z wypadnięcia z obiegu przez kobiety, to jednak opłaca się pracować dłużej. Zresztą żeby było w miarę równo, to trzeba albo podwyższyć wiek kobietom, albo obniżyć mężczyznom.

Gość gość
a jednak mniejszość powoli zmienia świat - jeszcze niedawno kobiety w ogóle nie mogły mieć własnych pieniędzy. Zmiany nie nadchodzą z dnia na dzien, ale mają miejsce - i ten proces popychają feministki.