Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cos w gardle duszenie

Polecane posty

Gość gość

Witam Od ponad 4 miesięcy mam cos w gardle i mnie to dusi 24\7 nieustannie cały czas. Robilam USG na tarczycę jest okej Gastroskopie mam mieć za tydzień Ale czy to cos mi wykaże? Miał ktoś tak ? Lekarz mówi TP nerwica ale ja w to nie wierze bo się nie stresuje a po za tym cały czas. By mnie dusiła nieustannie pomocy !

Gość gość
Najprawdopodobniej lekarz ma rację że to nerwica , to tak zwana gula w gardle . Musiałaś mieć ostatnio jakieś stresy i stąd te objawy . Poproś o jakieś leki uspakajające , weź jedną tabletkę i zobacz czy nadal będziesz odczuwać to duszenie . Jeśłi zmaleje lub minie choć na chwilę , będziesz mieć pewność że to nerwica . Dobrze działa Lorafen spróbuj poprosić lekarza o receptę .

Gość gość
Do gość Właśnie lekarz rodzinny przepisał mi tabletki uspokajające i nic nie pomagały . Nawet miałam zastrzyki i pomogły tylko jeden dzień ... Ja już naprawdę nie wiem dusi mnie cały czas i tak z dnia na dzień takie cos i męczy mnie to 4 miesiące nikt nie jest jak Naraziee w stanie mi pomoc :( Ta gula i te dusznosci są dzień w dzień od rana do wieczora jedynie w nocy jak nie śpię pewnie twgo nie odczowam po prostu boje się ze mnie to udusi ze to jakiś guz czy coś ...:(((( strasznie się boje . a co do stresu nie jestem osoba stresujące się

Gość gość
Autorko napisałaś - " boje się ze mnie to udusi ze to jakiś guz czy coś ...smutas.gif strasznie się boje" No i własnie ten strach nakręca u ciebie stres i gula w gardle dusi a im więcej będziesz się tym przejmować , tym bardziej będziesz odczuwać . Gdyby to było cos złego , w nocy też byś czuła , budziły by cię duszności . To na pewno nerwica , leki które Ci przepisał lekarz może były za słabe i dlatego nie zadziałały ale sama widzisz że zastrzyk działał więc nie jest to nic złego a tym bardziej nie guz bo już by wyszedł dawno w badaniach . Jakie leiki uspakajające brałaś ?

Gość gość
Właśnie zastrzyki mi zbytnio nie pomogły tylko dwa dni ale miałam gasteoskopie i niby nic nie wykryto tylko zapalenie błony śluzowej . Trochę sie boje ze jednak coś tam mam , ze doktora za szybko mi wsadziła ta rurkę do buzi i po prostu tego nie zauważyła ze tam może coś grozniejszego może być . Bo globusa nie mam ponieważ pobrali mi jakieś wycinki i wyniki będą za 2 tyg wiec nie wiem czy wtedy sie okaże ze może być to globus czy odrazu by to wykryli . oj nie pamiętam jakie mi leki przepisalaa na te dusznosci ale nic nie pomagały tak masz racje w nocy jak śpię to nie czuje dusznosci ale jak klade sie spać to to czuję dopóki nie zasne na twardo to , to czuje wybaczcie ze tak chaotycznie jest to napisane ale po prostu masakra boje sie

Gość gość
a obejrzalas gałe zanim dl buzi wzielas?to yl tfuj bląd ;-)