Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imie dziecka, a prawo w Polsce

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Bo wiem jak sie tu piranie na mnie rzucą :D a ja chce tylko odpowiedzi na pytanie

Gość gość
21.41 a jak potem takie same piranie rzucą się na twoje dziecko....?!

Gość gość
gość dziś porownujesz durne trollice do realnego zycia? one mocne w mordzie tylko przed ekranikiem :)

Gość gość
Trzy lata temu pracowałam w usc(staż ). Z tego co pamietam nie ma jakiejs typowej list zakazanych imion,sa tylko te których nie powinno sie nadawać. Ale w tym urzędzie co ja pracowałam były takie "luźne " kobietki ze przez rok czasu jak pracowałam nie odrzuciły żadnego imienia.

Gość gość
gość dziś Dzieki za odpowiedz, konkretną :)

Gość gość
Nie ma za co,z tym ze to było trzy lata temu i przyznam sie szczerze,ze nie wiem czy nie było jakiejs nowelizacji w tej sprawie :). Ale uwierz,ze ludzie nadają takie imiona ze... o gustach sie nie dyskutuje :) Pozdrawiam :)

Gość gość
znajomym urodzily sie blizniaki Drunvalo i Trimurti

Gość gość
wczoraj gość dziś porownujesz durne trollice do realnego zycia? one mocne w mordzie tylko przed ekranikiem usmiech.gif xxx dzieci potrafią być bardziej okrutne niż trollice z kafe...

Gość gość
Jaaaakkkiiieeee tooo imieee autorko ? :p POWIEDZ NAM !!!! :)

Gość gość
Ja myśle ze chodzi o imię Osama , zobaczcie co znalazłam w internatach :p Osama jest doskonałym obserwatorem. Uwielbia teatr i muzykę poważną. Nie ulega wpływom, ma świetną pamięć. Musi wszystko wypowiedzieć i wszystko przeżyć.Osama posiada uzdolnienia praktyczne. Często popada w kłopoty.

Gość gość
Nie, Osama nie jest imieniem kojarzacym sie z religia :)

Gość gość
1. Osoba zgłaszająca urodzenie składa oświadczenie o wyborze nie więcej niż dwóch imion dla dziecka. 2. Wybrane imię lub imiona nie mogą być zamieszczone w akcie urodzenia w formie zdrobniałej oraz nie mogą mieć charakteru ośmieszającego lub nieprzyzwoitego. 3. Niezależnie od obywatelstwa i narodowości rodziców dziecka wybrane imię lub imiona mogą być imionami obcymi. Można wybrać imię, które nie wskazuje na płeć dziecka, ale w powszechnym znaczeniu jest przypisane do danej płci. 4. Kierownik urzędu stanu cywilnego odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze imienia lub imion dziecka, jeżeli wybrane imię lub imiona są w formie zdrobniałej lub mają charakter ośmieszający lub nieprzyzwoity lub nie wskazują na płeć dziecka, kierując się powszechnym znaczeniem imienia, i wybiera dziecku imię z urzędu, w formie decyzji administracyjnej podlegającej natychmiastowemu wykonaniu, z adnotacją zamieszczoną w akcie urodzenia o wyborze imienia z urzędu.