Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hdbdjxbcjsnskx

Jak sprzedać mieszkanie z lokatorem

Polecane posty

Gość Hdbdjxbcjsnskx

Witam. Chciałabym sie dowiedzieć czy mogę sprzedać mieszkanie z lektorem? Od kilkudziesięciu lat zamieszkuje na nie swoim mieszkaniu. Nie ma żadnego prawa do lokalu. Ja chce sprzedać to mieszkanie i kupić coś innego. Czy jest to możliwe? Jeśli tak to jak to załatwić? Co mogę zrobić jak sprawa w sądzie trwa zbyt długo a ja potrzebuje pilnie nowego lokum? Czy mogę tej osobie rozwiercic zamki i wyprosić z mieszkania? Policja twierdzi że tak a ich interwencja jest słuszna jedynie jeśli dojdzie do agresji ze strony dzikiego lokatorka. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Jestem z Krakowa. Pozdrawiam

Gość gość
To Twój konkubent?

Gość gość
A co z meldunkiem?

Gość Hdbdjxbcjsnskx
Nie jest to mój konkubent tylko opiekunka babci po której odkupilam mieszkanie. Ma meldunek ale on podobno jest tylko do ewidencji a nie daje żadnego prawa do mieszkania. Nie mogę wymeldowac sama takiej osoby? Mam podejrzenia że ona tam wg nie mieszka tylko zamknęła mieszkanie i je celowo blokuje. Kilka razy jak tam byłam to mi nie otworzyła.

Gość gość
Dom sprzedałem w tym roku przez biuro Efekt z Cieszyńskiej w BB, mogę ich podpowiedzieć. Przede wszystkim – rzetelni, działają skutecznie, faktycznie szukali dla mnie klienta i po kilku tygodniach miałem już podpisaną umowę sprzedaży.

Gość KasiaKozłowska

Zgłoś się do pana Wilczyńskiego z agencji Twój Pośrednik z Poznania. Też sprzedawałam mieszkanie z zameldowaną osobą i bardzo szybko załatwił wszystkie formalności i udało mi się pozbyć problemu.