Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Statystyki

Tylko do kobiet, które paliły w ciąży

Polecane posty

Gość Statystyki

Bez zbędnych komentarzy. Dla statystyk. 1.Ile sztuk dziennie paliłyście? 2.tc urodzenia dziecka? 3. Punktacja apgar? 4.waga dzieci? 5. Choroby? Proszę o nie zamieszczanie swoich przemyśleń, wątek pójdzie do druku. Proszę o odpowiedzi osoby, których problem dotyczy.

Gość gość
1. 20 2. 40 3. 10 4. 3150 5. jedno zdarzenie podgłośniowego zapalenia krtani w wieku 3 lat.

Gość gość
Tylko idiotki palą w ciąży. Jak chcesz statystyk, to na inne forum, bo tu ci nikt prawdy nie powie.

Gość gość
1. Około 15-20 2. 39 syn, 40 córka 3. 10 s, 10 c 4. 3780 s, 4000 c 5. Syn tylko przeziębienia z przedszkola, córka raz zaliczyła tzw. trzydniówkę

Gość gość
1. 2 dziennie 2. 37 3. 9 4. 3600 5. Rotawirus

Gość gość
1. Około paczki 2.41tydzien 5 dni 3.10/10 4.3600 5. Dziecko w 100% zdrowe raz złapał przeziębienie tylko w 6 miesiącu a aktualnie ma 2 lata

Gość gość
Dziękuję, proszę nie zwracać uwagi na nieproszone komentarze, mam nadzieję że administrator usunie po zgłoszeniu. Proszę kolejne mamy o wpisy.

Gość gość
Ja piłam ostro na początku ciąży, bo akurat był sezon. Imprezy, śluby i wesela, ogniska... Nie wiedziałam, że gumka pękła raz narzeczonemu. Syn urodził się z FAS... gdybym wiedziała, że jestem w ciąży, w życiu bym nie tkneła alkoholu. Najgorzej, że usłyszałam kiedyś od pedagog w przedszkolu, że ona zawsze podziwiała ludzi, którzy adoptują dzieci z FAS. Jak się dowiedziała, że to moje rodzone dziecko, widziałam, jak pojawia się chłód w jej oczach, a w umyśle słowo "patologia".

Gość gość
Proszę o pisanie na temat.

Gość gość
1. z półtorej paczki 2. 34 przez cc 3. 6 na 10 4. 2500 g 5. pojawiły się komplikacje i córka odeszła

Gość gość
Jeeezu, ale bym se zapaliła, gdyby nie ta ciąża. A piwka jak mi się chce! Zazdroszczę tym, co mogą już palić, bo dzieciate. Mi zostało jeszcze trzy miesiące, a ciąża zagrożona.

Gość gość
Palilam do okolo 7-8 tyg. Corka nie umiala oddychac, oddychala przepona, trafila do inkubatora. Ma wziewne alergie na wszystko procz plesni, wade wzroku , ktora na pewno nie jest dziedziczna. Jak byla mala ciagle chorowala.

Gość gość
1. 9 2. 41 3 9/10 4 . 3760 5.anginy, 2 razy zapalenie ucha 6latka 1.10 2.41 3.10/10 4. 3860 5. 1 zapalenie oskrzeli, angina, zapalenie ucha 3latek

Gość gość
- paczka dziennie, - poród o czasie, - waga 3200 - astma

Gość gość
1.7 2.39 3.9 4.2670 5. Zapalenie oskrzeli, płuc, alergie

Gość gość
1. Paczka 2. 40 tydzień 3. 3700, 3800 4. 10 pkt 5. Choroby wieku dziecięcego, przeziębienia. Córka podejrzenie dysleksji, w trakcie diagnozy

Gość gość
1. 10 2. 41 3. 10 4.3460 5.Normalne choroby wieku dziecięcego.

Gość gość
1. 20 2. 40 3. 10 4. 3500 5. zadnych

Gość gość
Jakie patologiczne szmaty

Gość gość
Tylko idiotki w Polsce rodzą dzieci? Kurwa choroby przez palaca matkę wychodzą dopiero w wieku dojrzewania dzieci. Co wy spalyscie na biologii w szkole? Kretynki i patologia pala w ciąży. J prd 20 fajek dziennie w ciąży. ...

Gość gość
W ciąży się nie pali! Ja palilam przed kilka papierosów dziennie. W ciąży przestałam całkowicie z dnia na dzień nie wyobrażam sobie żeby miało się coś podziac przez mój egoizm. Da się i ciąża to dobra motywacja. Niestety po ciąży i karmieniu nałóg wrócił ale nie pale w bezpośredniej obecności dziecka i pale bardzo mało 20dziennie jak można tyle nawet w ciąży nie będąc . Nie piłam i nie pije wogole! NIE PALCIE W CIĄŻY!!!!!! WASZ EGOIZM I CHWILOWY RELAKS PRZY PAPIEROSIE NIE SA TEGO WARTE!!!!

Gość gość
Dzidzi urodzila sie i nie umiala zlapac pierwszego tchu. Cos masakrycznego gdy wiesz ze dzieci zaraz po narodzinach placze, a ty nie slyszysz wlasnego. Mimo ze rzucilam zaraz po tym jak test pokazal 2 kreski. Jest nadpobudliwa , ciezko jej sie skupic, ma alergie, przewlekly katar i ciagle choruje. Nalog wrocol, teraz tez jestem w ciazy i tez ostatnia fajke wypalilam zaraz po tescie, oby maluch byl zdrowy. Z reszta ja mam gdzies tak mocno zakotwiczone przekonanie ze siebie moge truc, dziecka nie mam prawa!

Gość gość
Proszę nie zwracać uwagi na komentarze.

Gość gość
Było to ponad 30 lat temu Dzieci zdrowe, uprawiają sport, skończyły studia 1. 1-2 paczki klubowych, czerwonych 2. 38,38,41 3.10,10,10 4. 3200,3350,3800 5. Chopoby wieku dziecięcego. Gdybym wtedy miała tą wiedzę co teraz to napewno nie paliła bym tak dużo.

Gość gość
Ja pamietam jak moja kolezanka z podstawowki zawsze smierdziala fajkami jak szla do szkoly bo rano rodzice strasznie kopcili. Jej tez bylo wstyd bo dzieci jej dokuczaly wy tez tak robicie ?

Gość gość
Syn aktualnie 7 lat. 1. 1-1,5 paczki 2. 36 3. 9p. 4. 1980g 5. Ostre zapalenie trzustki od 3 lat. Jeśli nie pomoże aktualne leczenie będzie musiał przejść na karmienie pozajelitowe. Jestem załamana. Paliłam, bo miałam problemy rodzinne. Nie wiem czy choroba dziecka ma związek z papierosami w ciąży.

Gość gość
gość dziś nie

Gość gość
gość dziś ostre czy przewlekle??? Myślę że coś jeszcze jest na rzeczy.

Gość gość
Ah, same zdrowe dzieciaczki mają te kopcące mamusie. Nic tylko jarać, toż to samo zdrowie. Ciekawe.

Gość gość
1. 20 2. 40 3. 10 4. 3100 5. Normalnie