Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o przymusowym tacierzynskim

Polecane posty

Gość gość

Chca zabrac kobiecie 4 miesiące macierzyńskiego i w to miejsce wprowadzic przymusowo tacierzynski nowy pomysl UE..

Gość gość
I bardzo dobrze! Niech cwani tatusiowie zobacza jak to sie z dzieckiem w domu "siedzi i nic nie robi"!

Gość gość
Bardzo dobrze! Większość na kolejne już się pewnie nie zdecyduje.

Gość gość
A i jesli ojciec nie wykorzysta urlopu ten poprostu przepada. Ja jestem ciekawa kto za ten urlop tacierzynski zapłaci? Mój malz zarabia 10 tysi jak zus chętny płacić to czemu nie :-) dla porównania za mój macierzyński placi 1700 zl.... Hehe ale będzie z tego jazda! Super pomysl! 10 tysi od zusu i kolejne od pracodawcy (pod stołem) w pracy będzie ale nie będzie wpisywal sie na listę! Ekstra!

Gość gość
Piertolone lewactwo wymyśla debilne przepisy aby jeszcze bardziej otumaniać narody. Niech rodzice sami decydują czy chcą by matka czy ojciec zajmował się niemowlakiem. Wszędzie chcieliby się wpiertalać, zaraz będą przepisy ile i gdzie i z kim wolno kopulować oraz ile dzieci mieć. Marksizm w czystej postaci.

Gość gość
A tatuś będzie też karmił piersią???

Gość gość
No i moze jeszcze niech tatus sobie cyce dorobi. Bo przeciez jak matka do pracy to dzieciaka jakos trzeba karmic

Gość gość
i bardzo dobrze, o co wam chodzi, jak tak to narzekacie na ojców dzieci, że nie opiekują się dziećmi a teraz już be, bo co, pracować się nie chce

Gość gość
Ich poj/ebalo ich! Ojciec karmi piersią? Oni specjalnie to robią żeby zniszczyć więź matek z dziećmi! To chore. Dobrze,że już nie planuje więcej dzieci. Siedzą w tych eurobiurach biorą potężna kasę, a my biedę klepiemy ot Unia...

Gość gość
Ok. Wtedy kobieta przestanie być traktowana "źle" w pracy. Jeśli facet bedzie chodził na taciezynski to w firmach zostanie nieco zrowname patrzenie na obydwie plcie.

Gość gość
Genialne. Uważam że to jest bardzo dobre. Kobieta po tych 6-8 miesiącach wraca do pracy dziecko je już stałe pokarmy więc mając przerwę w pracy odciaga pokarm jelsi dalej karmi facet spędza czas z dzieckiem. W firmach jest równouprawnienie i super. Mój mąż idzie na połowę tatusiowego zamiast mnie bo on dostanie więcej od ZUS niż gdyby pracowal więc połączymy przyjemne z pożytecznym. A ja będę mogła wrócić do pracy nie myśląc ze dziecko w żłobku.

Gość gość
do gość dziś - nie pieprz, że biedę klepiecie, bo przecież za darmo tj., za pieprzenie się i rozmnażanie za darmo dostajecie po 500 zł od zrobienia jednego bachora. Biedę klepią to ci co pracują i nie mają dzieci, albo jedno, b o według pieprzniętych pisowców jedno dziecko to nie dziecko i chyba winno być utylizowane

Gość gość
Jestem za. Może to choć minimalnie przyczyni się do tego, że nie tylko kobiety będą traktowane w pracy podejrzanie.

Gość gość
19.41 pomysł PiS jest stary jak świat i w Polsce już to było. I były limity na dzieci finansowe. Mam 30 lat i mój tata mógł odliczyć sobie co miesiąc mnie. od podoatku a wlasciwiie to nie mógł bo zaduza zarabiał ale drugie dziiecko mógł. Wizja 500 plus jest jaka jest fajnie by było gdyby była to kasa na żłobki przedszkola itp ale jak jest ci tak strasznie zzle to strzel sobie drugie i nienarzekaj. Nie dają źle dają jeszcze gorzej popatrz na patologie która dostaje za to że pije. Nierobów którzy dostają za to że niechcący iść do pracy itp i zastanów się co mówisz.