Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ktos się jara gra o tron

Polecane posty

Gość gość

To już wiem że to debil i przecietniak, należy go omijać szerokim łukiem.

Gość gość
Akurat tu się z Tb zgadzam.Tak i szał na zmierzch był :P

Gość gość
"Zmierzch"*

Gość gość
Co do serialu, zakończyłam przygodę na pierwszym sezonie. Jedyne, co mogę w nim docenić to piękne zdjęcia, montaż i efekty specjalne, oraz, ewentualnie, grę aktorską - choć nie w każdym przypadku. Potraktowanie fabuły, interpretacja postaci... po przeczytaniu książki (nie najlepszej, tak swoją drogą, ale przy serialu - wspaniałej) jestem mocno zawiedziona. Nie rozumiem podniety, którą powoduje ten serial, chociaż jest prosta do wytłumaczenia. Książka, paradoksalnie, nie kipi seksem ani przemocą - to raczej rys psychologiczny, efekt zmian jakie zachodzą w bohaterach (raz lepszy, raz gorszy - ogólnie bardzo nierówny), na tle wojny. To fantasy polityczne, z uwagi na formę raczej nietypowe. Uważam, że książka jest warta przeczytania - niektóre zabiegi naprawdę zrobiły na mnie wrażenie, chociaż nie jest to moim zdaniem wybitne arcydzieło. Jednak, co do serialu, nie mogę już tego powtórzyć. W ogóle nie byłam ciekawa, co będzie dalej. Reżyser postawił sobie za cel ukazanie nagości, brzydoty, krwi - tego, co przyciąga.

Gość gość
19.26 W punkt.

Gość gość
A mnie się tam podoba :) choć w sumie książki nie czytałam, a jak wiadomo książka zawsze lepsza, bo poddaje się wyobraźni ;) P.s. karełek jest de best :D

Gość gość
jedni z tych którym sie z zasady nie podoba to co sie podoba

Gość gość
wiekszość słucha muzyki klasycznej bo to sie nie podoba. jakby ich przeniesć w czasy kiedy ją tworzono to by im sie przestała podobać bo wszyscy walili na koncerty smyczkowe

Gość gość
a co wam sie podoba? jest coś takiego?

Gość gość
A mnie nie interesuje to co i czy komuś się podoba, dla zasady lub też nie.. mieć styl, a "bycie modnym" to też różnica.. takie jest moje zdanie.

Gość Edziaaaaaaaa
Ja lubię fantasy, więc i książka i serial jest jak najbardziej dla mnie :) Gra o tron to jeden z lepszych seriali, ale nie jestem jakąś wielką fanką, bo nie mam czasu oglądać w całosci. A ty autorze nie masz co robić tylko ludzi oceniać? Ktoś może mieć równie dobrze takie same zdanie o fanach twojego ulubionego serialu.

Gość gość
nie sądzę aby kogokolwiek fascynującego się losami gumisi można nazwać debilem

Gość gość
gość dziś Nie zgodzę się z tą większością.. uważam, że naprawdę mało osób słucha takiej muzyki.. właśnie dlatego, że nie jest modna, to nie jest muzyka popularna tylko coś wyjątkowego dla miłośników sztuki. Choć pewnie w niektórych kręgach niejako "wypada" tego słuchać dla zachowania pozorów uduchowienia i przypieczętowania przynależności do klasy wyższej o najwyższe kulturze :P ale jaki to ma sens.. słuchanie czegoś na siłę? To jakaś życiowa tragedia, no bez przesady..;)