Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SunsetShimmer

Proszę o szybką pomoc okres

Polecane posty

Gość SunsetShimmer

Witam, mam 16 lat i razem z moim chłopakiem przeżywamy wielki stres. Otóż nadal jestem dziewicą, ale niestety uprawialiśmy z seks analny, przerywany, bez zabezpieczenia i wytrysku, czy nawet prejakulatu, wytrysk był caałkowicie poza ciałem. Jednak około 3 razy nie trafił do o***tu i przesunął penisem wyżej, oczywiście nie wchodząc do pochwy. Powinnam dostać okres.. Powiedzmy od 18.07, ponieważ miewam nieregularne miesiączki. Nadal nie mam okresu. Wiem, że stres może wpłynąć na miesiączkę, bo miałam go dużo (sąd, problemy rodzinne itd..) Dodam, że kiedyś musiałam zażywać luteinę doustną zapisaną przez ginekologa, bo miesiączki miałam na początku miesiąca, teraz mam prawie na końcu, nie chciały się pokazywać. - Jest możliwość że jestem w ciąży będąc dziewicą chociaż sperma nie trafiła do pochwy? - Czy mam zrobić test ciążowy? - Czy jest czym się martwić? - Czy powinnam udać się do ginekologa? ( i tu nasuwa się pytanie czy mogę umówić się sama na wizytę bez osoby dorosłej? ) (tak było już takie pytanie ale chyba w złym wątku)

Gość Cleo1976
Przy seksie analnym prawdopodobieństwo ciąży jest niewielkie.Chyba żeby niewielka ilość nasienia (np.preejakulatu) trafiła jednak do pochwy.Ale nawet wtedy to zależy od tego, czy danego dnia miałaś dni płodne czy niepłodne.Tak, przy nieregularnych cyklach też da się to określić, tylko nie wyliczając, ale obserwując objawy cyklu.Kupcie sobie na allegro mikroskop owulacyjny i w dni płodne współżyjcie tylko z zabezpieczeniem.14 dni po stosunku możesz wykonać test ciążowy, ale sądzę, że będzie negatywny.

Gość Cleo1976
Ps.Okres zależy od owulacji (dni płodnych) w cyklu.Normalnie miesiączka występuje 10-18 dni po owulacji.Jeśli nie wystąpi 21 dni po owulacji, podejrzewamy ciążę.Lecz dopóki nie było jeszcze owulacji nie bedzie i miesiączki.U kobiet w pierwszych pięciu i ostatnich pięciu latach miesiączkowania miesiączki mogą występować nawet raz na 2-3 miesiące.(Bo owulacja może występować rzadziej).Jeśli miesiączka nie wystąpi przez 3 kolejne miesiące, trzeba wybrać się do lekarza.I tak, dopóki jesteś niepełnoletnia, powinnaś tam iść z kimś dorosłym.Mamą, ciocią, pełnoletnią siostrą.Ja pierwszy raz byłam z zaufaną wychowawczynią.