Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przybieranie na wadze dziecko 2 msc

Polecane posty

Gość gość

dziecko urodzilo się z wagą 3100 g obecnie konczy za kilka dni 2 miesiące i ma wagę 6100 g czy nie przybiera zbyt szybko na wadze? Jak wasze dzieci przybieraly na wadze w pierwszych miesiacach?

Gość gość
Moj 7 wazyl pod koniec 4m. Teraz ma 6 m i 8 kg a ur sie z waga 3900.

Gość gość
Sporo, ale to jest jeszcze górna granica normy...możliwe że niebawem zwolni mu się przyrost wagi...moj starszy jak miał 2,5 miesiąca to był w 75 centylu 6950 g, a w 4 miesiącu już spadł do 50 centyla i późnej mu jeszcze spadało...drugi z kolei słabo na początku, ale od 3 miesiąca sporo mu przybywa i tylko 200 g mniej waży niż starszy w tym wieku, a wcześniej różnica była między nimi nawet 1 kg, a waga urodzeniowa niemal taka sama... Roznie dzieci rosną....

Gość gość
Chodujesz tłuściocha. Dziecko powinno przybrać ok 800 gram miesięcznie

Gość gość
tu autorka dodam ze karmie tylko piersia... ale fakt - ostatnio caly czas domaga sie piersi

Gość gość
Mój syn ma 5,5 miesiąca i waży 6,200g i jest taki w sam raz, nie wyobrażam sobie 2 miesięcznego dziecka z taką wagą.

Gość gość
tu autorka syn jest okragly na buzi, na nozkach ma oponki, grube raczki ale wyglada na normalne dziecko wg mnie

Gość gość
Jeśli jest tylko na piersi, to może taka jego uroda i być może zwolni po 3 mż. Czy wygląda na normalne dziecko? Tak, wygląda, ale na 4 miesięczne. Nie żebym ci dowalała. Moje młodsze też tak przybierało. Karmienie na żądanie co półtora godziny i jedna butelka mm dziennie, bo nie wyrabiałam.

Gość gość
Sama piszesz ze dziecko ma okraglo buzię , oponki i twierdzisz że jest normalny ? Nie autorko nie jest normalny przybrał o dużo za dużo. Moja koleżanka rodziła ze mną i też twierdziła że ona karmi kiedy tylko chce ja jej mówiłam że już wtedy miała grube dziecko. Dziś moja ma 18 miesięcy i waży 11 kg a córka koleżanki 20 !!!! I też miała tylko okraglo buzię i oponki !!!!!!. Autorko masz za grube dziecko

Gość gość
tu autorka w zasadzie to nie wiem jak wyglada dziecko w 2 msc bo to moje pierwsze dziecko mam nadzieje ze zwolni z tym przyrostem wagi bardzo dziekuje za odpiwedzi :)

Gość gość
Sama piszesz ze dziecko ma okraglo buzię , oponki i twierdzisz że jest normalny ? Nie autorko nie jest normalny przybrał o dużo za dużo. Moja koleżanka rodziła ze mną i też twierdziła że ona karmi kiedy tylko chce ja jej mówiłam że już wtedy miała grube dziecko. Dziś moja ma 18 miesięcy i waży 11 kg a córka koleżanki 20 !!!! I też miała tylko okraglo buzię i oponki !!!!!!. Autorko masz za grube dziecko

Gość gość
tu autorka gość dziś ale piersią z tego co wiem karmi się na żądanie? nie odmówie dziecku piersi gdy jest głodne :O az z tego wszystkiego zaczęłam szukać w internecie jak wyglądają 2miesięczne dzieci

Gość gość
Nawet nie ma jeszcze dwa miesiące i przybrało 3 kg ??????? Co na to lekarz ??? Mój kategorycznie przestrzegał wagi. Pamiętam jak córka przybrała na miesiąc więcej niż 800 gr a już była afera a twoje przybrało 1500 gram na miesiąc i twierdzisz ze wygląda normalnie

Gość gość
za tydzien idziemy do lekarza... Troche mnie zaniepokoiłyscie :O

Gość gość
Autorko a skąd wiesz ze jest głodne ? Nie szukaj jak wyglądają dzieci tylko przelicz wagę w siatkach centylkowy i zobaczysz co Ci wyjdzie !

Gość gość
Nie słuchaj tych idiotek. :D Jedne dzieci są grubsze, inne chudsze. Na piersi jest karmiony na żądanie i żaden lekarz cier nie ochrzani. :) to niemowlak, sama niedawno widziałam takiego maluszka. Był tlusciutki, ale uroczy. I to nie znaczy, że będzie taki w przyszłości. Moja córka w wieku dwóch miesięcy ma akurat 5 kg, karmię piersią. Wagę wyjściową miała jak twój syn. Mój starszy syn ważył w wieku dwóch miesięcy 5900,,a urodził się 3250. Teraz jest wręcz chudzielcem.:)

Gość gość
Horror to jest, że niektóre tu już kazałyby ci trzymać dziecku dietę :D przystawiam moją dwumiesieczna córkę w nocy jakieś pięć razy, a w dzień i z dziesięć razy. Moim zdaniem wszystk z twoim synkiem ok i zapewne jest słodki. :)

Gość gość
tu autorkas musialabym zmierzyc jego wzrost teraz dziecko spi mysle ze jest głodne gdy donosnie placze, i uspokaja sie tylko przy piersi a przy tym "szuka' jej wczesniej ustami

Gość gość
tu autorka gość dziś dziękuję, właśnie mam obawy by w przyszłości nie był gruby :( za tydzień porozmawiam z lekarzem popatrzyłam w internecie i moje wygląda na trochę starsze niz dwa miesiące. Silnie trzyma główkę podpierając się na przedramionkach, potrafi tez przekręcić się z brzuszka na plecki ... może dziecko troszkę przyspieszyło z rozwojem i potem zwolni ?

Gość gość
to nadwaga i wzmozone napiecie miesniowe

Gość gość
dawaj pierś co 3 godziny i nie wiecej dziecko tom pierś od ciebie wymusza i dlatego grubnie

Gość gość
Wy jesteście nienormalni? Ze zdrowiego dziecka chcecie zrobić coś jak kaleke? I szukaj ty porad na tym forum...

Gość gość
może to dziecko ma jakies wady genetyczne dlatego zmutowane geny przyspieszają porost jego komóek tłuszczowych?

Gość gość
Heheh wariatki Autorko nic się nie przejmuj. Mój urodził się 2.700 a na 3mc miał 6.5kg. Tylko na piersi. Teraz ma 4lata i jest szczuplutki i zwinny. Karmiłam na żądanie bo tak karmi się piersią. Nie przetrzymuje się glodnego dziecka 3h

Gość gość
to sporo twój przytył szok!

Gość gość
Mój starszy tak przybrał, 3 kg w pierwsze dwa miesiące. Mniejszy niewiele mniej, bo 2,5 kg w dwa miesiące. Potem dziecko zwolni. A starszy tylko dodam że dopiero teraz, w wieku 6 lat, dobił do 20 kg, młodszy ma tą samą wagę jako pięciolatek. Piersią karmisz na żądanie i dziecko je ile chce (co nie znaczy że trzeba podawać pierś na każdy płacz i smutek).

Gość gość
moj przybrał tyle w 4 miesiace

Gość gość
Sprawdziłam siatki centylowe i twoje dziecko jest na dużo za grube. Po coś ktoś te siatki stworzył więc nie piszcie ze dziecko autorki dobrze przybrało. Jest grubasem i wszystko w tym temacie