Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy na wysoki cholesterol brac statyny?poradzcie prosze

Polecane posty

Gość gość

czy jesli mam bardzo wysoki cholesterol?taki ktory juz zagraza zyciu to brac statyny skoro lekarz natychmiast kazal?? echo serca mam okey zawsze ,tylko cholesterol katastrofalny bo ten zly czyli ldl 4, 56 mmol hdl 1, 75 mmol trojglicerydy 1,88 mmol

Gość gość
lekarz kardiolog nakrzyczal na mnie ze dostane w kazdej chwili zawal albo wylew krwi do mózgu.

Gość gość
Nie podałaś/eś norm wyników.A jaki masz cholesterol całkowity i ile masz lat. Jeżeli masz jakieś choroby przewlekłe, to bezpiecznej jest brać statyny,przynajmniej do czasu aż wszystkie frakcje się obniżą,a potem powoli musisz próbować znaleźć inne,bardziej bezpieczne rozwiązanie. Powinnaś/eś pomyśleć o sporcie np.szybkie spacery tak ok.godziny dziennie, spaceruj tak przez miesiąc,a potem zrób ponowne badania.Zobaczysz,że wyniki będą niższe. Mam na sobie sprawdzone. Jest cała gama ziół w różnej formie,nalewki,tabletki,zioła sypane. Trochę czasu zajmuje parzenie ziół ,ale warto.

Gość gość
Ogolny mam cholesterol 7.norm podanych nie mam na kartce,bo to w szpitalu robione badania .w internecie sprawdzalam.codziennie spaceruje po dwie godziny i jak widac to nic nie dalo.tlusto jadLam ostatnio,ale czy to moze miec wplyw na wynik?.

Gość gość
Aha ,mam 58 lat.

Gość gość
Dodam tez ze przeliczalam te wyniki z mmol na miligramy i ogolny chol mam 274 mg Hdl 68 mg Ldl 175 mg Trojglicerydy. 168 mg Wyniki podobno katastrofalnie zle i grozi mi wylew lub zawal jesli nie wezme statyn.

Gość gość
E tam,nie jest źle.Myślałam,że jest gorzej. Cholesterol całkowity normy do 200Mg/dl dopuszczalne 200-250 tzw.graniczne, HDL norma powyżej 35 mg/dl,LDL do 130 mg/dl /tu masz trochę za dużo/,TG norma poniżej 2,8 mmol/l lub do 150 mg/l. Zmień dietę na warzywa,owoce,ryby,drób, ale nie smażone.Mleko,masło,śmietana- odstaw. Jeżeli dasz radę pić olej lniany ,pij po łyżce do każdego posiłku,a po tygodniu-dwóch po dwie łyżki.Idź ew.do dietetyka niech ustawi ci dietę. Nie ma mowy byś nie traciła i na wadze i na wynikach zyskiwała. Zero ciast,czy innych słodyczy. Dużo wody mineralnej 2l dziennie. Nie wiem,jak spacerujesz.Mnie spacery,ale dosyć szybkie tempo miałam bardzo obniżyły wyniki i nie chodziłam dwie godziny.

Gość gość
Babka powyżej chyba cie chce zabić. Statyny jak najszybciej kobieto i lekarz ma racje. Chyba kardiolog po studiach medycznych ma wieksza wiedze niz ludzie z forum.On ma racje ,ze musisz brac statyny. Cholesterol ldl masz tragiczny,bo przekracza ci 4,5 mmol a to jest juz prawdziwa katastrofa.normy sa do 3,0 a ty masz ponad 4,5 mmol!!!

Gość gość
Ej,no- czytaj ze zrozumieniem.Napisałam w pierwszym poście,''że bezpieczniej jest brać statyny'', a po wyrównaniu wszystkich frakcji można stosować leczenie ziołami. Chyba nikt nie jest na tyle głupi,że mając złe wyniki będzie się stosował do zaleceń amatorów z internetu. To są tylko możliwości,z których można korzystać lub nie.

Gość gość
Wybaczcie ale z takim cholesterolem to tylko na pogotowie Ldl 4,5 to zagrozenie zycia i lekarz ma racje.

Gość gość
Wez te statyny.

Gość gość
Ja bym wziela

Gość Arla 36
Mi udało się wygrać z wysokim poziomem cholesterolu. Zastosowałam kilka zmian w diecie, ale nie głodziłam się. Do tego dodałam Cardioslim, który bardzo mi pomógł. Nie dość, że cholesterol mam już w normie to schudłam jeszcze 5 kg

Gość Wiola126
No wlasnie. Jak to jest z tym cholesterolem. Tyle sie o nim mowi, a czasami ciezko go usunac z organizmu. Dobrze by bylo pozbyc sie go raz na zawsze. Jak to zrobic? Macie swoje sposoby? Widzialam taki suplement https://salubron.com/pl/ravestin Jakie macie zdanie na temat takich produktow?

Gość Bernadaa
Ostatnio lekarz polecił mi jedzenie czerwonego ryżu. Zakupiłam i zaczęłam jeść wyniki cholesterolu bardzo mi się poprawiły już po miesiącu spożywania . No i oczywiście ścisła dieta mniej tłustego smażenie tylko na oliwie jeśli już.