Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość swojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Przysięgam, jestem na granicy wytrzymałości. Ma 2,5 roku, ciągle wrzeszczy, ryczy, coś wymusza. Kocham ją, ale nie radzę sobie z tymi emocjami. Mąż jest bardzo zaangażowany, dużo zajmuje się małą, ale ja jak tylko mogę to uciekam w pracę lub cokolwiek, bo po prostu mam jej dość.... nie wiem co robić, czuję się fatalną matką.

Gość gość
przesadzasz

Gość gość
Takie male jest bystre i przebiegle, wyczuwa twoja irytacje i wie ze jak pokrzyczy wymusi! Ona nie zdaje sobie jednak sprawy ze mozesz ja zostawic , wiec bedzie naginac tak mocno az ulegniesz! Chyba ze, zmienisz postepowanie i przestaniesz zwracac uwage. Moja swego czasu tez chciala wymuszac wrzaskiem. - bo nie byl to placz. Zostawilam na dywanie, niech sie drze i poszlam do kuchni, po chwili przyszla juz tylko szlochajac, wiecna dzieciency rozum wytlumaczylam ze jak cos chce musi zasluzyc - poprosic. Spytalam " juz , spokuj? To chodz idziemy sie bawic" poswiecilam jej kilja minut. Z czasem nauczyla sie ze jak krzyczy zostaje sama, jak jest grzeczna to sie bawimy, dostaje cos slidkiego itp.

Gość gość
Bo jesteś zła. Skoro masz pomoc w mężu to nie rozumiem?

Gość gość
nie narzekaj, masz tutaj matki królice maja po 4-8 dzieci, co rok to prorok i jak one tak i dzieci mają się dobrze

Gość gość
To jest ten wiek, ze sprawdza granice u mnie 2.5 jest to samo

Gość gość
jak będzie miało 5 lat to inne wyznaczy ci granic,e w wieku 8 lat też inne, i tak co rok to inne granice, także nie narzekaj tylko zapieprzaj jakieś go urodziła.

Gość Carycka
Wspolczuje Ci serdecznie, moze poszukaj w necie jakis porad albo forum dla mamusia co maja podobne problem. Ja nie mam dzieci I body nie chcialam miec, to moj swiadomy wybor, jak widze co maja moze kolezanki z tym maluchami to jakis koszmar jest. Jednej corks, kolo 2 latek niszczy wszystko co widzi I ma w zasiegu reki, a was jej cos zabierz....jak opetana sie duze Bez konca

Gość Carycka
Przepraszam za pisownie, autokorekte man w j.angielskim

Gość gość
moja tez mi czasamii tak daje wiwatu ,ze mam ochote zlapac i nastrzepac w doopsko ile pary w lapie . Czasami mysle ze to by jedynie problem rozwiazalo chco nie jestem przekonana do tych metod , ale wlac az sie prosi nie raz nie dwa .Ale jest znaczniej strasza od twojej inne zachowania poprpostu powoduja u mnie giga wscieklosc ,ze momentami mam wszystkiego dosc. Malego histeryka 2 letniego bym zamknela w pokoiku i niech wyje a statrsze dziecko ktore wyczynia rzeczy powazniejszego kalibru juz nie tak latwo zapanowac

Gość gość
Oj mam to samo, moj zaczyna wrzeszczec i wyc bo cos krzywo poloze, bo on chcial inaczej, bo mu ludziki wypadna z samochodu, istna masakra. Ostatnio sie nawet spac nie da polozyc bez wycia, zeby isc na drzemke to wije sie i kopie i wydziera az zasnie. Jakbym go nie polozyla to jest jeszcze gorszy i i tak w koncu padnie po poludniu, a potem by buszowal do 24. Jedyna rada to nie odpuszczac, nie reagowac, chwalic dobre zachowanie... Ale wiem jak ciezko, szczegolnie ze moj bedzie wyl dopoki nie wroce do niego i sie nie przytuli, tylko najpierw swoje musi wywrzeszczec. Taki wiek.

Gość gość
Tak czasami bywa z dziecmi jakby bylo za dobrze to by bylo za pieknie heheh