Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Objawy ciazowe

Polecane posty

Gość gość

Czy objawy ciąży, np odbijanie mogą wystąpić już kilka dni po owulacji?

Gość gość
Nie. Kilka dni po owulacji mogło jeszcze nie nastąpić zagnieżdżenie zarodka w macicy.

Gość gość
Nie. Odbijanie to objaw ciąży tak swoją drogą?

Gość gość
A czy pomoże mi Pani jeszcze? Bo nikt mi nie chce odpowiedzieć. , cykle mam zaZwyczaj 28 dniowe. Miesiączkę dostalam 9 sierpnia. Owulacje najpradobniej miałam 22 sierpnia. Stad moje pytanie, czy jest ryzyko ciąży po minutowym stosunku bez zabezpieczenia, który odbył się z nocy z 26 na 27 sierpnia? Dodam, ze chłopak doszedł dopiero po 10 minutach od tego stosunku. I chciałam dodać, ze dziś czyli 28 pojawił mi się biały lepki śluz, ale to chyba oznacza dni niepłodne, a nie tak szybko ciąże?Bo nie rozumiem, przed owulacja możliwa jest ciąża bo plemniki mogą przetrwać, No ale po owulacji? Musiałyby przetrwać do kolejnej owulacji? Proszę o wyjaśnienie i dziękuje.

Gość gość
wydaje mi się zemozliwosc zapłodnienia mogla być jak najbardziej,dni płodne liczy się od 2-3 dni przed owulacja do 2-3 dni po owulacju

Gość gość
No ale wlSnie nie umiem tego zrozumieć, skoro jajeczko po owulacji iest tylko zdolne do 24h, po za tym to było dosłownie kilka wlozen

Gość gość
Warto pamiętać też o tym że plemniki mogą przeżyć nawet do 5 dni w twoim organizmie więc jak dla mnie sex bez zabezpieczenia to głupota jeśli nie chcesz dziecka więc jeśli ci się poszczesci pomysl o tabletkach albo o gumkach ;)

Gość gość
No ale miał wytrysk w tobie czy nie?

Gość gość
No wiem ze mogą wytrzymać, ale jeśli było już po owulacji to do czego maja czekać? Nie, nie skonczyl we mnie ani w gumce na ciało!

Gość gość
Oczywiście ze nie jesteś w ciąży.

Gość gość
No właśnie obawiam siegdyz w necie jest wiele przypadków ze zaszli przez płyn przed wytryskiem. A mówię włożył dosłownie 6 razy bez gumki i później za 10 minut doszedł ale nie we mnie

Gość gość
Durna babo nie jesteś w ciąży i przestań wymyślać. Kilka dni po owulacji bez pełnego stosunku. Jak? No k****a jak? I zdradzę ci okrutną prawdę - odbijanie nie jest objawem ciąży. Nigdy przedtem ci się nie odbijało? Czy wówczas też podejrzewałaś ciążę? No pomysl kretynko. Sorry za wyrażenia ale brak słów na ciebie. Wyobrażasz sobie, ze każda kobieta, która beka leci po test do apteki, lub na betę? Slyszysz jak to brzmi? Myśl!

Gość gość
Ja wszystko rozumiem, ale owulacji tez nie jestem pewna kiedy, tylko stwierdzam tak po kalndarzyku gdyż okres mam regularny. I mowi się tez ze 4 dni po owulacji są tez płodne a ja nie wiem jak to jest

Gość Mysza04
Jestem w 5 miesiącu ciazy. Odbijanie męczy mnie od 3 miesiaca :) I odbijanie jest objawem ciąży ale nie tym z pierwszych :) wiec nie słuchaj kogos kto Ci mowi ze to żaden objaw :) Moim zdaniem w ciąży nie jesteś, więc nie musisz sie obawiać :)

Gość gość
No rozumiem, właśnie tez czytałam ze odbijanie to ciążowy objaw, No ale z tego kalendarzyka wynika ze owulacje miałam dokładnie tydzień temu, No ale można liczyć 2 dni w przód albo w tył, Wiec to raczej niemożliwe zebym już miała jakiekolwiek objawy, a co dopiero odbijanie. Czy się mylę?

Gość Mysza04
Moimi pierwszymi objawami zagniezdzenia zarodka byl kujący bol prawego jajnika i bol piersi od polowy cyklu, a zawsze bolaly mnie 3 dni przed okresem. Test zrobilam 2 dni przed planowaną @ i juz byla blada druga kreseczka. Dwa dni pozniej juz wyrazna krecha :)

Gość Mysza04
Kiedy masz dostac @? :)

Gość gość
Okres mam dostać równo za tydzień :) A muslisZ ze to możliwe takie objawy tak wczesnie? Mój chłopak zapewnia ze ciąża w tym wypadku nie jest możliwa No ale coz ja się boje

Gość Mysza04
Myślę że nie masz sie czego obawiać:) jesli chlopak nie doszedl w Tobie to nie jestes w ciąży:) Jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy ciąży:)

Gość gość
Od razu Ci mówię ze oboje jesteśmy dorośli, ponad 3 lata razem, bo różnie to z ludźmi bywa ;) to było tak ze najpierw była gumka, potem zdjął i dosłownie 5/6 razy włożył bez i później dokończyliśmy ręcznie i doszedł po 10 minutach , i przepraszam za słownictwo ale nie wiedziałam jak to napisać. Chłopak mówi ze nie mam się czego obawiać, No ale nigdy nie wiadomo i się boje.. Bo jest niby wiele przypadków ze zachodzą w ciąży przez preejaktulat...

Gość Mysza04
To napewno w ciąży nie jesteś :)

Gość gość
No a ten preejaktulat? To naprawdę było 6/7 razy, myślisz ze to mogło wystarczyć?

Gość gość
Objawy ciążowe, czyli jak sama nazwa wskazuje pojawiają się po zagnieżdżeniu zarodka w macicy! A nie dzień po owulacji, no ja was. błagam. Cały etap zapłodnienia łącznie z implantacją trwa około 2 tygodni.

Gość Mysza04
Myślę ze nie. Ja z narzeczonym 3 lata wspolzylismy bez zabezpieczenia - tylko stosunek przerywany - i nie zaszlam w ciążę wtedy :) Nie jest tak latwo zajść w ciążę, niektórzy starają sie o to latami i nic.

Gość Mysza04
Dokladnie. Nie mozesz miec objawów ciąży. Mozesz mieć ewentualnie objawy zagniezdzenia zarodka ale to około tydzien po owulacji.

Gość gość
Troche się uspokoiłam, ale i tak bardzo się boje bo to nie ten czas, ale chyba musiałabym mieć pecha żeby po paru "razach" być w ciazy

Gość gość
Preejaktulat??? O kvrwa ile ty masz lat? Nue daje ci więcej niż 18 lat

Gość gość
Dla twojej wiadomości już pisałam ze jestem dorosła, a jeśli cię to tak obchodzi to mam 21 lat ;) I podobno przez ten płyn można zajść w ciąże, Wiec?

Gość gość
Wiec jesteś p******a. Nie ma wyrazu preejaktulat.

Gość gość
A musisz wyskakiwać na mnie z morda? Dobrze chodzi mi o płyn który podczas stosunku się wydobywa przed wytryskiem. Czy jest on zdolny do zapładniania? Przez jakieś 6 wlozen? I jeśli coś złe napisałam to nie naskakuj tylko mnie popraw.