Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oryginalne imię dla synka które pewnie Wam się nie spodoba

Polecane posty

Gość gość

Imię Gniewomir,takie wybraliśmy z mężem. I chyba tylko nam się ono podoba.

Gość gość
Mnie sie podoba! :) bardzo ladne, Gniewko. My z mezem wybralismy Klemens po moim tacie (zdrobnienie Klimek). Olej to, mody sie zmieniaja, nasi znajomi tez maja miny kota srajacego na puszczy jak mowimy o Klimku. Najpierw sami pytaja ale chyba nie biora.pod uwage ze moze pasc odpowiedz nieszablonowa :)

Gość gość
A czy pomysleliscie o tym, jak was syn będzie się czuł z tym imieniem ? Nie jest zbyt oryginalne? Bo moim zdaniem to imię ma zły wydźwięk, kojarzy się z gniewem, osoba wiecznie złą...

Gość Gośćnastówę
Nie lepiej Dupczman przynajmniej ksywę będzie miał odrazu

Gość gość
Mi też się kojarzy z gniewem. Mimo że ma oznaczać osobę, która ten gniew uspokaja... Może jednak lepiej jakieś inne staropolskie? Ryzykujecie, że dziecko będzie obiektem drwin kolegów.

Gość gość
A może Bożydar?

Gość gość
to po co piszesz, skoro z gory wiesz jak wiekszosc zareaguje. tobie sie podoba wiec ok, ja moge jedynie pomyslec, ze biedne dziecko, ma tak popapranych rodzicow. i mam tez prawo do tego.. klemens mi sie za to bardzo podoba, tylko po co zdrabniac ..

Gość gość
To nic. W weekend jak byłam na mieście to słyszałam jak mama wola do swojego synka : Barnaba , Barnaś. Wow, nie znam nikogo kto ma tak na imie. Bez kitu.

Gość gość
A nie lepiej Denis?? Zrobienie też już macie gotowe

Gość gość
Znałam dwóch braci - Gniewko i Miłko. Śmieszył mnie ten kontrast imion, ale oboje byli mili.

Gość gość
Bardzo ładne imię, mi się bardzo podoba. A tak przy okazji - Bozydar też jest śliczne.

Gość gość
To nic, że dziecku może się nie podobać i może obiektem drwin, ważne że rodzicom się podoba...!

Gość gość
Slowianskie imiona sa spoko. Lepsze niz te Zosie, Antosie, Stanislawy bleee.

Gość gość
gość dziś To nic, że dziecku może się nie podobać i może obiektem drwin, ważne że rodzicom się podoba... X Zawsze decyzja rodziców to jest.

Gość gość
Ja też jestem na tak. Mam juz dosyc tych kubusiów, maćków itp

Gość gość
Slowianskie imiona sa spoko. Lepsze niz te Zosie, Antosie, Stanislawy bleee. X Stanisław to też imię słowiańskie, głąbie.

Gość gość
gość dziś Ale to imię nie ma negatywnego wydźwięku. Przeciwnie. Ono oznacza "tego, który uspokaja gniew". Imiona słowiańskie były pozytywne, miały być swego rodzaju "błogosławieństwem" dla dziecka, wyrażały dobry los, jakiego rodzice życzyliby sobie dla dziecka :)

Gość gość
Wymyslacie bzdurne imiona dzieciom, a potem przychodzicie po potwierdzenie "oryginalnego" pomyslu na kafe.. Imie jak imie.. Dalabym jednak bardziej "miedynarodowe" jak Robert, Norbert, August.. No i przy okazji to bardzo meskie imiona. A Stasie, Jasie i Franki sa do znudzenia juz..

Gość gość
Mnie się bardzo podoba, ale ja lubię historię, ostatnio sporo czytam o czasach naszych pra pra--- dziadków, więc pewnie obiektywna nie jestem. My dla syna rozważaliśmy Sambora, ale jest córka - Bogna.

Gość gość
gość wczoraj Slowianskie imiona sa spoko. Lepsze niz te Zosie, Antosie, Stanislawy bleee. X Stanisław to też imię słowiańskie, głąbie. X Ale z kultury chrześcijańskiej głabie, czyli już nie czysto słowiańskie.

Gość gość
Imię nie jest takie złe, chociaż trudno mi sobie wyobrazić Twojego syna w przedszkolu, kiedy to Gniewomir dostaje uśmiechnięte słoneczko za ładnie zrobioną wyklejankę :) ale już dla nastolatka imię jest całkiem cool. Wczoraj słyszałam, jak matka do kilkuletniego syna wołała "Horacy", dość groteskowo...

Cześć. Ja też z moim mężem, będziemy mieć synka i zastanawiamy się nad imieniem. Gniewko takie inne mało spotykane imię, przynajmniej nie oklepane jak nie które. Ja myślałam bardziej coś o imieniu Ignaś, Leon lub Alan co sądzicie ? Chociaż mój mąż mówił coś ostatnio że podoba mu się Emanuel .. ale ja nie jestem przekonana

Gość gość
Moze lwiej gniewosz?

Gość gość
Dzieci sie juz dawno urodziły, moze jak ktos zajrzy tutaj to nam powie jakie imiona ostatecznie zostały wybrane. Uwazam, ze Gniewomir jest bardzo ładnym imieniem i Gniewko jest super skrotem. Ludzie daja dzieciom na imie Bianka co oznacza Biała i jakos nikt nie ma problemu z tym i nie kojarzy takiej dziewczyn z jakims bladym zjawiskiem. Mam nadzieje, ze wybraliscie to piekne imie i cieszycie sie ze swojego Gniewka!

Gość gość
Gniewko, dla jednych ładne, dla innych nie. Mi osobiście się nie podoba ale nie musi. Z oryginalniejszych imion ładnie jest Remigiusz.

Gość gośćkasiaa
Lubie orygnalne imiona, ale to mi sie kojarzy z gniewem. Moj syn bedzie mial na imie Angelo, ale jego tata jest Wlochem I nie mieszkamy w pl.

Gość gość
Gniewomir ma odwrotne znaczenie "ten, ktory uśmierza gniew". Takze piekne znaczenie, przynoszacy spokoj. Jezeli zdrobnienie Gniewko sie nie podoba zawsze mozna uzyc Mirosz, Mirek od drugiego członu, ale Gniewko jedank jest kozackie.

Gość gość
Gniewomir ma odwrotne znaczenie "ten, ktory uśmierza gniew". Takze piekne znaczenie, przynoszacy spokoj. Jezeli zdrobnienie Gniewko sie nie podoba zawsze mozna uzyc Mirosz, Mirek od drugiego członu, ale Gniewko jedank jest kozackie.

Gość gość
zupełnie mi się nie podoba, brzmi niemiło, agresywnie jakoś :O

Gość gość
Bardzo mi sie podoba, takie orginalne.