Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoras z was miala wysoki cholesterol?brac statyny?

Polecane posty

Gość gość

Mam prawie 60 lat i bardzo wysoki cholesterol Lekarz powiedzial ,że wręcz katastroficzny i mam brac 80 mg statyn dziennie. Serce mam chyba okey, bo echo serca i ekg zawsze dobrze wychodzi,ale cholesterol ogolny wyszedl mi az 7 mmol czyli 270mg ten zly czyli ldl 4, 56 mmol czyli 176 mg hdl 1, 75 mmol czyli 68 mg trojglicerydy 1,88 mmol czyli 168 mg Przyznam się wam ,że przed badaniami jadlam bardzo tlusto ,ciagle placki na maśle ,ciastka,kotlety schabowe smazone ,jajka z majonezem i zupy na smietanie. Lekarz powiedzial ,że to jak jadlam nie mialo raczej wplywu na wynik i musi mi przepisac statyny. CHODZE CODZIENNIE NA SPACERY Z PSEM PO GODZINIE ,WIĘC RUCH MAM. czytalam ze statyny bardzo szkodza i boje sie brac taka dawke?czy wg was wziac mniej niz lekarz zalecil?doradzcie

Gość gość
Bierz tak jak Ci lekarz kazał.

Gość gość
o matko jakie pytania chyba logiczne ,że lekarz ma wiedze na ten temat i wie sluchaj go ,a nie pytaj debilek kafeterianek

Gość gość
Kobieto spacerki z pieskiem na cholesterol nie pomogą, ty musisz zaczac cwiczyc, bo pewnie zatłuszczona jesteś. Rób to póki mozesz, no chyba ze chcesz być srajaca pod siebie kaleką po wylewie...

Gość gość
Ja miałam 26 lat i cholesterol 270. Przy wadze 52 kg i wzroście niemal 170 cm... Dieta ok, dużo warzyw i chude mięso. Problem leżał w niewyregulowanej tarczycy i zbyt niskim poziomie estrogenu.

Gość gość
Ja mam 33 lata i 310 chokesterolu a moj lekarz powiedział że to oznaka witalnego organizmu a te całe gadanie że to źle to wymysl lobby farmaceutycznego

Gość Agacia 9
Moja walka z wysokim cholesterolem była długa, ale w końcu udało mi się ją wygrać. Sama dieta nie była zbyt skuteczna. Dorzuciłam Cardioslim i oprócz tego, że w miesiąc udało się zbić cholesterol, jestem teraz 4,5 kg lżejsza

Gość gość
Po tych statynach to ci może cholesterol spadnie ale przy tym rozwali ci cały organizm. co wolisz ?

Gość gość
Zrób sobie doplera tętnic szyjnych i sprawdz poziom homocysteiny.