Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jogging a kp

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Urodziłam dwa miesiące temu i chciałabym wrócić do swoich treningów. Czy któraś z was karmiła piersią i biegała? Może to głupie, ale zastanawiam się czy w trasie nie zaleje mnie pokarm i czy taki wysiłek i potrzasanie :D nie wpływa na jakość pokarmu. Jest tu jakaś mama, fanka joggingu? :)

Gość gość
Na jakość pokarmu nie wpływa, chociaż gdzieniegdzie można jeszcze wyczytać bzdury typu "skwaśniałe mleko po ćwiczeniach", ale musisz zadbać o komfort- solidny, zabudowany dobrze, sportowy stanik to podstawa. No i wkładki laktacyjne koniecznie na początek jeśli zdarzają ci się niekontrolowane wypływy mleka.

Gość gość
ja co prawda fanka biegania nie jestem ale i tak biegalam i cwiczylam po urodzeniu synka. Zaczelam jak maly mial 2 mce (synek byl wylacznie na piersi do 5.5mca). Zawsze tak ustawialam treningi zeby zaczac zaraz po karmieniu i nigdy nic mi nie pocieklo choc na codzien wkladki musialam nosic. Tyle ze moja laktacja to raczej nie byl wodospad mleka- karmilam pol roku i jak mowie czasem cos pocieklo ale nigdy nie mialam nawalu tak jak niektore kobiety ze po wykarmieniu swojego dziecka jeszcze trojke obcych dalyby rade ;)

Gość gość
Ja właśnie mam bardzo dużo pokarmu. :)Wracając do tematu to rzeczywiście moja mama twierdzi żebym nie biegała, bo pokarm mi się zwarzy. :O czyli bez przeszkód można zaczynać. Dziękuję za odpowiedzi. :)

Gość gość
Ja co prawda nie biegałam, ale ćwiczyłam dosyć intensywnie w trenerem. Nic mnie nie zalało, bo szłam na siłownie po karmieniu i "nic mi się nie zwarzylo:-)"

Gość gość
Supr. Co prawda wróciłam już do wagi sprzed ciąży, ale bez sportu ciało nie te jednak. No i warto zrobić coś dla siebie. :)

Gość gość
to jeszcze ja z 13.15 tak apropos mam i ich "zlotych rad", moja mowila zebym sie cieplej ubierala jak ide biegac, bo pozniej bede miala zimne mleko i synek bedzie robil zielone kupy. Na moje pytanie jak moge produkowac mleko o niskiej temp skoro temp ciala to 36.6 uslyszalam tylko "nie wymadrzaj sie, ja swoje wiem" :) wiec wszystkie takie rady o kant d**y rozbic ;)

Gość gość
Ja biegam i karmie, nie zalewa mniw bo obrzęd wyjściem zawsze karmie syna, potrzebny jest dobry stanik, raz poszlam w miękkim do karmienia i piersi skakały jak kule do kregli. Pokarm nie znika :)

Gość gość
" raz poszlam w miękkim do karmienia i piersi skakały jak kule do kregli." heheh :)