Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wklęsłe brodawki co z karmieniem

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś miał taki problem? Jak sobie z nim radził

Gość gość
Ja tak miałam. Przy starszym synu poddalam sie bo dalam wejść sobie mamie na głowę, ze dziecko ni daje rady złapać ze placze , i glodne i najlepiej butla. Przy mlodszej córce juz bylam madrzejsza. Walczyłam. Corka trzy dni plakala probowala złapać w końcu sie udalo. Złapała sutek ,wyciągnela go i karmiłam ja półtora roku

Gość gośćABC
Można kupić takie silikonowe kapturki, które sie lekko przysysają do sutka i bobas beztresowo sobie ssie. Są różne rozmiary rodzilam 7 lat temu i dzięki tym kapturkom spokojnie i beztresowo karmilam do roczku dziecka. Nie pamiętam firmy bo zbyt wiele czasu upłynęło

Gość gość
Zgadza się. Ja też właśnie na początku korzystałam z tych kapturkow do karmienia. Po dwóch tygodniach odstawilam je, a córka już jadła normalnie

Gość gość
Mi kapturki się nie sprawdziły, w pierwszej dobie położne pomagały mi przystawiac córkę a w drugiej tak sie zawzielam i sie nauczylam i później było dobrze.

Gość gość
U mnie w szpitalu polozne daja strzykawke do zassania i wyciagniecia sutka.

Gość gość
A u mnie nic nie pomogło niestety. Miałam te kapturki i prawda jest że dziecko wtedy chwycić bez problemu ale tak mi poobcierala sutki że miałam mega duże rany a potem strupy:( karmienie było dla mnie piekłem pomimo iż stosowalam maść Maltan właśnie na poranione sutki:( brałam nawet tabletki przeciwbólowe ale to nic nie dawało. Doświadczona położna sama nazwała moje sutki "zmasakrowane". A jakby tego było mało miałam bardzo mało mleka bo dziecko się nie najadalo. A skąd to wiem? Bo bardzo płakała i tego że głodna dowiedzieliśmy się dopiero w domu bo w domu postanowiłam odstawić ja na tydzień od piersi żeby mi się zagoily a ona na mm. I tylko jak napił się mm to w końcu przestała płakać więc wszystko okazało się jasne. A samej piersi nie chciała nie umiała nie mogła złapać niestety. Później udało mi się mleko odciągać 2 miesiące jeszcze a potem znikło zupełnie. Także Tobie życzę powodzenia oby było dobrze:)

Gość gość
u mnie niestety nie udalo sie wyciagnac. przeszlam na butle. odrazu/

Gość gość
Czytałam że są jakieś nakładki formujące modela co przed porodem się już stosuje czy ktoś z nich korzystał?

Gość gość
Nie dało rady. Młody je z butli.