Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcji a ziola

Polecane posty

Gość gość

Witam Czy składniki: Ekstrakt kozieradki Ekstrakt izoflawonów sojowych Ekstrakt szyszek chmielu Kmin rzymski Koper włoski L-Tyrozyna Witamina B6 Witamina E Wpływaja na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych jazz? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Gość gość
raczej nic tutaj nie powinno negatywnie wpływać na wchłanianie. Ponoć grejpfruty i ziele dziurawca. Chociaz tez nie wiem ile w tym prawdy, ja przy pigułkach vines, zjadłam ostatnio grejpfruta i nic się nie dzieje, więc to chyba w ogromnych ilościach powoduje ryzyko, ale nie wiem dokładnie...

Gość Cleo1976
Z tego, co wiem, to jedynie preparaty z dziurawcem wchodzą w reakcje ze środkami antykoncepcyjnymi.

Gość bellaSky
swoja droga to ja nadal nie rozumiem o co chodzi z tymi grejfrutami i tabletkami anty... co prawda mam wkładkę levosert wiec temat mnie nie dotyczy bezpośrednio, ale mimo to chciałabym wiedzieć...

Gość gość
Skutecznosc tabletek spada jesli są polączone z substancjami ktore zakłocają ich działanie...czasami są to inne leki czasami może to być ziele dziurawca lub sok z grejfruta. Tylko to nie jest tak że zjesz grajfruta i masz "pozamiatane" z antykoncpecją...jeden owoc nie zaszkodzi, w jakiejs tam odległosci czasowej bo wiadomo tabletka cały dzien się nie wchłania...dzialanie tabletek moze rowniez zmniejszyc biegunka lub wymioty. Ja mam pytanie czy to prawda że taką wkładkę zakłada się przy okresie? pytałam o nia bo ostatnio lekarz sam mi proponował...ale czułabym się chyba dziwnie gdyby zakładal mi ją lekarz własnie w takie dni. Czujesz ją jakiś dyskomfort?

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi :) Czyli podsumowujac składniki : Ekstrakt kozieradki,Ekstrakt izoflawonów sojowych,Ekstrakt szyszek chmielu,Kmin rzymski,Koper włoski,L-Tyrozyna,Witamina B6, Witamina E Mogę spokojnie przyjmować ? nie zakloci to działania skuteczności tabletek antykoncepcyjnych? Pozdrawiam

Gość gość
Niektóre z nich to i ja przyjmuję, a stosuje pigułki vines, niby nie powinno się łączyć dziurawca, ale to raczej w hektolitrowych ilościach.

Gość gość
Nie powinno się brać niczego co wpływa na produkcję hormonów płciowych, a z tego co wiem kozieradka zwiększa poziom estrogenów.

Gość gość
Czy ktoś może potwierdzić że zioła o tych składnikach podanych powyżej nie wpływają na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych jazz? Pozdrawiam