Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilanowakoska

Czy ten związek może mieć przyszłość?

Polecane posty

Jestem z chłopakiem od roku,wcześniej najlepsi przyjaciele.Z samego początku idealnie.Dzieli nas odległość,niewielka natomiast utrudniająca nam widywanie się.Gdy dochodzi do spotkania wszystko jest dobrze,zero kłótni.Kiedy wracamy do rzeczywistości w naszym przypadku rozmów przez telefon zaczynają się kłótnie,płacz z mojej strony.Wydaje mi się,czuje że coś się zmieniło.Każdego dnia boję się,że go stracę,że nie będę w stanie nikomu na nowo zaufać,pokochać.Zna on jako jeden z nielicznych moją przeszłość,która nie była łatwa i kolorowa.Jak poradzić sobie z towarzyszącymi emocjami,strachem przed samotnością? Kocham go najmocniej na świecie ale czasami mam wrażenie że przez to wszystko bardziej cierpię niż czerpie radość z naszego związku..

Gość gość
ile lat macie?

Gość gość
Bylam w takiej samej sytuacji tylko ze przez 3 lata. Obecnie facet zaryzykow wszystko i sie do mnie wprowadzil, zero klotni i problemow. To chec kontroli nad kims powoduje takie zachowania. Pamietaj kochana ze latwiej kogos ranic przez telefon. Ja zrobilam tak ze przestalam sie przejmowac i podeszlam do tego ze bedzie jak bedzie. Nie naciskalam nie staralam sie zbytnio i jak on to zauwazyl to od razu wzial sie za siebie spial i wprowadzil. Bo kocha.

Gość gość
Nie wierze w taka milosc.Jak nie zaiskrzy od poczatku to jakies na sile zwiazki :P

Ja 16 on 20..z czego on nie zachowuje się na ten wiek.Jest dość wrażliwy,często się śmieje,wygłupia.Wyciągnął mnie dwa razy z choroby za co jestem mu bardzo wdzięczna.W ten sposób pokazał jak mu zależy/zależało

Często się łapię na tym że jestem bardzo zazdrosna o niego a on o mnie,bynajmniej tak mi się wydaje.Dokładnie,łatwiej ranić przez telefon.Jestem pewna że dużo rzeczy by mi nie powiedział prosto w oczy.Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie myślenie w sposób "co będzie to będzie" i tyle :)

Gość Starszy zgredzik
Szukam smarkuli do 17 lat , króra mi ustami porządnie zrobi gałę !

Zaiskrzyło wcześniej tylko żadne nie chciało się przyznać,ale mimo wszystko już wtedy zachowywaliśmy się jak "para".Nie wiem czy na dobre to wyszło,zobaczymy :)

Gość gość
Aaaaa, ty masz dopiero 16lat to jeszcze z 10 razy sie zakochasz pewnie:D

Gość gość
No jak nie czerpiesz radosci z tego zwiazku to po co się męczyc:D? Ech. dziewczynko, jestes tak młoda, ze wszystko się jeszcze moze zdarzyc:P

Możliwe że to kwestia "przyzwyczajenia" z mojej i jego strony.Chyba czas najwyższy troszkę zluzować i się tak nie angażować.W każdym bądź razie dziękuje Wam :)

Gość gość
,,kocham go najmocniej na świecie... może lepiej to zakończyć" następna psychiczna :-P

Gość carycka
Ze swoim lekowym stylem przywiązania mozesz doprowadzic do rozpadu tego zwiazku i kazdego kolejnego. Ciężko jest wytrzymać z osoba ktora ma tak niska samoocene i zamiast cieszyc sie relacją ciagle boi sie ze straci faceta, jest przewrazliwiona i zamecza druga osobe swoimi bezpodstawnymi obawami. A ty jeszcze placzesz przez tel? Umarl ci ktos? Cyrk. Polecam blog fajnej psychoterapeutki malinowa.tv tam zmajdziesz artykuly wlasnie o tobie. Przeczytaj po stokroc az dotrze:) pozdrawiam cieplo

Psychiczna? Bawi mnie to trochę.Co w tym dziwnego? Czasami lepiej zakończyć związek.Można kogoś kochać,ale nie zawsze jest tak że ta osoba jest do końca z nami szczęśliwa,również ze względu na odległość.Wiadomo że jednak lepiej mieć osobę do której zawsze można się przytulić,porozmawiać w cztery oczy.Przynaje-byłam dwa lata leczona ze względu na słabą psychikę,co miało duże znaczenie z pojawieniem się mojej choroby.Staram się "opanować",cieszyć się z tego związku i zobaczyć co czas przyniesie tym bardziej że jestem bardzo młoda ;)

jak dla mnie to dziwne, skoro jak się widzicie to jest oka a przez telefon się kłócicie to niespotykane. Nie wiem co Ci poradzić.

Gość gość
Jak sie "wyciaga kogos z choroby"???

"Pomógł mi w walce z chorobą" brzmi lepiej? Oczywiście z pomocą między innymi rodziców,psychologów:) Najwidoczniej się da,wytłumaczył mi kilka bardzo ważnych kwiestii również na swoim przykładzie.

Gość gość
SlodkaPaskuda a bylas kiedys z kims na odleglosc? Mozna i w tym problem ze takie zwiazki na odleglosc tak dzialaja. A jak ludzie juz sa razem to nie kloca sie wcale.