Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak leczyć podwyższoną kreatyninę

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś, kto ma praktyczne doświadczenia powie jak leczył i czy wyleczył podwyższoną kreatyninę. Od 8 miesięcy mam kreatyninę 3.10. (norma 1.20). To podwyższenie kreatyniny powoduje puchnięcie nóg od kolan do stóp i stałe swędzenie, pieczenie, mrowienie. Byłem prywatnie już u 3 nefrologów i żaden nic nie pomógł. Wydatek spory, a bezpłatnie zapisałem sie w styczniu do nefrologa na listopad. Pobieram leki: furosemid 40 mg 1 x dziennie i milurit 100 mg 2 x dziennie, kalipoz 1 x dziennie. Każdy zalecił nie jeść czerwonego mięsa, unikać tłustych potraw i pić 3 litry płynów dziennie. Mam szczegółową rozpiskę potraw. Przestrzegam regularnie zaleceń lekarzy, a one pomagają tak jak umarłemu kadzidło. Jestem wściekły i całkowicie załamany. Zauważyłem, że zaczyna mnie nękać nerwica- bóle w klatce piersiowej. Czy z podwyższoną kreatyniną trzeba nauczyć się żyć ? Czy jest wyleczalna? Proszę o praktyczne informacje.

Gość dssss76
a lekarz ci nic nie powiedział pamiętam, że moja siostra miała też podwyższoną ale dostała wskazówki jak co i jak leczyć, ona miał nie dużo podwyższoną także udało się całkowicie ją zmniejszyć do poziomu normy ale to trzeba szybko wykryć żeby sobie z tym poradzić. Zerknij sobie na to https://adamed.expert/normy-kreatyniny-we-krwi-jak-interpretowac-wyniki/ i poczytaj o Kreatyninie bo wiadomo im szybciej załapiesz jak dbać o siebie tym jest większa szansa na całkowite wyleczenie