Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mysza04

Wysoki puls w ciąży!

Polecane posty

Gość Mysza04

Witam. Czy któraś z Was miala w ciąży puls ponad 100 uderzeń na minute? Wieczorem spada mi do 85-95. A w dzien ponad 100. Dzis juz rekord bo 122 uderzenia. Czy to normalne?

Gość gość
Tak, to normalne, ten 122 to był mierzony nie po odpoczynku?

Gość Mysza04
Właśnie nie zmeczylam sie niczym. Żadnego wysiłku jakiegos większego...

Gość gość
Ja mam wysoki puls. Jestem w 22 tc. Mam sporo stresu i moj puls skacze do 150 uderzen na minute. Nie moglam spac. Dostalam hydroksyzyne od lekarza. Porozmawiaj ze swoim ginem.

Gość Mysza04
Ja jestem w 21 tc. Nie stresuje sie niczym dlatego mnie to zastanawia skąd taki puls..

Gość gość
Z fizjologii ciąży. 120 troszkę jednak dużo. Pamiętaj że przed pomiarem min.10 minut siedzieć i nic nie robić.

Gość gość
Nawet 20 min. siedziec spokojnie przed pomiarem. Jakie jest cisnienie krwi?

Gość pipiiiii
mialałam podobnie skaczace tetno do 130,u lekarza jak wiedzialam ze bede miala mierzone nawet 150 na poczatku ciazy wyladowalam na sorze dali mi metocard troche sie uspokoilo ale i tak u lekarza miewalam 130 teraz jestem juz na koncu ciazy i troche sie uspokoilam nie martwie sie juz tak poronieniem i innymi rzeczami mysle ze u mnie jest to troche na tle psychicznym poronilam nie dawno duzo stresu zwiazanego z chorobami sercowymi w rodzinie i poprostu to siedzi w mojej glowie i dlatego tak mi skacze puls teraz jeszcze cisnienie doszlo ale jak mierze w domu mam normalne 120/80 a u lekarza wysokie. radze ci jednak isc do jakiegos lekarza ja jestem pod opieka kardiologa mialam dwa razy echo serca itd.

Gość Mysza04
Dzis mialam 118/76 i przeważnie takie mam. Ogólnie zawsze mialam niskie ciśnienie a puls wyższy ale nigdy nie przekraczal 100. Przed ciąża wahał sie miedzy 80-90

Gość gość
Idź do kardiologa albo zapytaj gina. Mi jak puls skakał do ok 100 to czułam się fatalnie, trochę mi się nawet slabo robiło, czułam się taka rozdygotana. Pij melise ( zarówno gin jak o kardiolog powiedzieli że w ciąży można); pozwoliłi też brać hydroksyzyne ale ja wolałam tego nie nadużywać. Po porodzie mi przeszło. Miałam też echo serca i kilka razy ekg . Do tego brałam potas taki na receptę i magnez. Miałam badanie krwi na potas,magnez i wapń. Mój kardiolog powiedział że tętna do 110 się nie leczy.

Gość gość
Serce pompuje zdecydowanie więcej krwi, więc podwyższony puls w ciąży to normalne, też tak mam. Czy łykasz magnez? W takiej sytuacji wskazany. Poza tym warto sprawdzić poziom elektrolitów. Niedobory też mogą wpływać na podwyższone tętno. I trzeba pić dużo płynów.

Gość gość
Duzo plynow zwieksza cisnienie i puls!!!!!

Gość gość
To prawda, trzeba pić min 2l wody dziennie.

Gość gość
Autorka nie ma problemów z ciśnieniem, tylko wysokie tętno. Odpowiednia ilość płynów je reguluje.