Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest ryzyko ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, czy po bardzo krótkim stosunku bez prezerwatywy mniej więcej 30 sekund, i wytrysku chłopaka po 10 minutach od tej sytuacji na zewnątrz jest ryzyko ciąży? Było to najprawdobniej pare dni (2/3/4) po owulacji.

Gość gość
Po razem konsumpcji piz.y jest ryzyko ciąży.

Gość gość
Słucham ?

Gość gość
Jestes pewna ze bylo po owulacji? Robilas testy owulacyjne?

Gość gość
Nie, nie robiłam. Jedynie na podstawie kalendarzyka, bo mam regularny. Według kalendarzyka miałam 22 owulacje a stosunek 27 Wiec nawet mogła się przesunąć o pare dni.. po paru wlozeniach bez zapezpieczenia chyba nie ma szans...

Gość gość
Owulacja mogla sie przesunąć. Moja kolezanka tak wlasnie zaszla w ciążę. Niby miala byc po owulacji a wiec stosunek przerywany. Partner nie skonczyl w niej. Nastepnie okres nie przyszedł i teraz ma 3 miesieczna coreczke:)

Gość gość
No ale owulacja mogła się przesunąć 2/3 dni licząc ze wytrzyma 24h to i tak już nie płodne. A po drugie to nie był do końca przerywany ponieważ najpierw był z prezerwatywa, następnie dosłownie 6 razy bez i po 10 minutach doszedł ręcznie Wiec No szanse są chyba znikome ;)

Gość gość
zeby zajsc w ciaze nie musi stosunek trwac dlugo , a skoro jestes taka pewna ze szanse znikome to po co zadajesz pytanie

Gość gość
Ja tak podejrzewam, ale proszę tez innych o opinie. Preejakulat niby przed wytryskiem, a to było 10 minut przed, No i 6 razy to nie wiem No sama

Gość gość
Kiedy masz dostać okres?

Gość gość
We wtorek , stosunek odbył się 27

Gość gość
Zobaczysz czy przyjdzie okres i bedzie wszystko jasne :)

Gość gość
Niestety moja kobieca intuicja mówi mi, ze nie przyjdzie

Gość Cleo1976
Kalendarzyk NIE jest skuteczną metodą antykoncepcji, nawet naturalnej.Kobieta jest płodna do 3 dnia po owulacji.Tak więc, kiedy wiem, że kochałam się z mężem dzień po owulacji i mieliśmy "awarię" prezerwatywy, natychmiast poszłam do lekarza po pigułkę po.A i tak się lękam, czy zadziałała.Po 14 dniach od takiej sytuacji należy zrobić test ciążowy.

Gość gość
No ale jakim cudem 3 dni po owulacji płodne skoro komórka jest gotowa na zapłodnienie tylko 24h?

Gość Cleo1976
Bo bez monitoringu trudno określić moment owulacji z większą dokładnością.Moja córka np.została poczęta 2 dni po zaobserwowanej owulacji.Nawet pigułkę "po" nazywa się "72 godziny".Okno płodności to właśnie 72 godziny w każdą stronę od owulacji.

Gość gość
No właśnie, Wiec ja jeśli mialam według kalendarzyka 22sierpnia owulacje , to mogła ona być nawet 25, to i tak nie ma możliwości ciąży chyba..

Gość gość
Dwa dni po jajeczkowaniu, to szansa na ciążę zerowa. Pozdrawiam

Gość gość
No powiem tak pewności nie mam kiedy miałam, według kalendarzyka 22, a Wiec mogło być pare dni wcześniej pare dni później, ale 27 to i tak chyba nie ma szans, dobrze rozumiem?

Gość Cleo1976
Nie zgodzę się.Moja córka została poczęta dwa dni po.:) Szansa jest, choć maleje z każdą godziną.

Gość gość
No ale ktoś mi odpowie?

Gość gość
Nie zgodzę się.Moja córka została poczęta dwa dni po.usmiech.gif Szansa jest, choć maleje z każdą godziną. xxx Najwidoczniej przesunęła się pani owulacja. Jajeczko żyje około 18 maks jeden dzień po uwolnieniu z jajowodu czyli 24h. W tym czasie też plemnik musi już dotrzeć do jajowodu i "czekać" na połączenie. Zatem 48 godzin po jajeczkowaniu to niemożliwe. Pozdrawiam.

Gość gość
No ale mnie ktoś odpowie? Halo

Gość gość
P.S. Tam ma być "18 godzin"

Gość gość
Nie ma szansy na ciążę. Do ciąży trzeba nasienia (a nie kopulacji 10 min po wytrysku na zewnątrz) i jeszcze do tego musi być owulacja maks. jeden dzień po owulacji.

Gość gość
weslig kalendarzyka miałam owu 22 sierpnia Wiec mogło być pare dni wcześniej pare dni później, ale 27 to i tak chyba nie ma szans, dobrze rozumiem i to jeszcze po pol minutowym stosunku bez zabezpieczenia, a chłopak doszedł dopiero po 10 min na zewnatez

Gość Cleo1976
Powtórzę jeszcze raz.Jakiekolwiek obliczenia to niepewna sprawa.ALE jeśli już chcesz coś liczyć, to licz chociaż tak.Początek dni płodnych=cykl najkrótszy jaki miałaś-21 dni.Koniec: cykl najdłuższy-10 dni.Owulację przyjmujemy 3 dni przed końcem dni płodnych.A zatem.Gdybyś miała wszystkie cykle (zawsze, zawsze, zawsze-szczęściara!;)) jak w książce do biologii po 28 dni, to dni płodne wypadają między 7 a 18 dniem cyklu.Owulacja 15 dnia.

Gość Cleo1976
Obserwuję swój organizm i WIEM kiedy miałam wtedy owulację.:)

Gość gość
Z twoich działań wychodzi ze miałbym owu 20 któregoś dnia cyklu Wiec nie chce mi się wierzyć

Gość gość
Szlak mnie juz trafia. Zrob test w dzien @ i bedziesz wiedziec czy jestes w ciazy czy nie! Ile ty masz lat? Bo "dorosła" raczej nie jesteś.