Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to oznacza być ustawionym na starcie?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, tak ostatnio rozmawiałam ze znajomą z LO, z miasta którego wyjechałam na studia i ta z zawiścią oznajmiła, że koleżanka z lat dzieciństwa jest już "ustawiona". Sądziłam, że firma z wielkimi dochodami, wygrała w lotka lub pokrewne. A to się okazało, że "fartnęło się" jej odziedziczyć dwupokojowe mieszkanie po dziadkach, jej mąż po znajomości robi w ubezpieczeniach za 2500 netto, ma babcię na miejscu zajmującą się dzieckiem i sama koleżanka robi za najniższą krajową na 3/4 etatu - bo pracodawca poszedł jej na rękę. Rzeczywiście high life

Gość gość
Wedlug mnie to jak rodzice zapewnia ci studia, mieszkanie i samochod. Jestes ustawiona na starcie. Smiejesz sie ale niektorzy musza wiele lat odkladac zeby moc kupic to glupie dwupokojowe mieszkanie.

Gość gość
guffno, pytanie brzmi jak można być tak zawistnym w sumie o pie...ły?

Gość gość
Widocznie dla kogoś własne mieszkanie plus pomoc przy dziecku to bardzo dużo, właściwie to lepiej się cieszyć z tego co się ma niż wiecznie marudzić

Gość gość
Widocznie dla kogoś własne mieszkanie plus pomoc przy dziecku to bardzo dużo, właściwie to lepiej się cieszyć z tego co się ma niż wiecznie marudzić xxx Pewnie, że nia ma co marudzić, ale też nie ma co przeceniać wagi pormocy, że to niesamowite łał

Gość gość
Teraz jak mam dzieci to wiem, ze np pomoc wlasnej mamy przy dzieciakach to naprawde niesamowite, bo ja takiej nie mam. Moja mama nie zyje. Ze swoja mama nigdy nie boisz sie zostawic wlasnych dzieci, ufasz jej. Wiesz, ze maja wspaniala opieke, a jak jeszcze mama jest chetna i dyspozycyjna. Komfort w pracy i w zyciu.

Gość gość
ustawić się to znaczy znaleźć się w dobrej sytuacji finansowej bez ryzyka wystąpienia nagłej zmiany tego statusu.

Gość gość
No ja myślę że właśnie to mieszkanie jak się ma to jest duży plus ......samochód czy prace nie macie na całe życie