Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czuje sie staro mimo mlodego wieku

Polecane posty

Gość gość

Czy wy tez macie poczucie ze stare juz jestescie? Ja mam.33 lata ale nie wygladam na tyle. I to nie moja oponia a otoczenia. Corka 13 lat skonczy a pare miesiecy,syn mlodszy. Idac z nia ulica czuje sie jak jej siostra. Ale ciagle jestem zmeczona.ciagle cos mnie boli. Tylko praca i dom i odwrotnie. Nie mog usnac wieczorem rano wstaje niewyspana. Czuje sie staro,nic mi sie nie chce. Tez tak macie? Mi brak checibdo zycia...

Gość gość
dla mnie wszyscy dają 30 a mam 26, zwłaszcza jeżeli przez 3dni się goliłem. Nie czuje się staro lecz jakiś smutny, wypalony mimo iż spełniłem marzenie z dzieciństwa odnośnie wykonywanej pracy i zawodu. Brakuje mi tej iskry, sama obecność pewnej osoby powodowała radość i uśmiech ale to tylko wymysł wyobraźni.

Gość gość
Ja mam zaraz 30 lat, 1,5 rocznego dziecko. Mam taki typ urody, że tyle mi nikt nie daje, ale ja też już czuję się staro. Mimo, że po porodzie wróciłam do swojej wagi/sylwetki to wiem, że nastolatka nie jestem. A to wtedy jak szłam ulicą to wiedziałam, że faceci mogą się za mną obejrzeć. Jak mawia moja babcia "młodość ma swoje prawa":) U mnie to poczucie "starości" nastąpiło chyba w momencie stania się matka, ale Ty autorko akurat byłaś dużo młodszą mamą i na pewno nie czułaś tego wtedy:D

Gość gość
Wtedy nie....ale teraz to jakas masakra. Juz nie o wyglad tu chodzi tylko to piczucire. Tam mnie boli tam mnie strzyka. Nie mam sily albo raczej mi sie nic nie chce. Ogladam reklamy masci na stawy,zwyrodnienia i sie pod nosem usmiecham ze to juz niedlugo. Moze jakies witaminy brac co nastroj poprawia???juz sama niewiem. Najchetniej nie wstawalabym z lozka.

Gość gość
Ja zdrowotnie to czuję się jeszcze w miarę. Zamiast tabletek może jakiś sport? Podobno wydzielają się wtedy endorfiny i człowiek czuje się szczęśliwszy. Ja akurat za sport chce się zabrać by mieć taki moment tylko dla siebie:)

Gość gość
Ze sportem troche probowalam ale nie wyszlo. Zapal szybko minal ale tez dlatego bo musialam kombinowac czas wolny na niego. A jak juz mam chwile wolna to wole usiasc z kawa na kanapie.tylko praca i dom i odwrotnie.

Gość gość
Ja w grudniu bede miec 33 lata. Starym mozna sie czuc w kazdym wieku. To przychodzi i mija. Ja czulam sie staro juz bedac 10 latka i gdy moje mlodsze sasiadki szly do 1 wszej Komunii Sw. to ja myslalam, ze juz jestem stara :) Czulam sie staro przez cale dziecinstwo i jak bylam nastolatka. Pozniej to mi sie zatrzymalo i na chwile w wieku 30 lat powrocilo uczucie starosci. Obecnie znowu czuje sie mlodo i jestem mloda duchem. Pamietam jak pewna 90 letnia kobieta powiedziala mi kiedys , ze ona nie chodzi w krotkich spodnkach, bo jest za stara. Powiedziala mi, ze jak byla mloda w wieku 70 lat to wtedy chodzila na krotko ubrana (USA)

Gość gość
Autorko, a noze zdrowko szwankuje, ze czujesz sie zmeczona ciagle, bez energii? Robilas badania? Ja tak mialam i dowiedzialan sie, ze nam stan przedcukrzycowy (a mam normalna budowe)

Gość gość
A ja polecam kupić w aptece wyciąg z dziurawca, ale dopiero jak jesień będzie. I oczywiście sprawdzić interakcje jeśli bierzecie inne leki. Mi bardzo pomogło, kurację 5 tygodniową robię co trzy lata jesienią, tylko trzeba przeczytać ulotkę bo ten wyciąg lubi wchodzić właśnie w interakcje z innymi lekami i nie wolno na słońce.

Gość gość
Przecież wygląd jest drugorzędny. Też bym się chyba czuła stara jakbym zyla tylko: dom, dzieci, praca.. To takie życie "starych" dorosłych ludzi, już nic w życiu nie zostało, tylko ten monotonny kierat..

Gość gość
Na wszelkie bóle polecam pilates- można na yt znaleźć treningi nawet 16 minutowe, nie obciążają stawów ani kręgosłupa - a efekty jeśli chodzi o samopoczucie widać już po 2 tygodniach (przynajmniej u mnie). A uczucie "starości"- spróbuj znaleźć sobie jakieś hobby, coś co lubisz robić i wykrój sobie na to choć 1 godzinę w tygodniu -potrafi działać cuda.

Gość gość
Ja mam prawie czterdziesci,ale tez na tyle nie wygladam,daja mi trzydziestke max Czuje mlodo,szczuplo i atrakcyjnie ,do tego nie choruje Nigdy juz nie bede osiemnastka i co z tego? Wcale duzo gorzej nie wygladam.

Gość gość
A ja prawie trzydziestka,a cora ma 9lat Tez jak z nia ide to czuje sie jak jej siostra,wygladam na max 22 Nie wiem co bedzie za rok,po trzydziestce..na razie zdrowie dopisuje Tylko snu troche malo a pracy dużo

Gość gość
Ja tak,mam 38,daja mi max 29 Dbam o siebie i jestem zgrabna,mam ladne zeby i cerę.

Gość gość
Ja też,parę lat młodziej na pewno.

Gość gość
Hahaha był tu już taki temat, w którym kafeterianki się chwalił jak młodo wyglądają, wklejały nawet fotki, na których były ich trzydziestoparoletnie twarzyczki haha. A jedną mnie rozśmieszyła, bo napisała że wygląda młodo jak plemnik :D

Gość gość
Autorko. To chyba kwestia charakteru i nawyków. Badania by się przydało zrobić, ograniczyć cukier, sól i tłuszcze. Picie dużych ilości wody pomaga na "oklapnięcie", sama zastosowałam i się sprawdza. 33 lata i takie duże dzieciaki to super sprawa. Można je zabrać na rower, basen i razem szaleć. Ważne jest też hobby. Mi stuknęło 36 lat, mam 16 miesięcznika i staramy się o drugie. Na moje pasje: szycie, gotowanie, rękodzieło, taniec, fitness mam Malo czasu bo od trzech miesięcy pracuję i rozkręcamy z mężem malutki biznes. Cztery kilo do zrzucenia zostalo po ciąży ale buzia wygląda lepiej. Zastanawiam się tez nad kursem masażu. Życie jest piękne, a ja czuję się młodziej niż 10 lat temu gdy po ślubie lekarz powiedział mi na wizycie" naturalnie to pani w ciążę nie zajdzie. Te hormony i poskręcana szyjka macicy nie pozwolą". A jednak się udało. Po 8 latach naturalna ciąża i lekki poród SN. A po ciąży cykl jak w zegarku i antykoncepcja bo możemy wpaść w kazdej chwili. Ale od wczoraj sex na całego bez zabezpieczenia. I jeszcze jedno kobietę odmładza dobry sex. Mi dziś w nocy mąż dogodził tak, że jeszcze mam ciary.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Tak fakt mam duze dzieci. Czasem wyskoczymy na basen,nad wode albo lazimy na spacery. Jednak brak czasu na takie czeste wypady. Badania mam ok,robolam pol roki temu.co do wody...pij***ardzo malo. Nie odczuwam pragnienia nawet w upaly. Napoi kolorowych nie pijam wogole tylko wode jak juz.Ale bardzo malo jej pije. W pracy jedna 1,5 litrowa butelke mam na 5-7 dni.i czasem kawe zwykla,cukru nie uzywam praktycznie wcale do niczego.

Gość gość
Pij więcej. Rano szklanka z cytryną. Potem czysta woda lub z odrobina cytryna, mięty jak lubisz. Jedna butelka 1,5 litra to mi wystarczy na cztery godziny.

Gość Alissssa
Ja tez mam 33 lata i dziecko 8 miesieczne. Czuje sie jak mloda matka. A mam juz zmarchy wiadomo ale jakos tak. Nie czuje sie dorosla.

Gość gość
Faktycznie. Zmusze sie i sprobuje z ta woda dziekuje

Gość gość
Chcesz wyglądać seksownie i atrakcyjnie? Chcesz cieszyć się wspaniała sylwetką? Chcesz pokazać wszystkim, że możesz się zmienić? Wejdź na stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl Innowacyjne metody treningowe, nowoczesne plany żywieniowe, fachowa suplementacja. Podejście, które o lata świetlne wyprzedza konkurencje! Dzięki nim zmiany zachodzą ekstremalnie szybko! Wejdź na stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl który w ciągu tygodnia odmieni Twoje życie! Pozbądź się tłuszczu na zawsze, zbuduj piękna smukłą sylwetkę lub wspaniałe muskularne ciało! Pokaż na co Cię stać i wejdź na www.igortreneronline.pl !