Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dhdh1288

Presja fejsbooka

Polecane posty

Gość Dhdh1288

Witam, jestem z dziewczyna od 3 lat a mam 22 ona jest rok mlodsza, bardzo naciska na zareczyny juz planuje nasz slub uwazam ze i ja i ona jestesmy za mlodzi na planowanie moze i mozna stworzyc jakis obrys planow ale ona uwaza ze pierscionek zagwarantuje jej bezpieczenstwo itp. .. A to nie prawda , tylko zwiazkow sie rozpada Co drugi znajomy z fejsa sie zeni lub oswiadcza , chce z nia byc ale po co od razu wydawac pieniadze jak sami nie wiemy co w zyciu chcemy robic ... Ponadto dala mi ultimatum ze jak tego nie zrobie to bedzie musiala znalezc kogos kto zagwarantuje jej tą "pewność" Mam dwie opcje albo pojsc jej na reke i dac pierscionek wkoncu i tak to tylko symbol; Lub nie dac i odczuwac jej presje. Co sadzicie ?

Gość gość
Koleś uciekaj. Masz racje, ślub w tak młodym wieku to dla mnie porażka, choć zdarzają się szczęśliwe pary, jednak zupełnie nie wiem co nimi kieruje. Dasz jej pierścionek to zaraz będzie planować ślub i już po ptakach, nie licz że będziecie zaręczeni a ona będzie siedzieć grzecznie i czekać następne 3 lata na ślub... Zgodzę się że pierścionek jest poniekąd takim zabezpieczeniem dla dziewczyny, ale na takie zabezpieczenie trzeba sobie zasłużyć a nie wymuszać siłą. Mam świadomość że dziewczyny mogą odczuwać presje, ale przepraszam dla kogo one żyją dla facebooka i obcych, czy dla siebie. Ja mam w nosie co ludzie powiedzą, mój narzeczony oświadczył mi się po 6 latach,a teraz planujemy cieszyć się narzeczeństwem a nie planować ślub na zaraz. Radze poważnie porozmawiać z dziewczyną i nie ulegać presji. Jak kocha to poczeka. Proste.

Gość gość
lepiej rzucić taką sikse, zwykła p***a ktora szuka frajera do obrączkowania, zaraz bachora ci zrobi i powie ''wpadłam'' i bedziesz umoczony na wiele lat

Gość gość
Idiotka, patrzy na FB ze koleżanki się zareczaja (pewnie tez co niektóre wywierają presję na facetach) to ona tez kusi żeby nie być gorsza- to właśnie nią kieruje, chęć pokazania się na fejsie z poerscionkiem a nie ta pewność, bezpieczenstwo- tak myślę. Powinieneś jej uświadomić, ze zaręczyny nie są żadna gwarancja bo i tak co ma byc to bedzie, a małżeństwa zawarte w młodym wieku się częściej rozpadaja- nawet czytalam taki artykuł, ze ludzie biorący ślub kolo trzydziestki rzadziej sir rozstają, tak pisali naukowcy i możesz jej przytoczyć ten argument. Powiedz jej ze jeszcze macie na to czas, cale życie przed wami i nie warto sie spieszyć ze slubem. Dodaj, ze jeśli ona faktycznie Cie kocha to poczeka (również na to, aż będziesz miał pieniądze na ten pierscionek, aspekt finansowy tez jest ważny) , a nie będzie tylko patrzeć na FB, ze koleżanki maja pierścionki. Chyba liczy się wasza miłość a nie cala ta presja?

Gość szry
jesli pojawia sie ultimatum, to nie ma mowy ani o uczuciu, ani o empatii, ani tym bardziej o zwiazku. Pojdziesz na ultimatum to wlezie Ci na glowe i bedzie robic co chce(np. kiedy zaczna sie pojawiac dzieci... duza szansa ze przy dwojce dojdzie do sytuacji w ktorej oba bachory nie tylko roznia sie OD SIEBIE, ale i zadne nie jest podobne do Ciebie) - raz sie zlamiesz to juz nigdy sie nie poskladasz, uciekaj od tej beznadziejnej, rozszczeniowej baby

Gość gość
nie dasz jej pierscionka to wymieni cie na inny model?to musi byc milosc jak h/uj.mlody jestes masz czas.

Gość gość
A cóz to za okaz ta Twoja dziewczyna autorze . Uciekaj od takiej snobki jak najdalej . Ona Ciebie nie kocha , nie wie nawet co to znaczy kochać . Zalezy jej tylko na chwaleniu sie przed światem że ma pierścionek , no bo zupełnie dla mnie niezrozumiałe jest to że ona chce dzięki temu "gwarancji bezpieczeństwa" O matko nawet nie wiem co by to niby miało oznaczać ? Że niby jeśli dasz pierścionek , to mimo to że ona np Cię zdradzi to i tak dzięki temu piercionkowi będzie mieć gwarancję że jej nie kopniesz w cztery litery ? Albo że jeśli po pół roku okaże się że wcale nie jest takim skarbem na jakiego pozowała, przestanie się z Tobą liczyć to Ty nie bedziesz miał możliwości poszukać sobie kogoś dla kogo będziesz naprawdę wazny bo ona ma "gwarancję bezpieczeństwa" że jej nie zostawisz ? Chłopcze , to jakieś chore wymagania , nie mające nic a nic z uczuciem . Przemyśl to sobie i podejmij ROZSĄDNĄ decyzję nie ulegając żadnym naciskom.

Gość gość
14.39 dokładnie. To pozerka, ona Cie nie kocha tylko chce się chwalić pierscionkiem przed kolezankami. Uciekaj