Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sól i cukier roczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Czy karmicie 1+ dzieci używając sól i cukier w potrawach? Czy raczej unikacie? Jeżeli stosujecie to w jakich przypadkach? Czytałam że lepiej czekać do 3 r.z

Gość gość
Maly ma 20 miesięcy i jest niejadkiem ale jak ma doprawione jedzenie to chętniej wcina. Dopiero teraz mu daje próbować dan ze swojego talerza gdzie moja kuzynka raczyła niespełna roczną córkę kielbacha z grilla. Maly dostaje tez czasem trochę serka homo świeżych z Carrefoura bo ma fajny krotki sklad i okruszki z czekolady sporadycznie jak juz bardzo krzyczy że chce. Sa to minimalne ilości tak naprawdę. Im dłużej bez tego tum lepiej, ale wytrwać do 3go roku życia to trudna sztuka

Gość gość
Cukru nie daje w żadnej postaci. Sól do posolenia ziemniaków. Makaron i ryż gotuję bez soli. Czasem trochę do mięsa mu sypne przypraw żswuerajacych sól. I je kabanosy z kurczaka ktorw maja sol w składzie. Poza tym nie daje.

Gość gość
Dzięki Wam :-)

Gość gość
Moj ma ponad 2 lata i juz prawie rok gotuje mu normalnie, nawet sos meksykanski lub curry wciaga i nic mu nie jest, je serki homo takie z krotkim skladem, ale cukier maja, jak zje slodycze to nie rozpaczam, sama mu kupuje te takie niby bio z rossmanna, ale rodzina mu daje normalne, zawsze jak ja mam cos to tez mu daje, bo by mnie zameczyl:) Tez sie dlugo spinalam i szczypalam z jego dieta, ale przestal jesc te pyszne niesolone zupy, wiec coz bylo poczac:) wyluzowalam.