Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mlode matki maja rozstepy

Polecane posty

Gość gość

Czyli to jednak prawda. Mam 33 lata i niemowlaka. Balam sie rozstepow.a nie mam ani 1go. Nie spieszcie sie z ciaza :) 🌻

Gość gość
Wiek nie ma znaczenia, skad to wzielas w ogole?

Gość gość
To tylko geny głupia tzipo a nie wiek,w którym się rodzi. Do szkoły wróć tlumanie

Gość gość
urodziłam jak miałam 25 lat i też nie mam ani jednego rozstępu. Więc obalam twoją teorię ;)

Gość gość
Ja po pierwszym dziecku też nie miałam...

Gość gość
Mam 22 lata i rostepy naleze do osob szczuplych a duzo nie przytylam bo tylko 6 kg przez cala ciaze brzucha ciazowego tez prawie nie mialam a rostepy na tylku i cykach niestety mam dzidzia byla duza bo 3.900 mial synek i 58 cm

Gość gość
a ja dostałam rozstępów w wieku 13 lat, pewnego ranka wstałam a całe nogi w czerwonych pręgach, mama przerazona, nawet pediatra nie wiedziała co to jest (myślała, ze mnie kot podrapał), bo bylam chuda... póżniej jak się rozjaśniły to dopiero się zorientowaliśmy, że to rozstępy, mam je do dziś, teraz mam 32 lata, 3 lata temu byłam w ciąży i nie miałam ani jednego rozstępu spowodowanego ciążą

Gość gość
Sklonnosc do rozstepow jest wrodzona, ja mam na brzuchu po ciazy, na udach, na tylku, a nawet od wewnetrznej strony kolan. Na cyckach tez, a nawet na wzgorku lonowym, za to nie mam grama celulitu!

Gość gość
Nie wiem, czy wrodzona sklonnosc. Moja mama nie ma. A ja mam tragiczne po ciazach i na piersiach i brzuchu, udach.

Gość gość
mi się udało tego uniknąć, stosowałam kosmetyki z tej serii http://mamas.com.pl/, wiadomo dużo zależy od skóry od jej kondycji i predyspozycji, ale takie kremy mają jednak duży wpływ.

Gość gość
Można mieć skłonność do rozstępów po ojcu. Ja ze swoim mamy rozstępy od podobnego wieku i w zbliżonych miejscach, tzn.na brzuchu i wysoko z tyłu ud, a mama nie ma tej skłonności i ma ciało bez rozstępów.

Gość gość
Nie wierzę w te geny. Ok, mozna dziedziczyc choroby ale sklonnosc do rozstepow ?? Moja mama ma caly brzuch w pregach a ja ani jednego rozstepu a rodzilam 2 razy. ( tylam w kazdej ciazy po 17 kg ). Ale smarowalam sie doslownie od stop do szyi od 8tc do konca ciazy dobrymi kremami dla ciezarnych. Myslicie ze moja mama chociaz z raz posmarowała sie czymkolwiek? Czy 35 lat temu byly super olejki czy Mustela? Watpie. Mysle ze to juz bardziej loteria niz geny.

Gość gość
21:47 nie utożsamiaj genów tylko z własna matką, przeciez mogłaś sie wdac w rodzinę od strony ojca i miec geny po kobietach z jego strony :/

Gość gość
A myslisz ze kiedys kobiety mialy dostep do markowych kosmetykow ? Poza tym 30+ lat temu kobiety rodzily wieksza ilosc dzieci z mala roznica wieku, chudly i tyly naprzemiemiennie. Moim zdaniem to czy ktos kiedys mial rozstepy to indywidualne predyspozycje skory albo loteria.

Gość gość
U mnie jest właśnie tak jak pisze 21:52 i 21:23

Gość gość
Skłonność do rozstępów wynika z cechy osobniczej jaką jest niska elastyczność skóry (coś nie tak z tkanką łączną) i jak najbardziej można to dziedziczyć po rodzinie ojca lub matki a niekoniecznie po samej matce