Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Escapelle Tabletka dzień po

Polecane posty

Gość gość

Cześć Kochałam się w nocy z moim chłopakiem i niestety pierwszy raz pękła nam prezerwatywa, mój chłopak doszedł we mnie, co gorsza był to dzien owulacji. Z samego rana pojechałam do ginekologa i wzielam tabletke "dzien po" zmiescilam sie i wzielam tabletke po 8 godzinach. Mam 20 lat i żyjemy z chłopakiem na odległość ponieważ chcemy dokończyć edukację. Kochali byśmy nasze dziecko Ale to nie jest odpowiedzni moment. Odchodze od zmysłów boje sie, jestem straszna panikarą. Macie jakieś doświadczenie z antykoncepcją awaryjną ?

Gość gość
Mam nadzieję że wszystko skończy się pomyślnie u Ciebie i u mnie

Gość gość
A co jeśli wzielam tę tabletke i nie mam żadnych skutków ubocznych

Gość gość
Będzie ok. Też brałam po okolo 8 godzinach w wieku 20 lat, nie miałam żadnych objawów i ciąży też brak :)

Gość Cleo1976
Ja mam mam skutki uboczne i też się boję.:) Tak że nie wiadomo, co jest lepsze.:) Bo skutki Escapelle naśladują objawy PMS i...wczesnej ciąży.:)

Gość gość
A test ciążowy robicie czy coś jakaś kontrola lekarza bo mój ginekolog w sumie nie odpowiedział mi na żadne pytanie

Gość Cleo1976
Test ciążowy po 14 i ewentualnie po 21 dniach.A potem zobaczymy...:( Można też wykonać badanie beta-hcg z krwi.7-10 dni po stosunku.

Gość Cleo1976
Spieszę donieść że zaczęło mi się plamienie.Kilka dni wcześniej,niż powinno.Ale test i tak zrobię w odpowiednim czasie.

Gość gość
Ja też dostalam okres dość mocny bardzo ciemny, pełen skrzepów i tak jak by pomieszane ze śluzem. Już minęło 11dni od przyjęcia tabletki. Myślicie że Już nie powinnam się zamartwiać

Gość Cleo1976
Myślę, że nie.Ale dla 100% pewności możesz za 3 dni wykonać test.

Gość gość
ja to mam taką tabletkę zawsze przy sobie, pomimo,że stosuje pigułki vines, to awaryjną anty lubię mieć, dla świętego spokoju.

Gość gość
obkupili sie czy nie? z aptek wyszlo?

Gość Cleo1976
Escapelle zawsze była dostępna na receptę.I zawsze była tańsza, niż EllaOne.Jest też od niej bezpieczniejsza.