Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Needs

Ślub kościelny bez wesela

Polecane posty

Gość Needs

Witam. Obecnie jestem z facetem 2 lata po ślubie cywilnym, zawsze chciałam mieć koscielny więc się zdecydowaliśmy i w końcu postanowiliśmy go wziąść tylko dla najbliższej rodziny (rodzice i rodzeństwo) . Problem jest w tym ze mój facet nie chce żadnego przyjęcia ani nawet zaprosić na obiad a u nas w mieszkaniu nie ma miejsca a ja jestem innego zdania , że jak się zaprasza chocby nawet rodzeństwo i rodziców to trzeba obiadem poczestowac. Co robić? Bo mi strasznie głupio przed rodzina chodzi o to że dadza nam prezenty albo nawet pieniądze a Tu nie będzie nawet obiadu

Gość gość
to idźcie na obiad bez niego ;) A tak na serio, to czy on naprawdę nie może się poświęcić i spędzić 2-3 godzin z rodziną? To jakiś dzikus jest? Przecież nie musicie robić obiadu w domu, można iść do restauracji.

Gość gość
Czy po cywilnym mieliście wesele? Jeśli tak to zaproś na obiad, a jeśli nie to radzę zrobić takie wesele na jakie was stać, to jest jeden taki dzień w życiu, w którym wy jesteście najważniejsi.

Właśnie na cywilnym mieliśmy większą imprezę niż jakby była na ślubie kościelnym. Wiadomo że jak każda kobieta chcialabym wesela na ponad 100 osob ale to się wiąże z kosztami a mamy dwójkę małych dzieci więc wydatek bylby ogromny cieszę się choćby nawet z takiego dla naj najbliższych ale właśnie denerwuje mnie fakt że mój facet robi takie cyrki ze bez obiadu bez żadnego poczęstunku a ja tak nie dam rady

Gość gość
Zrób takie wesele na 40 osób, ale koniecznie z grajkiem. Dużo nie wydasz, a będziecie się dobrze bawić. Jak teraz nie weźmiesz slubu to z czasem będzie coraz gorzej.

Gość gość
bez sensu ja na twoim miejscu bym zrobiła, nawet małe skromne w jakiejś restauracji. Poszukaj czegoś na www.gdziewesele.pl i wyjdź już z gotowym planem do niego :)

Gość gość
A nie możecie iść po ślubie na obiad do restauracji. Ilu Was będzie z 10? LicZąc np 30 zl za obiad plus kawa i kawałek tortu. To nie są duże koszty a i wam i gościom będzie miło. Tylko Wy, dzieci rodzice i rodzeństwo ;)

Gość gość
Ja robiłam przyjęcie ślubne i było okej....wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś kto będzie kręcił nosem, że nie robią wesela bo coś tam..ale ja miałam to w nosie. Na moje wesele zamówiłam sobie skromną sukienkę z salonu http://www.lovecms.pl/kolekcja-damska/margaret/#gallery/6d2f8730d88f4c90f5fa8f3008e2eb8a/25 i byłam bardzo zadowolona z niej.