Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Energa po jakim czasie odcina prąd

Polecane posty

Gość gość

Miałam termin do 8 sierpnia. Nie opłaciłam bo musiałam dzieci do szkoły i kupić. No kasy brak tak po ludzku. W poniedziałek będę miała przelew i odrazu place za prąd . Boje się że odetną. Myślę by jutro pożyczyć i opłacić . Chcialam pożyczyć od rodziców ale oni są tacy że będą gadać potem.

Gość gość
Przepraszam za literówki. Jestem zdenerwowana

Gość gość
Nie wiem. Może najpierw przyjdzie wezwanie do zapłaty? W tym wezwany to już wiem jak jest. W wezwaniu do zapłaty masz 14 dni na zapłacenie a jeśli tego nie zrobisz to wyłącza prąd i straszą komornikiem.

Gość gość
No ja już na dniach mam to zamiar zapłacić ... Wezwania nie dostałam jeszcze. Czyli bez powiadomienia nie odetną....chyba schowam dumę do kieszeni i jutro idę do rodziców. Oddam im w poniedziałek hmmm

Gość gość
to tydzień wcześniej się dowiedziałaś, że masz wyprawkę do kupienia??? :o

Gość gość
Nie tydzień wcześniej ale poprostu ostatnio mieliśmy problem z kasą. Nie o to pytam

Gość gość
Najpierw przychodzi wezwanie do zapłaty, po wezwaniu masz jeszcze 14 dni na opłacenie. Spokojnie, u mnie też bywały problemy z płynnością finansową i opóźnienia z zapłatą o 2-3 tygodnie, to nie ZUS że musisz co do dnia płacić. Odcięty prąd miałam raz, za czasów studenckich, dopiero po dwóch miesiącach po terminie zapłaty. W środku zimy stulecia na dodatek :/ Jak rodzice mają truć to poczekaj do wypłaty, chociaż też nie będzie lekko, bo będzie podwójny już rachunek do zapłacenia, a w szkołach pewnie się zaczną składki i zbiórki.

Gość gość
Ojej dziękuję za ostatnia odpowiedź. Pocieszylas mnie. Czekam do poniedziałku. Nie będę się teraz martwić że rady nie dam . Ten brak gotówki był teraz taki chwilowy. We wrześniu mogę zapłacić dwa rachunki i napewno damy radę. Dziękuje

Gość gość
Boze, dramat zyc od dziesiatego do dziesiątego na styk, az tak zeby nie miec na tyle plynnosci finansowej zeby nie moc za prad zaplacic. Ja rozumiem ze wyprawka do szkoly, ale kurde 200 czy 300 zl na prad nie miec? :/ zadnych oszczednosci? A co robisz gdy komus z waszej rodzinki przytrafia sie choroba lub auto wymaga naprawy? Współczuje szczerze...

Gość gość
Autorko,oni nie wyłączają tak prądu jak aby zalegasz 3 tyg.Najpierw są powiadomienia i np.jak że 3 msc byś nie wpłaciła.Spokojnie w poniedziałek zapłać.

Gość gość
Ja miałam opóźnienie 3dni i dostałam przedsadowne pismo jakiś straszak, ale zapłaciłam od razu, Zadzwoniłam na infolinię bo wypowiadając umowę napisałam nowy adres a oni wysłali rachunek na stary. Nie wiem jak u Ciebie w mieście. Ale mi zwloki3dniowej wystawili pismo ten straszak byłam wściekła. 3 dni i to nie z mojej winy.

Gość gość
Uff. Dobrze ze nie mam bachorkow do wykarmienia, ubrania itd. :)

Gość gość
Gościu 5.41 a ja sobie nie wyobrażam być takim tłokiem jak Ty !!!!! Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz . Piszę przecież że o kasę się nie martwię. Jeden miesiąc miałam ciężki i to było nie do przewidzenia. Gdybym wiedziała że stanie się to co stało bym dawno wyprawkę zrobiła. Stało się jak stało a Tobie nie muszę pisać dlaczego. Pytanie było inne. A dochód miesięczny mam duży , bez obaw. Tylko wpłata będzie w poniedziałek .

Gość gość
Jak sie ma duzy miesieczny dochod to ma sie i na prad :/ i jakies oszczednosci :/ moze warto przemyslec gpspodarowanie pieniedzmi zeby nie bylo tak "na styk"???

Gość gość
Ale wy tu mądre wszystkie, a dziewczyna zadała konkretne pytanie. Ale tu każdy każdemu musi dojebać wrrr. Nie znacie sytuacji a ocenianie. A może właśnie coś ją spotkało że wszystko poszło na to . Co Was to obchodzi. Dziewczyna pisze że ją stać tylko miała chwilowy kryzys, a Wy swoje. Wredne babska. Autorki napewno najpierw przyjdzie upomnienie a w nim nowy termin, więc śmiało możesz czekać do poniedziałku. Pozdrawiam

Gość gość
Autorko *

Gość gość
Dziękuję za konkretne odpowiedzi. Prąd dziś opłaciłam. Tak jak pisałam kryzys miałam tylko chwilowy, a dlaczego nie powinno to nikogo obchodzić. Od poniedziałku wszystko wraca do normy. A dla tych złośliwych napiszę tylko że po przelewie stać mnie by było by jeszcze Wam prąd opłacić a i jeszcze sporo zostanie . Zamykam temat