Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to jest normalne ? Detoks

Polecane posty

Gość gość

Ponad tydzień temu zaczęłam dodawać do posiłków kasze jaglana .potem jadłam samą kasze z warzywami, dodawalam czosnek i cebule,masło sol , teraz od 5 dni jem sama kasze ,gotuje w samej wodzie bez soli i innych dodatków ,pije czysta wodę , raz wypilam mietowa herbatę, raz wodę ze świeżą cytryną,miałam tez całe 24h niezaplanowanej głodówki . To tytułem wstępu. I do rzeczy : mam dziwne objawy - wzdecia,bole glowy i najgorsze - okropny smrod z ust lub oddechu, sama nie wiem na pewno z wnetrza ciala , gdy mowie jest najgorzej ,ktos to okreslil zapachem kupy... ludziom aż niedobrze się robi,muszę pracować ,teraz mam urlop ale w poniedziałek idę do pracy. Ile to może trwać?;(

Gość gość
Aha i leci ze mnie jakiś śluz po gardle jakby z zatok,a podobno jaglanka wysusza .

Gość gość
Moze wroc do normalnego, zroznicowanego odzywiania sie, najwyrazniej taka dieta po prostu nie sluzy skoro organizm tak sie zachowuje.

Gość gość
Może warto np zastąpić białe pieczywo ciemnym? Albo tłuste potrawy czymś zdrowszym? Ja często miałam problemy z jelitem,a co gorsze to występowały u mnie zaparcia. Ja dlatego staram się zdrowo odżywiać już i zakupiłam dicopeg 10g, którego stosowanie pomaga w zmiękczaniu stolca ułatwiając wypróżnienie przy czym nie powoduje żadnych skurczów, bólów brzucha ani nagłego parcia.

Gość gość
Sprawa jest dla porządnego lekarza. Możesz mieć problem z tą przegrodą, co oddziela żolądek od przelyku.

Gość gość
Każdą dietę i głodówkę należy konsultować z dietetykiem bo mogą być naprawdę różne konsekwencje stosowania na własną rękę. Można się nabawić różnych dolegliwości, ja się tak nabawiłam zaparć, na szczęście pod ręką zawsze mam dicopeg 10g

Gość gość
dajesz wąchac, swój oddech innym ludziom do oceny serio ? :D a tak szczerze, to mi to wyglada na efekt, oczyszczania reakcja herxa. Kasza jaglana torzy srodowisko zasadowe w którym nje sa wstanie przeżyć wszelkie patogeny i umierają, na wskutek tego gdy dochodzi do ich rozpadu wydzielaha toksyny do organizmu i człowiek zaczyna odczuwać objawy. Byc moze kasza ma jeszcze inne właściwości przeciwbakteryjne, w sumie to tlyko moja teoria nigdy się dietą kszanaa nie interesowała.m. AlE myśle, ze nic złego ci się nie dzieje i tzreba to przerzymac, ewentualnie jesli rzeriwesz post, wszytsko i tak powinno wrócic do normy po czasie. Na przyszlość jak robisz takie głodówki zaopatrz sie w jakaś dobra literatura na ten temat, poczytaj fora skonsultuj to z ludxmi którzy to stosowali, jesli na coś chorujesz to jaka najbardziej warto podjąć taki wysiłek, nawet jeśli w trakcie bedziesz źle sie czuć.

Gość gość
Radze uważać z detoksem, bywa groźny. na zaparcia polecam dicopeg 10g a najlepiej to zrezygnować z drastycznych zmian żywieniowych bo można się wprowadzić w niezłe problemy zdrowotne

Gość gość
z tym detoksem to naprawę dobrze jest uważać bo można sobie rozwalić układ trawienny

Gość gość
Detoks zawsze warto zrobić, ale trzeba zrobić go mądrze. Bo właśnie można się później nabawić problemów trawiennych, sama wiem po sobie co to znaczy mieć wzdęcie czy zaparcie i to w dodatku nawracające. Całe szczęście są dostępne bardzo dobre produkty, które są w stanie nam pomóc i mam na myśli tutaj wyrób medyczny Intesta