Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pshemysława

czy po smierci bedzie lepiej?

Polecane posty

Gość gość
Studziu a co ci najbardziej doskwiera w tym ziemskim zyciu? Czy nie dasz rady zmienic swojego zycia by te zle rzeczy obrocic w dobre?

zmieniłam. Mam prace i pieniadze, nie mieszkam z rodzicami, mieszkam w miescie, ale kuva tu chodzi o co innego :O

Gość gość
Sa kary dla duchow po smierci i nagrody jak zylas na ziemi , nie mam piekla Wedlug Spirytyzmu sa rozne wymiary cierpirn i szczesliwego zycia. I poeroty reinkarnacji.

Gość gość
no to o co chodzi studzia w takim razie? o samotność? że faceta nie możesz znaleźć? wielu jest samotnych, ja też nie mam swojej Pani, ale jakoś za piekło tego wszystkiego nie uważam

Gość gość
Miejmy nadzieje, ze zmarli czytaja to forum, bo tylko oni mogliby odpowiedziec. Zaden z zyjacych nie wie, posluza sie tylko wyobraznia albo jakas wiara. O faktach odnosnie tego tematu moze mowic tylko idiota.

Gość gość
Zmarli udzielali wywiadow? Jak sa tak rozmowni, to kazdy moze zapytac zmarlego czlonka rodziny albo znajomego i juz sie dowie z pierwszej reki.

Gość gość
Studzia obejrzyj sobie film "niebo istnieje naprawdę" (2014r.) Film na faktach o chłopcu (Colton Burpo) który zmarł na stole operacyjnym ale wrócił po jakimś tam czasie. Widział Jezusa i opisywał niebo. Co ciekawe jedna litwinka (Akiane Kramarik) miała podobnie i zaczęła malować portrety Jezusa.

Gość gość
Gdy rodzice Coltona pokazali mu obrazu Akiane, chłopiec zaniemówił bo to była ta sama twarz którą widział w niebie. Zanim ojciec mu pokazał ten obraz który namalowała Akiane szukał w necie informacji i właśnie wpadł na podobną historię litwinki. Na obrazie Jezus ma zielone oczy, Colton za nim widział obraz też opisując postać którą widział, mówił o zielnych oczach.

Gość gość
Kurcze nie pamiętam teraz nazwiska, ale wiem że w ostatnim czasie znowu gdzieś jakiś chłopiec zmarł na stole operacyjnym i wrócił dopiero po 40 minutach! Nie dość że wyzdrowiał i operacja nie była już potrzebna co już było cudem, to druga niesamowita rzecz, że nie doznał nawet najmniejszych uszkodzeń mózgu, a jednak 40minut nie oddychał, było niedotlenienie. On też widział zielonookiego Jezusa który oprowadził go po cudownej krainie, ale powiedział mu że niestety nie będzie mógł tu zbyt długo zostać, że musi wracać. Mówił że panowała tam rodzinna miła atmosfera, że wszyscy byli uśmiechnięci.

Gość gość
Kto nie w/i/e/r/z/y, ten i tak nie uw,i,e,r,zy. Niewiern,y,ch Tomaszów mnóstwo, ale ty Studzia wydaje mi się w/i/e/r/z/ąca jesteś, więc pamię,taj że Je,z,u,s, jest z nami :) Prawda jest taka że ci co cierpią są właśnie blisko B,o,g,a, zauważ że możni tego świata, skurfysyny mają kupe kasy władze itp ale za to też mają B/o/g/a w pogardzie. Pamiętajmy że panem tego świata ziemskiego jest s/z/a/t//an. I właśnie dlatego on szczęści tym skurffysynom i dlatego na tym świecie mają dobrze, pływają w luksusach ale ich dusze należą do złego... Bł,o,g,o,sł,a,w,i,,e,ni cisi albowiem oni miłosierdzia dostąpią, Błogosławieni ubodzy alb,o,w,i,em oni oblicze Pana oglądać będą.

Gość gość
Szatan dlatego zsyła nam cierpienia bo mści się za to że mamy Boga w sercu, chce nas też tym zdeprawować, chce byśmy myśleli że to Pan Bóg nas gnoi i byśmy się od niego odwrócili. Ale nie pozwólmy na to, ufajmy PanuI choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulęknę... Trzymaj się Marlenka :)

Gość gość
Acha, chlopiec na stole operacyjnym, litwinka itp. "Wracaja" i opowiadaja i sa to "fakty". A diabel nam zsyla cierpienia, bo chce zniszczyc nasza wiare. A Bog od tych od diabla zsylanych cierpien uchornic nas nie moze czy nie chce? To moze zapytajmy zmarlych, ktorzy nie wrocili, rodzicow, dziadkow, innych bliskich. Nie chca z nami rozmawiac?

Gość gość
nie nie chcą ale nie mogą. Zauważ że niebo to kraina szczęśliwości tak? więc jakie byłoby to ich szczęście gdyby musieli patrzeć na ten padół łez i na nas którzy na ziemi zostaliśmy? Jak taka matka patrzyłaby z góry na swe dzieci które cierpią tu na ziemi? Czy ona wtedy mogłaby być szczęśliwa? co to by była za kraina wiecznego szczęścia? Ja uważam że tak jak my nie wiemy co u nich, tzn z kontekstu wiary wiemy, bo wierzymy że są szczęśliwi w niebie, tak oni nie wiedzą nic o nas, oni po prostu na nas czekają aż też dołączymy do nich w niebie

Gość gość
Acha, oni nic o nas nie wiedza ale czekaja? A Bog tez czeka, bo pomoc nam na ziemi nie moze, tylko diabel tu ma monopol? Tak sie podzielili wladza, ten tu, drugi tam. Fajne partnerstwo. Wszystko to bardzo logiczne. Ale ja wiem, wiara i jeszcze raz wiara i oczywiscie ta prawdziwa, bo inaczej znowu pech. Kogo interesuja wiec fakty, ktore odnosnie tego tematu po prostu nie istnieja.

Gość gość
zapominasz chyba ze sz'a't'a'n to upadly aniol, a pan bog dal wszystkim wolna wole, rowniez i jemu. To ze s/z/a/t/a/n odwrocil sie od boga to wybor jego wolnej woli i to ze czyni zlo tak samo. Jak zatem bog ma interweniowac pomagac, zmieniac plany zlych ludzi oraz szatanowi? Zaprzeczylby sam sobie bo nie po to z milosci dal wszystkim wolna wole by potem zakazywac tego czy tamtego albo by utrudniac czy zmieniac plany komukolwiek. Rozumiesz? A poza tym to nie bog czyni zlo tylko ludzie ktorzy wybrali droge zla a nie dobra, ale o to chodzi sz/at/an/owi by ludzie boga winili za zlo i cierpienia i by sie od niego odwrocili

Gość gość
Będziesz w duupie a nie niebie

Gość gość
A ciezkie i bardzo bolesne choroby maja male dzieci z ich wolnej woli, czy szatan je zsyla, a Bog nie moze pomoc?

Gość gość
on pomaga, przeciez cudow medycznych jest mnostwo, a to ze dzieci sie rodza chore to nie wina boga lecz tez ludzi. Np kazirodztwo, w 99% urodzi sie chore dziecko i dlaczego obwiniac boga? Owszem to dziecko jest niewinne ale czemu boga oskarzacie? To wina tych nie odpowiedzialnych ludzi, to oni a nie bog zeslali cierpienie na to dziecko. Ale wlasnie o to chodzi szatanowi byscie za kazde zlo i cierpienie wyrzywali sie na bogu i byscie sie od niego oddalali, tego wlasnie chce zly i widac ze was trzyma jesli tak na boga ujadacie, wasze dusze sa jego niestety, no ale coz macie wolna wole, sami wybieracie zla sciezke

Gość gość
warto dodac ze apokalipsa to wlasnie narzedzie Boga ktore uzyje gdy szatan sie za bardzo rozpanoszy na ziemi, gdy coraz wiecej zlych ludzi bedzie, gdy nastapi upadek wartosci demoralizacja itp wtedy Pan bog powie dosc! I zakonczy szatanskie zabawy raz na zawsze, ci co szli za zlym pojda za nim dalej do piekla, a ci co trwali przy bogu i ufali mu pojda do nieba

Gość gość
Marlenka odezwij sie

Gość gość
ale pie-rdoły z tym życiem pozagrobowym

Gość gość
Studzia pomodl sie do Pana Jezusa i popros go o dobrego meza. Badz cierpliwa a zjawi sie w twoim zyciu mezczyzna z ktorym bedziesz juz do konca swej ziemskiej wedrowki. Ja zaczalem sie modlic bo juz mialem dosc samotnosci i w wieku 34 lat poznalem swoja pierwsza kobiete ale wiem ze to ta jedyna, jestesmy juz 4 lata po slubie i mamy sliczna coreczke :)

Gość gość
Marlena odezwij sie Kocie

Gość gość
Ale wy jesteście naiwni, Studzia to obleśny stary troll.

Gość Namysłów opolskie miastoo
namysłów to miasto położone w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona jest znany z browaru namysłów :)