Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piękna ta nasza miłość

Polecane posty

Gość gość
Istotą miłości jest decyzja, którą podejmuje cały człowiek z jego świadomością, uczuciami i wartościami, którymi się kieruje. Nie jest to więc tylko decyzja woli. Taka decyzję podjęłam, zanim zadeklarowałam komuś, że kocham.

Gość gość
"Rozwój więzi uczuciowej to warunek wstępny dla podjęcia decyzji: tak, chcę, by ta osoba była centrum mojego świata. Potem przychodzi czas na postawę, czyli bycie darem dla drugiej osoby i upewnianie jej postawą — a także słowami — o tym, że jest kochana. Jeśli kochana osoba odwzajemni ten dar, to dwie osoby zaczynają doświadczać kawałka nieba na ziemi." http://www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IP/mk_czymmilosc.html

Gość gość
Jesteś darem dla swojego obecnego męża?

Gość gość
Odbija Ci palma na kafeterii bo nie realizujesz się jako matka? Czemu nie masz dzieci?

Gość gość
Masz prace?

Gość gość
Ty lepiej zapytaj, czy ten mąż jest darem dla swojej obecnej żony. Czy uważasz,że kochana osoba lokuje uczucie w innym człowieku? Niestety, prawda jest taka, że w zakazaną miłość pakują się osoby, które nie wiedzą co to jest miłość i uczą się jej od innych.

Gość gość
nie wiedzą, bo nie doświadczyli jej

Gość gość
To po co brałaś z nim ślub? Nie umiesz przewidywać? Nie znasz sie na ludziach? Męża znałaś a z M nigdy nie spotkałaś się. Drugi raz chcesz wpakować sie w syf?

Gość gość
Także M. z Twoich słów wynika, że moje przypuszczenia są słuszne. Może i dobrze. Dobranoc E.

Gość gość
Ty nie potrafisz słusznie przewidywać, dowód-twój mąż.

Gość gość
Racja. Dlatego tacy ludzie: zbytni idealiści, ufający i wierzący, że jakoś to będzie, niech pokutują za swoje do końca życia SAMI!

Gość gość
Także M. ja Cię kocham na pewno, ale Ty mnie raczej nie. Dobry jesteś i wiele rzeczy robisz z czystej empatii. Ot i całe wyjaśnienie. Dlatego lepiej to zakończyć, bo nie chcę niczyjego nieszczęścia. Bo drugi raz można kochać naprawdę pięknie i umrzeć z bólu też "pięknie". M. przepraszam E.

Gość gość
Powiedz mi ostatni raz "dobranoc", proszę.

Gość gość
oszalałaś? ...napisał że kocha tylko ciebie, co ty mu robisz?...dziwisz się, że nie powie ci dobranoc...kto ci takiej idiotce powie "dobranoc" chyba tylko idiota, który ślepo kocha

Gość gość
Dlaczego nie masz dzieci w wieku 38lat? Masz za to męża i kochasz M. Pracujesz? Z czego się utrzymujesz? Jesteś ubezpieczona? Składki zus na emeryture są odprowadzane?

Gość gość
Twoja miłość do m jest taka sama jak miłość Prawika do Agi. Oboje tacy sami. Prawik+E=😍 a m niech sobie wieźmie Age.

Gość gość
fantazjujcie dalej...

Gość gość
Ela co z emeryturą? Składki są regularnie odkładane do zus?

Gość gość
Człowieku, wybiegający w przyszłość, zadam ci pytanie. Jaki procent ludzi dożyje do emerytury? I ile przeżyje człowiek na tej emeryturze, przy założeniu, że ma emeryturę 1300 a w najlepszym układzie 1600/1800 zł. Jak opcjonujesz?

Gość gość
I jeszcze jedno, czemu pytasz? Chciałbyś może kogoś zatrudnić?

Gość gość
Martwie sie o frajera ktory będzie cie musiał utrzymywać. Ty emerytury nie dostaniesz więcej niż 800zl ale i tak jakiś staz trzeba mieć. Kafeteria nie zalicza sie do emerytury.

Gość gość
Twoje zmartwienia są nie potrzebne, tym bardziej, że zwracasz się do człowieka, który pracuje od 19 roku życia. Miałam jedną przerwę roczną, drugą większą i koniec wolnego od pracy. Martwię się tylko tym, że w wyniku pewnych zawirowań może mi jej zabraknąć. I martwię się tym, że jakiś frajer musiałby mnie utrzymywać. O, to by było straszne. Prosić o każdą złotówkę. Zresztą takich frajerów nie ma. Dobrze, idę już...koniec wolnego przy kawie.

Gość gość
Ha ha ha :-D wolnego przy kawie? :-D chyba wolnego od wolnego.