Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracodawca który nie daje wolnego! Zgłosić do PIP?

Polecane posty

Gość gość

Od niedzieli wieczór od 20 lub 21 do 6, 7 lub 8 rano. Jedynym dniem wolnym od pracy jest sobota. Nie płaci jak należy, 9 zeta na godzinę, stawka nocka to 10,8 nie ma np. 50% za nadgodziny w tygodniu i zetka za niedzielę. Nie można nic załatwić, mają wytłumaczenie, nie mają ludzi. Czasem skończę o ósmej rano a o 16 dzwoni telefon, żeby przyjść do roboty. Co w takiej sytuacji?

Gość gość
z*********j, za darmo nic nie ma :) na twoje miejsce są setki innych, jedną zrzędą sie nie przejmie :)

Gość gość
Tam w ogóle nie ma ludzi jak ktoś przychodzi, to zaraz stamtąd idzie, ludzie w ogóle tam nie dostają wolnego a taka praca źle wpływa na zdrowie. Oni tam nie mają ludzi do roboty.

Gość gość
gość dziś Ty antypolaku wypad z kraju, niewolnika zrób z siebie!

Gość gość
To jest rodzinna firma, i jak tam im L4 to wszyscy pretensje, cała rodzina bo jak nie mają ludzi to oni muszą tam iść zapieprzać.

Gość a za niedzielę
powinien być dzień wolny.

Gość gość
anonimowe zawiadomienie do PIP stawka 9 zł za godz. też niezgodna z prawem. Masz w ogóle jakąś umowę?

Gość gość
gość dziś gość dziś Ty antypolaku wypad z kraju, niewolnika zrób z siebie! x Antypolaku? :D mam wlasna dobrze prosperującą firme w Pl i nie narzekam. Chyba, ze na smieciowe pracownice :)

Gość gość
dziś Takiego pracodawcy, który szuka niewolników, a nie pracowników Polakom nie trzeba. WYPAD! Demokracja prawdziwa, szanuje prawa pracodawców i pracowników na równi, a wyzysk nie ma z nią nic wspólnego! Niby dlaczego pracownik ma tyrać na jakiegoś chciwca, żądnego coraz więcej kasy! Każdy ma swoje życie, pracownik też, dlatego za pracę należy się godna płaca!!!

Gość gość
gość dziś No patrz, a jednak im potrzeba. Jak zwolnie jakąś królewne to długo na jej nastepczynie nie czekam. Jak mnie wkurzy to leci dyscyplinarnie :)

Gość gość
dziś Chciwcom się wydaje że im wszystko wolno, do czasu! To nie epoka niewolnictwa. Wystarczy być człowiekiem i mieć świadomość, że do bogactwa nie dochodzi się z dnia na dzień do tego kosztem zdrowia pracowników. Pracownik też pracuje po to by godnie zarobić i żyć, a nie po to, by jakiś chciwiec się na nim wzbogacił!

Gość gość
I za takie szczekanie chociazby mam podstawe do zwolnienia dyscyplinarnego :)

Gość gość
Nawet tutaj się zapominasz i trakujesz zwykłych partnerów rozmowy z góry i swoje pracownicze zasady przenosisz na forum, to tylko mogę sobie wyobrazić, co się dzieje w pracy. Takich pracodawców Polska nie potrzebuje! Nadejdzie zmiana, że się będziesz prosił o pracownika!

Gość gość
Prosila* i raczej we wlasnej klinice nie bede musiala prosic o nic :)

Gość gość
miałam taka pracę ,non stop zastepstwa bo ktoś rezygnował,co prawda tam płacili przyzwoicie,tyle że praca wymagała specjalistycznego przeszkolenia ,odpowiedzialności i jakio takiego ogarnięcia.ciagle ktoś przychodził i odchodził.Pracodawca głupi bo dawał zlecenie wiec odchodzili z dnia na dzień ,ni eprzychodzili po prostu twierdzac ze jednak nie podołaja obowiazką ,wiec musiałam robic prawie non stop przez pół roku.W końcu i ja odeszłąm bo ileż mozna,dobra pensja nie zrekompensuje mi zrujnowanego zdrowia,do dzis mam problemy ze snem.

Gość gość
A nie moźna tak im dojebać mordy skuć . Inspekcja pracy jest za słaba.

Gość gość
Jeszcze się zdziwią pasoźyty .

Gość gość
ni eprzychodzili po prostu twierdzac ze jednak nie podołaja obowiazką ,wiec musiałam robic prawie non stop przez pół roku.W x Ty za to zdecydowanie nie podołałaś ortografii :)

Gość gość
Za mordę gnojów jeśli sami nie ruszycie to nikt wam nie pomoźe . To wy budujecie polske swoja krwią i swoim potem to wy tracicie zdrowie . Powie taki ze firma jego . Jak jego to wszystko polskie bo w Polsce pracujemy to wszystko nasze jeśli polska nasza .

Gość gość
A kto wam każe tam pracować? Wielkie narzekanie że wolnego nie ma, że płaca za słaba...to odejdź z niej jaki problem? Jak się nie podoba to i9dź na liniię gdzie nocki sa płacone tak jak dzeiń, zamiast biadolić...nied***by jedne

Gość gość
gość dziś Wystarczy, że taka jedna z drugą z gębą mi wyskoczy i leci dyscyplinarnie. Przeciez zaniechanie obowiazków to rowniez kultura :)

Gość gość
dziś O to najlepszy dowód, jak traktują pracodawcy, jeżeli rzeczywiście nim jesteś. Za to, że ktoś ma swoje zdanie się nie daje dyscy, za to, że podskoczy też nie! Nie nadajesz się na pracodawcę w ogóle, pewnie nim nie jesteś.