Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mkv556

Miesiączki

Polecane posty

Witam,mam 16 lat. Przychodzę z dość nietypową sprawą; miesiączki. Postaram się opisać to najlepiej jak potrafię. Pierwsza miesiączka pojawiła się na początku III kl. gimnazjum (nie pamiętam kiedy dokładnie).Miesiączkowałam regularnie po około 4-5 dni. Pod koniec ferii zimowych miałam dwudniową miesiączkę (barwy brązowej; nie jestem w stanie stwierdzić kiedy dokładnie). Później nie miałam miesiączek,kolejna pojawiła się w maju i trwała dłużej niż zwykle (10.05-21.05). Po tym kolejna przerwa. Dziś jest 03.09 i miesiączkę mam od 16.08 (18 dni). Wygląda ona inaczej niż zwykle,barwa jest ta sama,ale od kilku dni wraz z miesiączką wydalam dziwne skrzepy,jakby krwistego mięsa. Przyznam,że trochę się boję. Zaznaczam od razu,że nie rozpoczęłam życia seksualnego. Jeśli ktoś wie co to może być będę wdzięczna za odpowiedź. Z góry dziękuję :)

Gość gość
spoko

Rozumiem, że miesiączkujesz dopiero rok? Jeżeli tak, to cóż, cykl może uregulować się nawet do dwóch lat. Jednak tak długie miesiączki i duże przerwy pomiędzy miesiączkami nie świadczą o niczym dobrym. Na twoim miejscu udałabym się do ginekologa. Być może to problemy hormonalne lub jakieś inne dolegliwości. Nie jestem lekarzem, dlatego nie szukałabym pomocy w internecie, tylko poszła do dobrego ginekologa.