Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ksiądz na mszy mówił że wasze dzieci mają chodzić na szkolną katecheze haha

Polecane posty

Gość gość

i że apeluje do katechetek, nauczycieli, innych klechów by jak najwiecej dzieci uczestniczyło w katechezie :D:D:D ulegniecie ?

Gość gość
O, nie do wiary, tak po prostu podkreślił wolność wyboru i że rodzice rezygnują? To dopiero...

Gość gość
szaman ma chuuj do gadania !

Gość gość
dostajecie małpy za darmo 500+, to na kolana i się modlić

Gość gość
I co w tym dziwnego ......w dzisiejszych czasach każdy się reklamuje jak umie .Kiedyś normalne było ze całe rodziny chodziły na różaniec ,roraty ,drogi krzyżowe itp....niestety w dobie internetu ,tv są to mało atrakcyjne rzeczy.Wiec księża próbują wejść na ambicje rodzicom,katechetom itp.....

Gość gość
A jak teraz jest w szkołach Religia jest obowiązkowa ? Za moich czasów trzeba było chodzić obowiązkowo ale to było jakieś 20 lat temu .

Gość gość
niektórzy mieli etykę jak ateiści

Gość gość
Nie religia nie jest obowiązkowa ,ale jeśli rodzicom marzy się komunia to raczej jest to warunek

Gość gość
kiedyś katolicy byli gnębienie, teraz nie katolicy są gnębieni, przyjdzie czas, że się odwróci, tak jak kiedyś ruskich żeśmy kochali a teraz zachód całujemy po rękach

Gość gość
Cholera jasna, moje dziecko ma dwie godziny tego g****a w tygodniu. Jeszcze tylko (aż) ten rok, niech się mała cieszy z komunii, i już więcej nie wyrażam zgody na chodzenie na to coś. Pomyśleć... niektórzy nawet "przedmiotem" tę katechizację nazywają, o pensjach dla uczących od państwa a nie od kościoła nie wspominając...

Gość gość
No raczej jak ktos chodzi do kościoła to i dzieci na religie posyła więc po co to pytanie czy "ulegną?. Ja takich bzdur nigdy od księdza nie słyszałam, bo do kościoła nie chodzę więc nawet nie wiem, że mnie ktoś namawia na katecheze dla dziecka.