Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nekoyuki

sposób na odzyskanie kotka

Polecane posty

Gość nekoyuki

cześć, kilka dni temu znalazłam przy *****iwej drodze małego kotka. Zabrałam go do weta, ocenił go na 6 tygodni. Miał koci katar, dostał leki. Po wizycie zabrałam go chwilowo do domu. Wciąż mieszkam z rodzicami i nie zgodzili się oni by zatrzymać kotka, ponieważ są już dwa w domu. Kotek trafił do schroniska. Jestem załamana, nie mogę sobie dać z tym w ogóle rady. Cały czas myślę o nim i mam ochotę pojechać do schroniska i zabrać go do siebie. Tylko nie mam za bardzo jak go ukryć przed rodzicami. Szukam sposobu, jak kota odzyskać. Co zrobić? Pomocy... :(

Gość gość
Popytaj wśród znajomych , w rodzinie ,może ktoś go przygarnie ? Albo powiedz rodzicom co czujesz i spróbuj wzbudzić w nich litość nad tym zwierzaczkiem , może się zgodzą na trzeciego kociaka .

Gość gość
A daleko mieszkasz od tego schroniska ? I czy mieszkasz w domu czy w bloku ? Bo jeśli blisko i w domu to idź po kociaka , przynieś i puść do ogrodu a potem udaj zdziwioną skąd ten kociak tutaj się wziął , że może uciekł ze schroniska .

Gość nekoyuki
nie mieszkam daleko ale ta twoja rada to głupota w czystej postaci,skąd się biorą takie debile,kota wpuścić do ogródka i udawać,że się przybłąkał,wymysłiłaś to chyba po ruchaniu w dupę

Gość gość
Dzięki autorko za "docenienie " mej rady , nie spodziewalam sie takiej odpowiedzi z twojej strony , tym bardziej że prosiłas o radę a ja starałam ci się jej udzielić . Jestem w wieku twojej mamy , dlatego próbowałam ci radzić w taki sposób na aji ja bym zareagowała gdy syn przyszedł ze znajdą-kociakiem . Wiesz n, ie napisałam tego złośliwie lecz z serca bo mieszkam w domu z ogrodem i nieraz przybłąka się jakiś kotek którego ktos porzucił. Wiadomo że takim zabłąkanym zwierzakiem trzeba się zająć więc myślałam że i twoja mama miałaby na tyle empatii by w końcu zaakceptowała kolejnego lokatora w domu.

Gość nekoyuki
chwalisz się czy żalisz,myślisz,że jak mieszkasz w domu z ogrodem to jeteś wielką panią ,a jestes stara babą jak moja matka i masz takiew same porady

gość, tu autorka tematu. nekoyuki która odpisała to troll. Założyłam konto żeby nie próbowali takich numerów. Ta rada raczej nie wypali. Rodzice widzieli tego kotka i na pewno rozpoznają, że to ten sam :( Mieszkam dość daleko od schroniska. Rozmawiałam z ludźmi, którzy znają się na kotach i wyznali, że z kocim katarem zostanie tam zaniedbany i umrze. Nie mogę na to pozwolić, nie po to go uratowałam, żeby umarł :(